Mit tegyek még, hogy elmúljon a köhögés? Már nincs ötletem.
Figyelt kérdés
Három éves lányom három hete köhög, hurutosan. Kezdtük lándzsás utifűvel, majd követte ambroxol és Spiropent. Időközben kórházba is kerültünk, ahol szegénynek nyelőcső tükrözést hajtottak végre, kavicsnyelés miatt. Ott mondták,hogy egy csomó váladékot szívtak le a garat részről. Hazajöttünk, ambroxolt adtam neki, de a helyzet mit sem változott. Orvosnál is voltunk, ugyan azokat ajánlotta amiket már leírtam. Párásítani kéne a szobában? Segítene valamit? Vagy adjak neki újból lándzsás utifüvet? Már nem tudom mit tehetnék még.2012. dec. 29. 09:37
1/8 anonim válasza:
na, mintha én írtam volna ezt. Ugyanígy vagyunk mi is, 3 éves a kislányom és 3 hete köhög. Most 1 hete szedi a Spiroprentet, valamicskét enyhült a köhögése, de ha rákezdi, még mindig iszonyt váladékos a köhögése. Szerintem már valamilyen antibiotikum kellene neki...
2/8 A kérdező kommentje:
A Spiropentet adhatom neki lándzsás utifű mellé? Végül is az csak hörgőtágító...
2012. dec. 29. 09:56
3/8 anonim válasza:
Szia! Sajnos az én kisfiam is elég köhögős, ő képes annyira köhögni, hgy hány is tőle. Neki semmiféle drágább csodaszar nem segített. A doki néni ajánlotta a paxirazolt, azt adtam neki és segített. 10 hónapos kisfiam is köhögött, ő is azt kapta, neki is segített. Ill. kentem a hátát baby luff balzsammal, nagyobb gyereknek kinder luff balzsam. Egyébként a férjem nagyon köhögős, neki is paxirazol csak. Próbáld ki, remélem segít:)
4/8 anonim válasza:
én nem adnék neki egyszerre 2féle nyákoldót. Tényleg még a légzéskönnyítő balzsamot is bevetettük, mintha jobban aludna, de a köhögésén nem segít.
5/8 anonim válasza:
nálunk is ugyanez van,illetve volt.Nappal is köhögött,de főleg éjszaka.Tegnap újra elvittem dokihoz,most nem a miénk rendelt(bár ez most mellékes).Ő teljesen mást írt fel amit a sajátunk szokott.Gyógyszertári kevert köptető terpini a neve,2x adtam belőle,és végre éjszaka tudtunk aludni,egyszer sem köhögött.
6/8 krisztivan válasza:
Nekünk a fül-orr-gége dokinő írt fel fenistil cseppet.Azt mondta,hogy a köhögési ingert kicsit csillapítja.És tényleg.Pedig a fiamnak is van jó sűrű váladék a torkában:-(( plusz a gyógyszertári köptetőt kell adnom neki(nincs neve).
7/8 anonim válasza:
A spiropent hörgőtágító, melyet hörghurutnál adnak, a lándzsás útifű pedig köptető és csillapító egyben, amolyan komplex készítmény.
Reggel és délben köptető (Ambroxol), éjjelre pedig csillapító, a Robitussin is nagyon jó. Kenheted a hátát Kinder luuf balzsammal. Vegyetek ultrahangos hidegpárásítót a szobájába, és alvás előtt 1 órával már kapcsoljátok be, nálunk reggelig szokott menni közép erősségel.
Ha van inhalátorotok, akkor tölts bele Salvus vízet és azzal inhaláljon naponta 2szer 15-20 percet. A legjobb megoldás felső és alsólégúti betegségeknél.
8/8 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy köptetőt nem szabad 4-5 napnál tovább adni, mert ront a helyzeten, illetve csak addig míg el nem kezd felszakadni, amikor már jól hallatszik hogy szakad általában tényleg ez 4-5 nap után hallható, abba kell hagyni.Amúgy a köhögés szűnik meg legkésőbb egy betegségnél, akár 3-4 hét...a mi dokinőnk szeint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!