Érdekelne, hogy szerintetek mennyi idős gyerekről íródott az alábbi felsorolás?
- páros lábbal ugrál, közben fél fordulatot is tesz a levegőben
- mindenen hintázik, lógva is, két kezére támaszkodva is (tehát van ereje hozzá)
- Késsel-villával eszik, szabályosan használja azt
- Kancsóból önt pohárba
- Levest merőkanállal meri, tányérba önti
- Váltott lábbal lépcsőzik, felfelé kapaszkodás nélkül, lefelé kapaszkodva
- 5-ig számol
- 3-ig számlál
- hosszabb meséket is végighallgat
- széleskörű ismeretei vannak a környezetével kapcsolatban
(borjú a tehén kicsinye, melyik jármű mivel működik, stb)
3 éves a fiam. felsorolás tök igaz rá, csak ő már nem kapaszkodik lépcsőn lefelé sem, 3-ig számlál, néha 5ig is sikerül, de ez még necces, 3-ig tuti :)
és 20on valahányig számol el mint ha verset mondana, de nagyobb mennyiséget is ismer, de 20-on valahány fölött már nem sorban mondja.
így nehéz, a lépcsőzés miatt inkább 3 alattira tippelem, de elmúlt 2,5 :)
írták többen, hogy 4 éves, azt meg a számolás miatt gondolom soknak
Igazuk van a többieknek, hogy széles tartományban írtak, mert a késsel-villával evés azért elég nagy fejlettségre utal, de a "csak" 5-ig számol, az meg jóval kisebb gyerkőcre jellemző.
Kisfiam például nem eszik késsel-villával, de ő is tud így ugrálni, szintén hihetetlen erős az ilyen érdekes tornagyakorlatokhoz (főleg apjával szoktak csinálni mindenfélét, mintha ők lennének ketten a Rippel-fivérek). :)
Szintén tud önteni kancsóból vagy üvegből magának pohárba, levest is tud merni, szintén lépcsőzik így, hosszabb meséket nem csak végighallgat, de el is mond fejből, szintén széleskörű ismeretei vannak a környezetéről, nagyon választékosan beszél. 10-ig hibátlanul számlál, és 20-ig teljesen egyedül elszámol (az ujjacskáin már az összeadásokat gyakorolja, pl. 1+1, 2+1, 3+1, stb.). Utána is tud számolni, mert ismeri a 30, a 40, stb. fogalmát, de ezeknél már keveri a számokat, nem mondja úgy sorban, ahogy kell. Ő 3 éves és 3 hónapos.
Kíváncsivá tettél...
Én is kb 3-3,5 évesre gondolnék, bár elég szélsőséges, amit írsz. Késsel-villával eszik... én ezt egy 5 évesről gondolnám pl, de 5-ig számol és 3-ig számlál, ezt egy 63 évesről.
3,5 éves a fiam, 10-ig számlál, 15-ig számol utána belezavarodik, lefeléa lépcsőn nem megy váltott lábbal és nem eszik késsel-villával (bár még nem is adtam kezébe kést)... a többit tudja ő is...
Kíváncsi vagyok mennyi idős a fent említett gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!