Ő nem fogja megtanulni a szociális érintkezést, a barátkozást?
Sajnos én zalai vagyok :-( Hát az sincs közelebb... Apukától miért váltál el? Illetve nem is az oka érdekel, hanem hogy milyen a kapcsolat vele, ő pl. nem szokott találkozni együtt lenni a kislánnyal? Ő is elvihetné ide-oda ha te nem tudod? Barátok igenis sokat érnek akár Karácsonykor is, személyesen sajnos nem tapasztaltam, de tudom, hogy 1-2 igazi barát nagyon sokat számít. Úgyhogy a lánykád még nem maradt le semmiről, lehet hogy ő alapvetően nyitottabb, ez nem csak tanult dolog, személyiség kérdése is. Hisz mondom nekem is a gimiben még voltam barátaim, pedig anyámtól semmilyen pozitív példát nem láttam, hozzánk sem jött senki, nem is jöhetett mert egy romhalmaz volt a lakásunk. Az hogy később már megszakadtak a kapcsolataim teljesen más váltotta ki, ez hosszú történet. És alapvetően zárkózott is vagyok, a tesóimnak viszont rengeteg barátjuk van, szoros barátságok, akármit is láttak otthon, gyerekként.
Most szerintem az a legfontosabb hogy ne éreztesd a lánykáddal, azt amiket leírtál, a szeretet a legfontosabb, ha egyedül adod meg neki azt is többet ér, mint nyolcan marni egymást egy családban. Gondolj bele mennyivel jobb egy agresszív apukával, vagy alkesz anyukával, hiába vannak együtt, meg van 5 testvér, ha állandó a veszekedés. Vagy olyat is ismerek, egy volt kolléganőmnek a barátai állandóan feljártak hozzájuk, na aztán olyan "szoros" lett ez a baráti kör, hogy kiették a hűtőjükből a kaját, aztán nekünk panaszkodott a melóhelyen, a férjét nem zavarta a dolog. Szóval barátokkal meg rokonsággal sem fenékig tejfel az élet. Nah, hát ezek a dolgok jutottak eszembe.
Boldog Karácsonyt Nektek!!!
"Szinte minden percben bocsánatot kérnék tőle, hogy bocsásson meg, hogy ilyen életet adtam neki!!"
Életet adtál neki! Ez már magában egy csoda :-) Meleg otthont, ételt, ruhát ... biztosítasz neki. Már ezért sokan hálásak lennének neked, mert sajnos sok gyereknek ez sem adatik meg. Szereted!!! Ez a legtöbb, mit adhatsz. A többit majd megoldja ő maga. Sajnálod, hogy nincs körülöttetek család. Pedig hidd el, gyakran ők okozzák a legnagyobb csalódást. A batátaidat saját magad válogathatod meg, de a családodat nem. Hidd el egy barát sokkal többet segithet. Még akkor is, ha pl. a Karácsonyt ő is a saját családjával tölti. A gyerekek nyitottak a világra és nem csak az otthon látott dolgokat követik, hanem kiválasztják a számukra legmegfelelőbb modellt. Nézz körül az ismerőseid között! Nagyon gyakori, hogy egy dumagép anyukának visszahúzódó kisfia, a hangjátalighallani apukának meg egyfolytában vicceket mesélő kislánya van. Attól nem lesz kislányodnak jobb élete, ha társaságba fogtok járni. Fő hogy érezze a szeretetedet.
A barátkozáshoz meg csak annyit, hogy nem kell erőltetni. Ha őrzik rajtad a nagy akaratot az rögtön ellenérzéseket kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!