Mennyit kell tenni a borítékba a vezető óvónőnek, hogy felvegye a gyereket?
Ezt nem hiszem el!! Komolyan van ilyen?????
Bocsánat az offért, de fel vagyok háborodva!!
Sziasztok! Óvónőként dolgozom, és teljesen megdöbbentem a kérdésen. El se tudom képzelni, hogy ilyen létezik, az én vezetőm legalábbis kizárt, hogy pénzt fogadna el ilyenért. Szerintem. Remélem.
Ha körzetesek az ismerőseid, akkor kötelesek felvenni, amint betölti a 3 évet, akár szeptember van, akár május, akkor is, ha nincs hely! Ha nem körzetes, akkor elutasíthatják, de ha van hely, akkor nem szokott belőle gond lenni. De biztos ezt is óvodája válogatja.
Ha nincs hely, akkor nem veheti fel, ÁNTSZ és egyéb hatósági előírások limitálják a felvehető gyerekek számát. Végül is hogy férne el mondjuk 50 gyerek egy teremben? Nálunk az a rendszer, hogy a hároméveseket csak akkor veszik fel, ha minden idősebb gyereknek s a hátrányos helyzetűek már tudtak helyet biztosítani. És év közben csak akkor veszenk fel bárkit, ha van üresedés pl elköltözés miatt. Kötelezően csak az ötéveseket veszik fel.
Na most az, hogy melyik háromévest veszi fel a meglévő helyekre az ember, az ugye döntés kérdése... Nálunk legalábbis így van, bár itt nem a mi ovinkról van szó, a mi vezető óvónőnk nagyon megértő és tényleg igyekszik segíteni ha szükség van rá.
Remélem, hogy csak félreértette az ismerősöm a helyzetet, de sajnos nem valószínű.
hát én meg nem adnék egy árva petákot se neki!
annak az óvodának, ahova körzetileg tartoznak kötelező felvenni a gyereket, ha betöltötte a 3 évet, és a szülők dolgoznak!
azt nem tudom mennyit kell adni,de van ilyen.sőt még ilyenebb.én azt is hallottam,hogy fix összeg+ még havi 10.000 na ez már durva
tudok adni egy tanácsot.meg kell keresni a helyi jegyzőt,és vele beszélni.én is ezt tettem.és láűss csodát,sikerült pénz nélkül is elintézni.felhívtam telefonon,a titkárnőjével beszéltem.adott időpontot,bementem,elé tártam a problémát és érdekes módon lett hely.pedig előtte nem vették fel.
mindig tartanak fent 1-2 üres helyet
A boritékba semennyit nem kell tenni, ellenben szólni kell az óvoda fenntartójának, hogy mi a helyzet.
Viszont 3 éves koráig nem kell felvenniük a gyermeket, arra bölcsőde van.
Jegyzőhöz menés nem minden esetben célravezető, én a bölcsibe így próbáltam benyomni a lányomat és nem segített, sőt, a bölcsődevezetőt jól letolták, hogy miért nem veszi fel a gyereket, de ettől még mindig nem tudta felvenni, mert nem volt hely.
Panaszra meg milyen alapon menjen, hisz incs bizonyítéka, amúgy is milyen indítás lenne a gyereknek ez a szitu az oviban.
Mindjárt tölti a hármat, ezért nem bölcsibe visza a mamája. Amúgy az én lányom 2 év 8 hósan lett ovis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!