Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiborulok a lányom evési...

Kiborulok a lányom evési szokásaitól! Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Kezdem ott hogy borzalmas válogatós!:( 2-3féle főtt ételen és ugyan ennyi hidegen kívül semmit nem hajlandó megenni. Van olyan étel amit még soha nem evett meg magától,csak mikor pici volt és én adtam.

Nála az nem válik be hogy ha "éhes lesz majd eszik",ugyanis több mint 2hete jóformán nem eszik semmit. Kipróbáltam hátha bejön,de nem!:((( Ha nincs kedvére való nem eszik egész nap,estére viszont már olyan éhes hogy inkább megeszi a kenyeret magában,és megiszik fél liter tejet.

Elegem van!!! Most is kivételesen ebédelt mert húsleves volt amit szeret,de csak úgy ha tésztán kívül nincs benne semmi. De valahogy belekerült egy picurka petrezselyemzöld,mikor észrevette elkezdett fújjolni meg öklendezni,abba is hagyta az evést!:(

2012. dec. 27. 16:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2012. dec. 27. 16:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod két hete jóformán nem eszik semmit. Akkor hogy nem gyengült el. Mi az amit mégis eszik??? Hihetetlennek tartom, hogy nem eszik egy egész álló nap semmit, de tényleg semmit, másnap visszutasítaná a kaját. Csak gondolom megsajnálod és adsz neki egy kis kekszet avgy valamit. Pedig hidd el tökéletesen üres gyomorral gyors megtanulja, azt eszünk ami van. Nekem ezt szakember mondta és képzeld el másnap már evett.

Úgy zajlott, hogy délben azt csinálta amit a tied, ok, kapta délután ugyanazt, akkor is elutasította, hát megkapta vacsira az ebédet. Nem kellett. Másnap reggel azzal ébredt, hogy éhes, és láss csodát megette amit eléraktam. Elég drasztikus, de megérte. Azóta rendesen eszik. Persze tény egyszer-egyszer eljátszotta az ebédnél, de látta az uzsi ugyanaz amit otthagyott délben, így gyors kapcsolt mi is a dörgés:)

2012. dec. 27. 16:34
 3/12 A kérdező kommentje:

Márciusban lesz 3éves.

Igen eddig az volt hogy kapott kukit vagy kekszet,joghurtot hogy mégis legyen valami a hasában,mert nem akartam hogy éhezzen!

Aztán pont azt mondta a védőnő hogy ne adjam mert e miatt nem eszik. És igen 2hete nem eszik nappal,csak vizet iszik,teát,tejet. Ja és gyümölcsöt,szerencsére azt szereti. Nincs semmi baja,nem gyenge!!!

Amit megeszik húsleves,túrós tészta,rántott hús,sült krumpli. Hidegből kenőmájas,sonka,néha sajt(de csak trappista)kb ennyi!

2012. dec. 27. 16:46
 4/12 A kérdező kommentje:

A legrosszabb az hogy a párom nem érti meg hogy mi a probléma!:( Estig dolgozik és nem látja át mi a helyzet hiába mondom.

Adjam azt a gyereknek amit szeret,és el is intézte. Szerinte az is normális dolog hogy a gyerek este megiszik több mint fél liter tejet/kakaót. Aztán meg veszekszik ha nem akarok neki adni!:(((

2012. dec. 27. 16:51
 5/12 anonim ***** válasza:
2,5 éves fiam egy az egybe ilyen :( és ő inkább éhen halna,de nem enné meg amit elé rakok :(
2012. dec. 27. 16:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Akkor mi a megoldás?????:((((((
2012. dec. 27. 17:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Jó úton haladsz, ügyes vagy! Te legalább beláttad a gondot. Fontos, hogy ne nőjjön a nyakatokra, nem adhatsz mindig neki sült krumplit rántott husival. A húsleves még oké, az azért hasznos étel. A másodikkal kell valamit kezdeni. Biztos igaz, hogy sose lesz jóevő gyerek belőle, de tudsz rajta változtatni, persze ehhez az kell, hogy este se kapja meg ami telíti a pocakját. Mert így egész nap tudja,hogy nemsokára jön az este és jön amit szeret még ha a tejcsi is az. Tehát a férjedben is rendet kell rakni, hisz tudod kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond. Később ez az evésprobléma nagyobbá válik és egyre nehezebb lesz neked. Gondolj csak bele, nem fogja megenni az oviban a kaját és délután teljesen éhesen jön haza, ideges lesz, nehezen kezelhető. És ha békét akarsz akkor megfőződ neki a kedvencét még munka után. Csírájában kell a dolgot elfojtani. Legalább egy kicsit növelni az ételek repertoárját.

Az jó ha már nem kap nasit, az is jó ha eszi a gyümölcsöt. De hidd el ha bevállalsz egy két éhes pocakos lefekvést sokat fog változni a dolog. Teát is csak mértékkel igyon, igyon de ne annyit, hogy "jóllakjon" tőle. Gyümölcsöket is mértékkel. Kösd össze azzal, ha megeszik pár kanállal az ebédből akkor kap gyümölcsöt. És ez a pár kanál napról napra nőhet. Valahol meg kell fogni a kislányt, mert később sokkal nehezebb dolgod lesz. Így sem lesz egyszerű,aki rossz evő az rossz evő, de tudsz rajta alakítani!!!Sok sikert!

2012. dec. 27. 17:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,csak annyira nehéz hogy a párom nem partner benne!:((( Nekem meg már nincs hangulatom mindig veszekedni vele a miatt mert nem akarok este tejet adni a gyereknek.
2012. dec. 27. 17:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia!Akár én írtam volna a kérdést!Nagyon röviden feltudnám sorolni, hogy mi az amit megeszik a lányom. A húsleves nála mindennapos, ugyanis más levest nem eszik meg, elvétve egy két darabka répával. ezen kivül hús rántva és sütve,csirke disznó és sültkrumpli. Főtt kaja listánk ezzel ki is fújt. Alig evett, egészen addig, míg elkezdtem adni neki a béres cseppet rendszeresen. sokat eszik, de ugyan úgy válogat. most szünetel a béres, mert már 16 kiló, két évesen pedig csak 12 volt (áprilisban).hiába próbálok mást adni neki, öklendezik ő is, a paradicsomlevessel meg is hányattam szegényt, mert belecsempésztem az üres ivóleves üvegjébe. én már elfogadtam így a helyzetet, virsli, májkrém és felvágott mindig van itthon, ezek közül választja a reggelit uzsit és vacsorát. az én lányom még joghurtot, pudingot, tejbegrízt sem eszik. semmi ilyesmit, csak kenyeres dolgokat. bízom benne, hogy változik majd.
2012. dec. 27. 18:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg van valami a dolog hátterében...látja pici hogy anya apa együtt eszik mindig? Mert nagyon fontos hiszen ebben a korban utánoz. Szerintem hagyni kell egy kicsit, a dolog egyszerű étkezésnél szépen leül a család a kislánynak ugyanúgy ugyanazt az ételt kell adni , amit a szülők esznek. De nem kell különösebben foglalkozni vele ha hisztizik hogy nem kér. Ez csak figyelem felhívás. Nem kell foglalkozni vele. Ha nem hát nem. Ha egyszer kétszer eljátszuk ezt rá fog jönni ,hogy semmi rossz nincs más ételekben, de türelem kell hozzá. Ès fontos megdícsérni ha megeszik valamit amit eddig nem. De semmi több csak egy ügyes vagy. Nem szabad hogy érezze ez gond vagy idegesít.Remélem ez segít :-)
2012. dec. 27. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!