Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan szoktattátok rá...

Ti hogyan szoktattátok rá gyerkőcötöket a főzelékekre?

Figyelt kérdés
Lányom 4 éves lesz márciusban. Ősszel lett ovis. Nekem is kellemetlen és tudom, hogy neki sem jó, hogy egyáltalán nem eszik főzeléket. Teljesen elutasítja már 2 éves kora óta. A helyzet az hogy én sem eszem, csak apa szereti. De én mégis szeretném rászoktatni. A drasztikus erőltetés, hogy akár le is fektetem aludni éhesen szerintetek használna? Az a baj hogy csak húsételeket, krumplit és tésztát eszik többféleképpen elkészítve. Meg levest, sajtot, felvágottat és virslit imádja. De pl. rakott kelt, székelykáposztát, hurkát stb. szintén nem. Pedig ezeket én is eszem. Várom az ötleteket...
2013. jan. 7. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Nekem anyukam ugy csinalta hogy leturmixolta es a kis szopogatos uvegbol ettem/ittam, de szerintem kisebb voltam mint 4 eves.
2013. jan. 7. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Most már nehezen. Még 7-8 hónapos korában kellett volna rászoktatni. De az is rossz, ha te nemeszed a főzelékeket, tőle meg elvárnád.

Majd az oviban rászokik, ha a többiek is azt eszik, és nem kap mást.

2013. jan. 7. 17:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az baromság, hogy lefektetnéd este éhesen aludni csak azért, mert nem eszi meg a főzeléket (amit egyébként te sem ennél meg!).

Pont az lenne a lényeg hogy mindig kínálgatod meg ti is azt esztek este otthon apával és így megkívánja. Vagy főzöl bele olyan dolgot amit szeret, pl. virsli, fasírt.

Ha kényszeríted csak rosszabb lesz.

2013. jan. 7. 17:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát ezt én is szeretném tudni,mert a fiam is ilyen.Valaki említette hogy előbb kellett volna,nos a hozzátápláláskor én is főzeléket adtam és megette.Egyszer csak nem ette meg,öklendezik szinte mindentől(borsó,bab stb).Én sűrű krémleveseket csinálok,és levesgolyóval megeszi így a brokkolit,karfiolt,hagymát,zellert,vegyes zöldséget,stb.Nem mondom hogy ipari mennyiségben,pár kanállal.Hiába csinálnék rizi.bizit,nem eszi a borsót,kukoricát,répát sem.A rakott ételeket úgy ahogy megeszi,mert szereti a darált húst.Semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg csak az almát,nagyon ritkán.Kiköpi ha joghurtban talál,nem vehetek bármilyen joghurtot.Lekvárt adok neki,meg gyümi levet,de azt se nagyon issza.Száját összeszorítja és nem.Amit megeszik a paradicsomos dolgok,krumplis dolgok.Zöldségfasírtot,tócsnit próbáltad már?Lehet cukkiniből,káposztából,krumpliból,almából tócsnit.Az ötletekre én is kíváncsi lennék,de várom az ovit hátha ott majd jobban megeszi.
2013. jan. 7. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!