Campylo baktérium, csirkevérhas? Van tapasztalatotok? Meddig tart? Mivel kezelhető?
Kisfiam (3,5 éves) valószínűleg ezzel a baktériummal fertőződött meg. Pénteken lázasan adták ki az oviból, ekkor már 3. napja Normaflore-t kapott, mert fájlalta a hasát. Szombaton még lázas volt, Apa adott neki a doki által felírt antibiotikumból. Vasárnap már nem volt lázas, jó kedve volt, de annyira híg a széklete (péntek óta), mintha a fenekén pisilne szegény. Szombat estére piros lett a kaki. Rohantunk a kórházba, még két ilyet produkált. Vérvétel volt és kapott valami löttyöt, azt iszogatta, bent tartottak tegnap éjszakára minket. Ma reggel a kórházban még mindig hígat, de már nem pirosat kakilt, láztalan.
Kiengedték a kórházból, de azt mondták nem kell neki az antibiotikum már (csak egy teljes napig kapta vasárnap, szombat este csak egy adagot kapott), elég lesz újra a normaflore. Viszont a neten azt olvasom, hogy antibigyóval kezelhető.... Most akkor mit tegyek? Adjam vagy ne adjam?
Köszönöm a kommenteket!
A kórházban nem kapott antibiotikumot, azt még pénteken írta fel a háziorvos, aki azt mondta vírusfertőzése van a gyereknek. Vasárnapra lett véres a széklete, akkor vittük kórházba (Heim Pál), ahol vért vettek tőle, kérdezgettek, de más vizsgálat nem történt. Mivel kisfiam útközben bekakilt, így tudtam "székletmintát" mutatni, amire azt mondták talán vér, talán az antibiotikum színezte meg, talán valami más.... nem tudták megmondani. Átküldtek a Szent Lászlóba... ott megint csak beszélgettünk, mi volt, hogy volt, újabb vérvétel, majd bent tartottak egy éjszakára. Eseménymentes éjszakánk volt, infúziót sem kapott, mert elég sokat iszik, láza sem volt, és a hasát sem fájlalta.
Hétfő reggel kakilt, ami már nem volt véres, gondolom ennek köszönhető, hogy haza is engedték délben. A zárójelentésen nincs megfogalmazva, hogy campilo, de utaltak rá. Igazából semmi nincs a zárón, sőt, ilyen van rá írva, hogy nem kell diéta, nem kell antibiotikum, csak normaflore... és ha újra véres lenne, akkor várnak vissza.
Ma bement a férjem és vitt székletmintát, pedig nem volt véres, csak nem hagy nyugodni minket a tudat, hogy a gyerek naponta 8* rohan vécére és nagyon csúnyán folyik belőle a cucc... igaz nem lázas, nem bágyadt, nem görcsöl a hasa... de nem hiszem el, hogy a normaflore az egyetlen megoldás.
27-én lesz gyerekorvos, addigra kész a széklettenyésztés is... remélem kapunk hatásos gyógyszert, mielőtt újra a kórházban kötnénk ki.
7es vagyok. A véres széklet tényleg nagyon ijesztő, és az is utalhat a campillora. Remélem nálatok is 1 hét alatt lejátszódik.
Amúgy bármilyen hasmenésnél a mi háziorvosunk azt mondja, hogy diéta, és itt külön kiemelte, hogy szigorú.
Még próbálj meg ügyeletes gyógyszertárban beszerezni Hipp ors 200at(rizses ital) nagyon jó hasmensére. És a normaflort tényleg add. Akkor a kisfiam csak krumplit, répát, banánt, almát, kekszet,ropit evett és teát ivott.
Ennek az hippes italnak rossz íze van, ezért én darált háztartási kekszet összekevertem banánnal,és öntöttem hozzá ebből az italból. úgy megette a kisfiam.
kitartást, tudom h rossz nézni, h szenved a gyermeked,én minden kakinál ott ültem mellette, és imádkoztam, h csak kicsit legyen már neki keményebb.....:(((((((((((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!