Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Allergia? Nem múló köhögés...

Allergia? Nem múló köhögés kezelése?

Figyelt kérdés

21 hós kisfiam kissebb megszakításokkal október óta köhög folyk az orra és néha-néha lázas. Már kismilliószor voltunk háziorvosnál, majd fül-orr gégészeten és pulmonológián. Eddig kapott: cedax babyt, fenistil csepp, sinecod csepp, ambroxol, suspensio terpini, ezek mellé: béres csepp, cebion multivitamin, cebion c-vitamin, calcimusc, lándzsás utifú.

Most kapott: ventolint meg Flxotide -ot, míg nem lesz meg a véreredmény meg a tüdő röntgen, február közepén kell visszamennünk.Tehát most ezt a két gyógyszert fújom neki, illetve nappal kap ambroxolt kétszer. Adnátok valami tanácsot, valami házi praktikát, mert eddig nem veszek észre javulást.

Hol hurutosan hol szárazan köhög (néha ugat) tiszta nyűgös, folyik az orra, szerencsére láza nincs két napja. Szegényt már annyira sajnálom!!! Mit tegyek???

2013. jan. 5. 23:05
 1/4 anonim ***** válasza:

húha, ez elég rosszul hangzik :(

hidegpárásítót mindenképpen ajánlok, mérd a lakás páratartalmát, pontosan próbáld beállítani.

ha ugat akkor tekerd be pokrócba és nyomás ki a hidegbe!

2013. jan. 5. 23:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Próbáljátok meg az allergia vizsgálatot is. Nálunk kiderült, hogy a házi porra allergiás a manócska az asztmán kívül. Kikerült tőle minden plüss, ágyneműt váltottunk és azóta jelentősen csökkentek a panaszai.
2013. jan. 6. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk tavaly volt ilyen, kb 3 hónapon keresztül köhögött a fiam, ha futott rosszabb volt, én is vittem mindenhova, kapott mindent, elvittem allrgiavizsgálatra negatív lett, majd egyszer magas láza lett, és akkor derült ki, hogy hörgőgyulladás, akkor kapott antibiotikumot, és rendbe jött. Viszont nekünk az ambroxol iszonyatos köhögét váltott ki a fiamnál,ugatott tőle(hiába nem kapta éjszakára, de ingerelte) és mikor abbahagyatuk sokkal jobb lett, illetve sóbarlangba is vittem, de a végső megoldás az antibiotikum volt, ez volt májusban, azóta most volt náthás először(sok más betegség volt neki, de nátha-köhögés nem). Nálunk az volt a baj, hogy folymatosan felülfertőződött szerintem. Illetve próbálhatod még neki a szeletelt hagymát a szobájába éjszaka, nekünk az is segített, illetve a hagymateát, meg nagyon jó a zsíros dunsztkötés éjszakára. Én most ezekkel kúráltam ki rendesen, így is 2 hét volt a teljes megszűnése a náthának, de elmúlt, és nem volt olyan vészes ugatásos, egyáltalán nem alszunk éjszakánk.jobbulást neki.
2013. jan. 6. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Illetve én a sinuprettet adtam neki, és szívtam az orrát egyfolytában,.és valahol most azt olvastam, hogyha orrszívás közben egy picit húzod az arcán a bőrt a füle fele, akkor azt a lerakódást is ki tudod szívni, ami az arcüreg felé kezd vándorolni, és nema közvetlen az orrjáratban van. ja és még valami amit most láttam , hogy nekem a dokim azt mondta, hogyha beteg akkor a béres cseppet ne adjam, csak a cebion multit, az mehet, de a bérest ne.
2013. jan. 6. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!