Mit főztök gyorsat és finomat kisgyermeketeknek, ha olyat készítesz ebédre, ami ő nem eszik/ehet meg?
Értem.
Akkor pár tipp:
-tojásos tészta uborkával (üveges csemege vagy kovászos)
-halrudacska, köret lehet kukorica, rizs vagy krumpli vagy krumplipüré (bármi)
-omlett
-lefagyasztasz kicsi csirkemelldarabokat, abból kikapsz egy darabot, víz alatt kiolvasztod, felkockázod, befűszerezed, serpenyőben kisütöd, mellé valami köret
-virslit sütsz vagy főzöl
-kifőzöl annyi tésztát, amennyit megeszik, hozzá teszel a főzővízbe egy evőkanál mirelit borsót és egy ek kukoricát. Amikor már majdnem megfőtt, felkarikázol egy virslit és hozzá főzöd. Amikor kész, leszűröd és összekevered majonézzel.
-fagyasztóból kiveszel 3 szilvás gombócot (kilós zacskóban kapható)
-fél leveskockából levest készítesz, belefőzöl egy répát és cérnametéltet (olyan, mint a zacskós leves, csak egy adag)
És még sorolhatnám. :o)
első
Sajtos, mákos, darás, diós tészta.
Virsli, halrúd krumplipürével.
Palacsinta.
Az utolsónál ez a palacsinta tetszett :)!!!
Nem tudom,azt szereti-e a kicsi,de gubát készíthetsz diósan is,v csak cukorral,pici lekvárral,ha úgy megeszi,nem kell feltétlen mákosan ennie.De lehet maga a guba a baj,akkor sorry.
Hát gyorsan megvan a virsli,párolt fagyos zöldséggel,v virsli helyett kockázott felvágott.Rántotta.Műzli,nálunk néha előfordul ebédre,bár akkor a vacsi vmi tartalmas.Ha szereti a levest,akkor,amikor főzöl fagyassz le ő adagnyi mennyiséget,csak kiengeszteled és eheti is.Halrudacska.
Ha a palacsintát felcsíkozod,mint vmi metélt és úgy adod neki,nem eszi meg?
Nálunk sok kajánál a formájával,színével van a baj,ezeket kell áthidaljam és már jó is fiamnak.
A fagyos gombóc ötlet tetszett!!!
Én írtam a zabkását! Én a DM-ben szoktam venni Alnatura zabpelyhet (de bárhol máshol lehet kapni). Én úgy szoktam csinálni, hogy egy pohár (másfél-2 decis pohár)zabpelyhet beleszórok két ugyanekkora pohárnyi tejjel, és fedő alatt 10-15 percig főzöm! Vigyázni kell, mert hamar odakap, sűrűn kell keverni. A zabpehely ereszt egy kis nyákot, megdagad, ezért a végén pudingos állaga lesz az egésznek. A végén egy csipet sót raksz bele, és bármivel ízesítheted, ami szem-szájnak ingere (cukor, kakaó, fahéj, aszalt gyümölcsök, lekvár...határ a csillagos ég). Sósan is lehet enni, bár így még nem próbáltuk.
Isteni finom, laktató és nagyon egészséges!!! Én gyerekként nem ettem soha, az első terhességem után fogyóztam, és akkor ettem rengeteg zabpelyhet, mondjuk én Steviával, valamint fele tej-fele vízzel készítettem, de a gyerekeknek úgy csinálom, ahogy fent leírtam.
Lassú felszívódású szénhidrát és tele van vitaminokkal, rengeteg rost van benne. Próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy nálatok is nagy kedvenc lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!