2 éves alányom, és észrevettem,hogy enyhén befelé dől a bal bokája. Gyerekorvos azt mondta,várjunk 3 éves koráig.
A cipőkre odafigyelek,nem veszek neki használtan, D.d. step cipőink vannak.
Most,h itt a tél,vegyek bentre neki egy Samos vagy Salus szupinált szandált? Vagy felesleges???Kinek mi a tapasztalata??
2012. dec. 29. 11:53
1/9 anonim válasza:
Bentre ne vegyél cipőt, semmilyet. Járjon meleg zokniban, amennyit tud, nyáron kint teljesen mezítláb, hogy fejlődjön a talpa, az izmocskái.
2012. dec. 29. 12:02
2/9 krisztivan válasza:
Bentre ne vegyél cipőt.Menjetek el ortopédiára és nézesd meg.A szupinált cipő ártani nem fog, és 3 éves koráig kialakul a lábboltozat.Szerintem jobb már most segíteni a lábának,de inkább kérdezz meg hozzáértő dokit:-))
2012. dec. 29. 12:38
3/9 Denisa W. válasza:
Nekem meg pont azt mondta az orthopédus, hogy nyáron CSAK bentre adjak a lábára supinált cipőt, mert a benti egyenletes talaj nem edzi az izmait, viszont kint legyen mezítláb az udvaron minél többet. Az én gyerekem az oviban is ilyet hord, egyelőre nem látványos a változás, de neki elég durva (volt) a bokabedőlése.
2012. dec. 29. 13:48
4/9 anonim válasza:
Bentre nem kell cipő, ezt több gyerek orthopédus is egyértelmáen a tudomásomra hozta. Viszont szerintem ne várj vele, hanem vidd el orthopédiára, hogy nézzék meg.
2012. dec. 29. 14:43
5/9 anonim válasza:
Mi Memo szandált vettünk bentre, ennek különleges diagnosztikai talpa van, ami megmutatja, hogy egyáltalán szükséges-e supinált betét. Nálunk is befelé dől picit a bokája, de a cipő egyértelműen mutatta, nem kell betét. Az ortopéd orvos azt mondta gyengék a térd ízületei, attól dől befelé (iszonyú gyorsan nő a gyerek.) Csak egy kis tornát javasolt, hogy erősödjenek az izmok.
2012. dec. 29. 15:24
6/9 anonim válasza:
Az én lányom 3 és fél éves neki is befelé dől a bokája."közepesen"így mondta az ortpéd orvos,egyenlőre szupinált cipőt nem javasolt csak kérgeset,ami jól tartja a bokáját,pl.Asso vagy Siesta cipők.Bentre ilyen cipőt vagy szandált javasolt és nyáron kint legyen inkább mezítláb a lányom,ezt mondta.Mert ott az egyenetlen talajon tudnak a lábizmai erősödni.Tornáztatni is kell,különböző kis tárgyakat kell felszednie a gyerekemnek a lábujjaival ill.lábujjhegyen és sarkon kell járnia,napi pár percet.Csak 5 évesen kell majd visszavinni az orvoshoz,ha addig nem javul a lába akkor kell majd a szupinált cipő.
2012. dec. 29. 19:21
7/9 anonim válasza:
a 2,5 éves fiammal is 2hónapja voltunk az ortopédián,ahol ugyanezt állapitották meg,enyhén befele forduló bokája van.Irt fel neki az ortopéd orvos cipőt,amit csináltatni kellett,14 ezer ft volt!!Szandált csináltattunk neki,mert azt mondták,az a lényeg,hogy napi minimum 6 órát rajta legyen.Mivel bölcsis,igy java részt ott van,ezért a szandálnál maradtunk,mert ha csizmát csináltatunk neki,azt max 2órát hordja naponta.
És nekünk kifejezetten az ortopéd orvos mondta hogy bentre cipő vagy szandál kell,tehát ne zokniba meg mezitláb legyen.
2012. dec. 29. 21:36
8/9 anonim válasza:
2éves volt a fiam mikor ugyanezért elvittem egy ortopédushoz, aki azt mondta, hogy bent ne legyen mezítláb!!
Salus, szamos, leo ezeket javasolta. 3évesen kontrollra kell vinnem.
2013. jan. 2. 12:49
9/9 anonim válasza:
Pontosan bentre, a szobában kell cipő abban az esetben, ha befelé dől a kicsi bokája (kéretik nem összetéveszteni a lúdtalppal, vagy egyéb más lábboltozati eltéréssel. Igen, vegyél szupi cípőt neki, leginkább a szandált tudjátok kihasználni, hiszen ilyen időben bent vagytok a legtöbbet. Ha megy bölcsibe, ott is ez legyen rajta.
Amúgy az a szabály, hogy sima felületre kell szupi tehát padlószőnyegen, parjkettán kövön), göröngyösön pedig nem (tehát fűben, kavicson, stb.).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!