Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves és 1.5 éves fiúk...

4 éves és 1.5 éves fiúk között normális a sok civakodás és hiszti?

Figyelt kérdés
Én rontok el valamit? Mikor még nem voltak, arra gondoltam, hogy az én gyerekeim nem fognak civakodni, békésen játszanak a szőnyegen. de a valóság, nagyon más. Alig tudok tőlük valamit csinálni. A kicsi, állandóan velem akar lenni. Ha megyünk valahová, legalább 45 perc az öltözködés. Mire elindulunk, már mind a 2 hisztizik és akkor még hol a bevásárlás vége. Minél jobban belesüppedek ebbe a dologba, annál rosszabb lesz minden. Úgy érzem, egy percnyi idő sem jut magamra. Se tv, se könyv olvasás. Most én vagyok nagyon elkenődve, vagy nektek is ennyire nehéz?
2012. dec. 26. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:

A kicsit szoktasd le arról, hogy állandóan veled legyen.

A testvérek többsége szokott civakodni. De ilyenkor nem kell velük törődni. Ha nem figyelsz rájuk, akkor Hamarabb abbahagyják. Csak akkor szólj közbe, ha nagyon eldurvul a vitájuk.

2012. dec. 26. 20:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első 2 év sajnos nehezebb, sőt nálunk még most is hasonló a helyzet, pedig már előrébb járunk (3 és 6 évesek a fiúk).

A kicsi még mindig nagyon anyás, és persze nem lóg annyit rajtam mint 1,5 évesen, de van minden nap 1-2 óra amikor nagyon nyűgös, hisztis és semmi nem jó, csak anya ölében üldögélni. Ha pedig ilyenkor télen indulunk valahová az öltözködés végére szakad rólam a víz és magamban a pokolba kívánom a telet, a hideget. Pedig már önállóbbak, de bohóckodnak, kacsalábon veszik a cipőt, becsípik a cipzárt, aztán amíg én öltözöm és ők már kint toporognak a kapuban, a kicsi tuti talál egy pocsolyát, vagy sárkupacot amivel eláztatja a nadrágját, akkor vissza újra öltözni...

És persze ők is sokat veszekedek, meg hát a kicsi most tart a hiszti korszak csúcsán, és igazi földhöz vágós, perceken át tartó visítással járó műsort szokott produkálni.

A nagyfiúval azért már lényegesen könnyebb, ezért bízom benne, ha pici is már 5-6 éves lesz, akkor könnyebbek telnek a napok.

És persze ami a legtöbb nehéz szitun átsegít, az a humorérzék. Sokat kell mosolyogni, nevetni a gyerekekkel. Erre egyébként pont a nagyobbik fiam hívta fel a figyelmemet, amikor egy nehezebb, feszültebb időszakomban azt mondta "Anya, te miért nem mosolyogsz sosem? Legyél már vidámabb!" Azóta tudatosan figyelek arra, hogy ne csak idegességet, feszültséget, fáradtságot sugározzak a gyerekek felé, hanem vidámságot is. Ez mindannyiunknak jót tesz.

Idő magamra? Nálunk is nehezen volt megoldható hogy legyen saját időm, de végül a sarkamra álltam és mondtam a férjemnek, hogy muszáj hetente legalább egyszer elmennem valahová, hogy kicsit feltöltődjek. Így heti egy alkalommal eljárok a barátnőmmel egy tornaterembe egy fantasztikus hangulatú aerobik órára, és általában úgy jövök hazafelé, hogy szinte lebegek a föld felett, úgy feldobódom tőle. Ilyenkor Apa vacsoráztat, fürdet, mire hazaérek, már csak a mesét kell elolvasnom.

2012. dec. 28. 05:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Főleg aki utoljára írt, ő találta fején a szöget. Mintha a saját életünkről olvasnék, főleg ami az öltözést és indulást illeti.
2012. dec. 28. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!