Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi folyadékot kell innia...

Mennyi folyadékot kell innia egy 2,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy hányszor jár pisilni? Lányomon éjjel és délután az alvásnál pelus van, de ezen kívül csak egyszer vagy kétszer pisil. Eddig nem mértem, mennyit iszik.
2012. dec. 27. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
ilyen kérdésektől ráz a hideg,kell?mi az,gép?
2012. dec. 27. 18:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, egy tamagocsiról van szó.
2012. dec. 27. 18:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy meg látom, hogy száraz a bőre is, és mivel meg van hogy egy felnőttnek mennyi folyadékra van szüksége, és egy babánál is, gondoltam van valami adat egy ekkora gyerekre is.
2012. dec. 27. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! az én két és fél éves lányom átlagosan 7-10dl folyadékot iszik meg most. Nyáron másfél litert is megivott.Pisilést nem tudom, talán 6-7 alkalommal egy nap. De ha több teát iszik egyszerre, akkor 5 percenként ül a bilire.
2012. dec. 27. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Kislányom kb. 4-5 dl folyadékot iszik plusz a gyümölcs és ami az ételbe van.
2012. dec. 27. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Víz ivására nagyon ügyeljetek, semmi más folyadék nem pótolja! 2-3 évesnek legalább fél liter vízre szüksége van naponta, lehetőleg tiszta vízre, a legjobb a lágy, szűrt víz. Ezen felül más folyadék is szóba jöhet, de a vizet se a gyümilé, se a tea nem helyettesíti igazán.

A víz tisztít, kvázi oldószer, azaz méregtelenítő, plusz a sejtek kommunikációjához is kell; míg egy oldat (tea, gyümölcs(lé)) már nem.

2012. dec. 28. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!