Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ő nem fogja megtanulni a...

Ő nem fogja megtanulni a szociális érintkezést, a barátkozást?

Figyelt kérdés
Van egy kislányom, akit egyedül nevelek. Én nem tudok barátkozni, hozzám senki sem ragaszkodik, unalmas és semmilyen vagyok. Általában depressziós is, ezen én már nem tudok segiteni (szedtem különböző gyógyszereket, stb.), de már feladtam, semmi sem segit. Próbáltam összeszedni magad, ahogy könnyelműen mások javasolták, de nem megy. Ide hozzánk soha nem jár senki, hivtam már, akkor néha néha, de minket senki sem hiv. Rokonok nagyon kevesen vannak. Testvére nincs és nem is lesz, hisz kifutottam az időből. Társai nem lesznek, vagy ha lesznek is, ő nem fogja tudni megtanulni, hogy hogyan kell barátkozni, mert ezt anyától nem látja. Örökké itthon vagyunk ovi után, soha senki nem jön. Itt nincs szilveszter, itt nincs nagy karácsony, itt csak az anyja van, aki egy lelki nyomorék. Tőlem tanuljon? Mit? Féltem őt, hogy eléggé bezártam az én magányos világomba és ő is ilyen lesz. Hisz milyen lenne, ha ezt a mintát látja? Én próbáltam barátkozni, de nem megy. Sose lett szorosabb barátság itt a lakótlepen sem. Én nem tudom mások hogy csinálják, de nekem a gyerek és az unalmas munka után nincs időm hobbira, elmenni sem tudok a kicsi mellől sehová sem, még ha hivnának sem tudnék, meg nem is hivnak. Nem látja azt a gyerek, hogy milyen vendégeket fogadni, milyen az, hogy beszélgetés, stb. Úgy érzem baj lesz. Én megtettem azt, hogy pszichiáterhez járok, de mosmár a hülye ünnepek miatt két hónapja nem tudtam menni. Nem ezt az életet akartam a gyermekemnek, de nem tudok többet nyújtani neki.
2012. dec. 23. 12:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Székesfehérvári vagyok. Jó lenne, ha lenne olyan véletlen és te is itt vagy a közelben laknál, de általában pestiek irnak meg messzebbről... És képzeld, engem egy másik kérdésben mennyien bántottak, hogy igy gondolom, menjek orvoshoz, stb. Szóval nem vagyok egyedül! Köszönöm szépen, hogy irtál nekem, sokat segitettél. Velem nem az abaj, hogy nem vagyok nyitott, hanem az, hogy hiába vagyok az, annyira nem kellek senkinek sem, hogy néha eszébe jussak, hogy áthivjanak vagy átjöjjenek. Igen, féltem ezt a kis tündért, rettenetesen féltem, mert sem apa, sem testvér nincs. Unokatestvér sincs neki. Csak én, aki meg nem tudok barátkozni. S mi lesz vele, ha én sem leszek már neki??? Egyedül lesz, mint az ujjam, hiába irják, hogy majd barátkozik. Barátok?! Mit ér velük az ember? Főleg Karácsonykor??? Szegénykém, még olyan boldog és mi lesz vele? Én váltam el az apjától és most megnézhetem, hogy mit tettem vele!! Elvinni sportra nem tudom, mert nincs kocsim, hétköznap meg mire odaérek az óvodába, már ott kéne lenni a foglalkozáson. Annyira sajnálom őt. Szinte minden percben bocsánatot kérnék tőle, hogy bocsásson meg, hogy ilyen életet adtam neki!!
2012. dec. 25. 07:50
 12/14 anonim ***** válasza:

Sajnos én zalai vagyok :-( Hát az sincs közelebb... Apukától miért váltál el? Illetve nem is az oka érdekel, hanem hogy milyen a kapcsolat vele, ő pl. nem szokott találkozni együtt lenni a kislánnyal? Ő is elvihetné ide-oda ha te nem tudod? Barátok igenis sokat érnek akár Karácsonykor is, személyesen sajnos nem tapasztaltam, de tudom, hogy 1-2 igazi barát nagyon sokat számít. Úgyhogy a lánykád még nem maradt le semmiről, lehet hogy ő alapvetően nyitottabb, ez nem csak tanult dolog, személyiség kérdése is. Hisz mondom nekem is a gimiben még voltam barátaim, pedig anyámtól semmilyen pozitív példát nem láttam, hozzánk sem jött senki, nem is jöhetett mert egy romhalmaz volt a lakásunk. Az hogy később már megszakadtak a kapcsolataim teljesen más váltotta ki, ez hosszú történet. És alapvetően zárkózott is vagyok, a tesóimnak viszont rengeteg barátjuk van, szoros barátságok, akármit is láttak otthon, gyerekként.

Most szerintem az a legfontosabb hogy ne éreztesd a lánykáddal, azt amiket leírtál, a szeretet a legfontosabb, ha egyedül adod meg neki azt is többet ér, mint nyolcan marni egymást egy családban. Gondolj bele mennyivel jobb egy agresszív apukával, vagy alkesz anyukával, hiába vannak együtt, meg van 5 testvér, ha állandó a veszekedés. Vagy olyat is ismerek, egy volt kolléganőmnek a barátai állandóan feljártak hozzájuk, na aztán olyan "szoros" lett ez a baráti kör, hogy kiették a hűtőjükből a kaját, aztán nekünk panaszkodott a melóhelyen, a férjét nem zavarta a dolog. Szóval barátokkal meg rokonsággal sem fenékig tejfel az élet. Nah, hát ezek a dolgok jutottak eszembe.

Boldog Karácsonyt Nektek!!!

2012. dec. 25. 19:31
 13/14 A kérdező kommentje:
Neked is boldog Karácsonyt! : ))
2012. dec. 25. 20:07
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Szinte minden percben bocsánatot kérnék tőle, hogy bocsásson meg, hogy ilyen életet adtam neki!!"

Életet adtál neki! Ez már magában egy csoda :-) Meleg otthont, ételt, ruhát ... biztosítasz neki. Már ezért sokan hálásak lennének neked, mert sajnos sok gyereknek ez sem adatik meg. Szereted!!! Ez a legtöbb, mit adhatsz. A többit majd megoldja ő maga. Sajnálod, hogy nincs körülöttetek család. Pedig hidd el, gyakran ők okozzák a legnagyobb csalódást. A batátaidat saját magad válogathatod meg, de a családodat nem. Hidd el egy barát sokkal többet segithet. Még akkor is, ha pl. a Karácsonyt ő is a saját családjával tölti. A gyerekek nyitottak a világra és nem csak az otthon látott dolgokat követik, hanem kiválasztják a számukra legmegfelelőbb modellt. Nézz körül az ismerőseid között! Nagyon gyakori, hogy egy dumagép anyukának visszahúzódó kisfia, a hangjátalighallani apukának meg egyfolytában vicceket mesélő kislánya van. Attól nem lesz kislányodnak jobb élete, ha társaságba fogtok járni. Fő hogy érezze a szeretetedet.

A barátkozáshoz meg csak annyit, hogy nem kell erőltetni. Ha őrzik rajtad a nagy akaratot az rögtön ellenérzéseket kelt.

2012. dec. 27. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!