Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két éves gyermeked mindig...

Két éves gyermeked mindig odafigyel arra, amikor hozzá szólnak, vagy alkalmi süket?

Figyelt kérdés
Otthon is tapasztaljuk és a bölcsődében is említették, hogy nem hallja, amit mondanak neki. Kipróbáltuk, alapesetben a suttogást is érzékeli elvileg.
2013. jan. 8. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az én 2,5 évesem alkalmi süket Az nyugtat, hogy a beszédével nincs gond, beszél hangosan, suttog, mint egy kisegér, énekelget, és mondatokat mond. Más esetben, meghallja, ha egy hópehely lehullik 2 sarokkal odébb, de ha pakolni kell, vagy olyat csinálni, amit nem akar, azt nem hallja.
2013. jan. 8. 21:29
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is alkalmi süket volt ennyi idősen.

De az ovikezdés után észrevettem, hogy több ez alkalmi süketségnél, és elvittem fül orr gégészhez. Egy műszerrel bemérte a fülét és beigazolódott a gyanúm, nem volt tökéletes a füle, bár hozzá nyúlni nem kellett, csak egy sprayt kapott, a gond pedig az volt, hogy megnagyobbodott az orrmandulája, ami elzárta a hallójárat egy részét. Ez egyébként egy csúnya nátha és köhögés mellékhatása volt, és ősszel a náthaszezon kezdetén mai napig mindig előjön, de szerencsére mindig vissza is húzódik.

Ha aggódsz vidd el fülészetre. Fél perces fájdalommentes vizsgálat.

2013. jan. 8. 21:58
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok (azt hiszem)

az én fiamnak is az volt a baja. mint az utolsó válaszolóénak, csak neki nem jött helyre semmitől. mindkét füle tele lett savóval és az orrmandulája is maradt duzzadt. Fülbecsövezés és orrmandula kivétel oldotta meg a problémánkat.

2013. jan. 8. 22:20
 14/14 A kérdező kommentje:
Hoppá- hoppá! Az orrmandula nálunk is gyanús! Néha jobban horkol, mint az apukája. Ezek után mindenképpen elviszem fülészetre. Egyszer, 1 éves kora körül már volt, de nem hallás vizsgálaton. Vajon ha tényleg ettől van ez a "süketség", már akkor kiderült volna? Mindenesetre sajnálom, hogy vannak olyanok, akiknél nem csak "életkori sajátosság" ez a helyzet:( és nagyon köszönöm mindenki válaszát!
2013. jan. 8. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!