Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzalmas anya vagyok, mit...

Borzalmas anya vagyok, mit csináljak másképp?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel éjszakás műszakom után vittem a gyerekeimet oviba,bölcsibe odaúton átmentem a másik sávba miközben állítgattam a fűtést ,még jó,hogy nem jött senki szembe velem.

Ahogy mentünk be az intézménybe és a kezemben a frissen mosott ovis-bölcsis ágynemű volt a másik kezemmel fogtam a kis bölcsisem kezét a lépcsőn felmenve rosszul fogtam a kezét ezért elesett,tiszta sár lett a kabátja és beütötte magát a lépcső élébe .Egy apuka segített ,akinek hosszasan magyarázkodtam,hogy bocsánat de éjszakás után vagyok és olyan vagyok mint aki részeg .

Veszélyben voltak a gyerekeim miattam,mert nem voltam stabil,szét voltam esve a fáradtságtól.

A férjem külföldön dolgozik,a nyugdíjas szüleim segítenek amiben tudnak .

2013. jan. 8. 13:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Erről a hétvégi baleset jut eszembe, ahol a Pali átment a szemközti sávba, és 5 fő meghalt, akiknek neki ment, köztük egy 6 hónapos baba!

Ha fáradt vagy, ne ülj autóba, mert az oké higy a saját életed veszélyezteted, de másokét is!!!

Ilyenkor menjetek busszal, vagy ne vidd a gyereket, majd délben alszol vele!

Terhes vagyok, van hogy reggel annyira szèdülök, mint aki részeg, nem viszem a gyereket, eszembe sem jutna vezetni!

Na meg a gyereket sem bírod megtartani, annyi erő nincs benned!

Ez felelőtlenség!

A legrövidebb baleset ebből van, hogy fáradt, figyelmetlen a sofőr!

Meg ha nektek nem esők semmi bajotok sem, lehet másnak igen, és életed végéig emésztheted magad, miért indúltál el, mert a börtönben nem láthatod a gyermeked, és lehet valakinek a halálát te okoztad!

2013. jan. 8. 14:21
 12/18 anonim ***** válasza:

utolsónak igaza van :( illetve olyan mint amikor az ikreket ütötték el. ha fáradt vagy ne ülj kocsiba és ne babrálj

légy óvatos vigyázz gyermeked életére és a sajátodéra

2013. jan. 8. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Könnyű ezt mondani, hogy ne üljön autóba.

Nálam speciel kivitelezhetetlen hogy ne üljek kocsiba munka után akár gyerekkel, akár nélküle. Valahogy haza kell jutnom mire a férjem elmegy otthonról és nincs busz.

Hát ez van, azt dobta a gép. De én már megszoktam.

A 24 órát melózó voltam

2013. jan. 8. 14:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Ez felelőtlenség mint rossz anyaság. Ha fáradt vagy akkor ne ülj autóba se te se a 24 órós műszakba dolgozó. Most komolyan nektek hogy tetszene, ha más veszélyeztetné az életeteket?

az elesés viszont mással is előfordulhat.

2013. jan. 8. 18:25
 15/18 A kérdező kommentje:

"Ha fáradt vagy, ne ülj autóba, mert az oké higy a saját életed veszélyezteted, de másokét is!!! "

A rosszallásoddal egyetértek ,valamit másképp kell csinálnom .

Sajnos az kivitelezhetetlen ,hogy ne üljek autóba mivel ha nem autóval mennék dolgozni akkor nem érnék haza éjszakás műszakból addigra mire a gyerekekkel óvodába ,bölcsibe kell indulnom,műszak után előbb városi buszra kellene várnom ,majd pedig a vonat indulására hosszasan,9-re érnék haza kb ,mert az előbbi vonatot lekésném .Egy nagyvárosban van a munkahelyem,egy faluban élünk és egy hozzánk legközelebbi kisvárosban van az ovi-bölcsi .

Az oviba-bölcsibe is csak autóval tudunk odaérni ,mert az a szabály,hogy 8-ig kötelező! beérni és mivel nagyon ritkán jár busz az ovi felé (másik város )fél 9-nél előbb nem érnénk oda .

Azt sem tehetem meg,hogy az ovis gyereket minden egyes éjszakás műszakom után itthon tartsam ,mivel már 6 éves elmúlott (évvesztes) és ilyenkor már nem lehet neki hiányozni csak orvosi igazolással,mint az iskolából .

Arra a következtetésre jutottam,hogy másképp kell szerveznem a napjaimat ,éjszakás műszak előtt nem egész nap takarítani,vasalni ,mosni-főzni ,hanem igenis le kell feküdni előtte egy kicsit ,aztán reggel egy kis hidegvizes zuhany ,kávé.

És a lényeg ,hogy az autóba indulást követően már csakis a vezetésre szabad koncentrálni,nem menet közben állítgatni a fűtést ,ez volt a legnagyobb vétség és még össze is tehetem a kezem,hogy nem történt tragédia.

2013. jan. 8. 19:13
 16/18 anonim ***** válasza:

14-es válaszoló vagyok. Vagy ugyan nem tudom, hogy mit dolgozol de esetleg nincsen az éjszakának olyan holt pontja ahol egy kicsit le tudsz dőlni?

Igen lehet durván fogalmaztam de ilyenekből szokott lenni a baleset, mert a monoton úton, ahol monoton zaj van eleve elálmosodik az ember, de ha már eleve fáradt akkor már ennek az esélye sokkal sokkal nagyobb. Mindig éjszakás vagy vagy forogtok? Vagy a nagyik vinnék a gyerekeket oviba bölcsibe reggel.

2013. jan. 8. 19:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Csak elàrulom, hogy van hogy a 24. òra vègèn mèg vezetek, mert a munkàm ezt kívànja. Könnyen beszèl az Aki lenyomja a 8 òràt napközben ès esetleg mèg segìtsège is van.

Van egy hivatàsom, amit nem adok fel azèrt, mert gyerekeim vannak, ès van kèt gyerekem, akiknek kötelessègei vannak, amit egyenlőre csak az èn segìtsègemmel tudnak vèghez vinni. Ès nincs segìtsègem, magam kell megoldjam a dolgainkat. 10 ève vezetek napi szinten eddig balesetmentesen, ùgyhogy senki ne törjön pàlcàt felettem. A szüksèg nagy ùr, kocsi nèlkül a gyerekek nem jàrnànak oviba, akkor meg lennènk a szar anya, mert nem tudom a gyerekeimnek biztosìtani az oktatàst.

Tudjàtok hànyan vezetnek fàradtan? A legtöbb baleset mègsem ebből adòdik. Van akinek nem olyan egyszerű az èlet, mint ahogy az a nagykönyvben mèg van ìrva.

2013. jan. 8. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem sincs segítségem. Én most momentán dolgozok tanulok és még kisbabát is várok. Igen én is vagyok fáradt de autóba akkor sem ülnék éjszakázás után. Ennyi. Mert én is voltam éjszakás (ápolónő vagyok) igen sok munkával. De akkor meg magamra is alig tudtam oda figyelni, nem, hogy még az autó vezetésre. Láttam már sok olyan balesetet ahol a sofőr elaludt. Mondom a monoton zaj és az inger szegény út, + ráz az autó még a kevésbé fáradt sofőrt is elálmosítja. Akkor meg mi lesz ha még álmos és fáradt is az ember. A megnézzük akkor a balesetek nagy része pont a fáradságra hivatkozva történik.
2013. jan. 9. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!