Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ő nem fogja megtanulni a...

Ő nem fogja megtanulni a szociális érintkezést, a barátkozást?

Figyelt kérdés
Van egy kislányom, akit egyedül nevelek. Én nem tudok barátkozni, hozzám senki sem ragaszkodik, unalmas és semmilyen vagyok. Általában depressziós is, ezen én már nem tudok segiteni (szedtem különböző gyógyszereket, stb.), de már feladtam, semmi sem segit. Próbáltam összeszedni magad, ahogy könnyelműen mások javasolták, de nem megy. Ide hozzánk soha nem jár senki, hivtam már, akkor néha néha, de minket senki sem hiv. Rokonok nagyon kevesen vannak. Testvére nincs és nem is lesz, hisz kifutottam az időből. Társai nem lesznek, vagy ha lesznek is, ő nem fogja tudni megtanulni, hogy hogyan kell barátkozni, mert ezt anyától nem látja. Örökké itthon vagyunk ovi után, soha senki nem jön. Itt nincs szilveszter, itt nincs nagy karácsony, itt csak az anyja van, aki egy lelki nyomorék. Tőlem tanuljon? Mit? Féltem őt, hogy eléggé bezártam az én magányos világomba és ő is ilyen lesz. Hisz milyen lenne, ha ezt a mintát látja? Én próbáltam barátkozni, de nem megy. Sose lett szorosabb barátság itt a lakótlepen sem. Én nem tudom mások hogy csinálják, de nekem a gyerek és az unalmas munka után nincs időm hobbira, elmenni sem tudok a kicsi mellől sehová sem, még ha hivnának sem tudnék, meg nem is hivnak. Nem látja azt a gyerek, hogy milyen vendégeket fogadni, milyen az, hogy beszélgetés, stb. Úgy érzem baj lesz. Én megtettem azt, hogy pszichiáterhez járok, de mosmár a hülye ünnepek miatt két hónapja nem tudtam menni. Nem ezt az életet akartam a gyermekemnek, de nem tudok többet nyújtani neki.
2012. dec. 23. 12:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hol laksz?
2012. dec. 23. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:
19%
Beteglelkű vagy, aki nem akar igazán változtatni és ezzel fogsz a gyerekednek sok keserűséget okozni.
2012. dec. 23. 13:02
 3/14 A kérdező kommentje:
Beteglelkű vagyok, igen. De az nem igaz, hogy nem akarok változtatni ezen. Csak nem tudom, hogy hogyan. hagyjam abba a depressziót, oké, már most megtenném, de ez egy betegség. Nem megy. Ha valaki megmondja, hogy mit tegyek, megteszem annak érdekében, hogy ne legyek beteg lelkű.
2012. dec. 23. 13:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy te ilyen vagy, ő még megtanulhatja a "szociális érintkezést". Nem írod hány éves, de gondolom jár (majd) oviba, ott lesz sok kisgyerek, akikkel előbb utóbb barátkozni fog. Az óvónők is segítik ebben a gyerkeket.

Te meg pl. meghívhatod azokat a kisgyerekeket (1-2-3), akikkel a tiéd szívesen van. Ha jönnek az anyukák, velük tudsz ismerkedni te is.

A depressziót meg lehet kezeltetni, csak meg kéne találni hozzá a megfelelő szakembert.

2012. dec. 23. 14:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron sokkal egyszerűbb, mert sokat mehettek játszótérre, ott aztán minden gyerek automatikusan barátkozik, játszik egymással és az anyukák is azonnal beszélgetnek. Addig is menjetek el játszóházba, ha máshol nem, akkor a legközelebbi bevásárlóközpontban biztos találtok. Ahol anyukák és gyerekek vannak együtt, ott mindig beszélgetés (ha nem is barátkozás) alakul ki. Ez egy gyereknek pont elég a megfelelő szociális fejlődéshez. Ha jár oviba, akkor nem dráma, ha esténként már csak ketten vagytok, hiszen a nap nagyrészét társaságban tölti.

Fel a fejjel, ha jön a tavasz, Neked is jobb lesz a kedved, télen sajnos mindenki sokkal zárkózottabb, az ünnepek alatt pedig aki magányos, az még rosszabbul érzi magát. De ott van a csillogó szemű kislányod, tessék alvás után felöltöztetni és kiszaladni vele a legközelebbi parkba megnézni a hóesését. Aztán este csináljatok karácsonyfadíszeket kettesben, vagy süssetek mézeskalácsot, hidd el, Neki ettől máris boldogabb lesz a Karácsonya! Mindet jót kívánok Nektek!

2012. dec. 23. 14:09
 6/14 anonim ***** válasza:
merre laktok??? :)
2012. dec. 23. 14:13
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én mindig igyekszem, csak nekem nehezebb, mint egy egészséges embernek.. Nektek is kellemes Ünnepeket!
2012. dec. 23. 14:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia! Elég szomorú volt olvasni az írásod. Szerintem az nagyon rossz, hogy te már előre azt látod, hogy nem lesz senkije a lányodnak. Amíg dolgozol ő hol van egyébként??? Szerintem az lenne a legjobb ha minnél előbb beíratnád közösségbe. Ha nem örökölte tőled a depressziót akkor minden esélye meg van arra, hogy barátkozós tipus legyen. Mi nagyon szegények voltunk, hozzánk se jött senki, anyu fel se engedte a lakásba a gyerekeket akikkel játszhattunk volna, minket se hívtak soha vendégségbe, mi kimaradtunk minden szülinapi zsurból ... És most sok kapcsolatom van, nagyon jó szomszédság is, nagy partikat tartunk a férjemel, rengeteget utazunk és várjuk a 2. babánkat. édesanyám most hagyta el a depresszáns gyógyszereit... 54 évesen. bár egy dolog igaz, hogy én már 17 évesen menekültem otthonról, utáltam a légkört. Amikor a lányoddal vagy, add meg neki a boldogságot, ő egy ártatlan lény. nem kell vagyon ahhoz, hogy meleg karácsonyt szervezz neki, elég egy kis sütés, fadiszítés, akár kézzel is készíthetsz szép babákat ajándékot. Szerintem is menj el másik orvoshoz, a lányod miatt nem szabad elzárkózni a világtól. menjetek többet a szabadba, mindig vannak családos emberek, akár olyat is találhatsz aki sajnos egyedül neveli a gyermekét. engem és 2 tesómat is az anyu egyedül nevelt. nem kell aktív hobbit keresni, vannak nyugis, csendes hobbik is. biztosan találsz valamit, hiszen neted is van és a leveled is értelmes nőre vall. sok sikert és boldog karácsonyt. BUÉK neked és a kislányodnak. merre éltek egyébként??? látod még privát levelet se lehet neked írni, mert nem engedélyezted... így nehéz lesz feléd nyitni!
2012. dec. 23. 21:32
 9/14 anonim ***** válasza:
ó most láttam lehet privit írni neked, bocsánat akkor jó :-)
2012. dec. 23. 21:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Egyformák vagyunk. Kicsit el is pityeredtem a hasonlóság hatására. Szinte úgy éreztem mintha én írtam volna a soraidat, annyi különbséggel, hogy a férjem ellensúlyozza valamennyire ezeket e dolgaimat. Ha ő nem lenne, úgy élnék ahogy ti, bár hozzánk sem sokan járnak, mert nem volt előttem ilyen minta anyámék révén, ezért egyszerűen nem megy az ilyen vendégesdi nekem sem. Néha feljön egy haverja az uramnak és ennyi. Játszótérre ő viszi a gyerekeket. Nem mindenhol olyan jófej anyukák vannak hogy szóba állnának akárkivel. Én is mindig attól féltem hogy a lányom is olyan lesz mint én, azt látja hogy soha nem jön hozzánk senki, nincsenek barátnőim. Képtelen vagyok barátkozni pedig még a gimiben voltak barátnőim. Aztán történetek dolgok, rémálom volt az otthoni életünk a szüleimmel. A rokonaimmal nem tartom a kapcsolatot, tesóim külföldön vannak, nagyon ritkán jönnek. Szóval a lányom miatt aggódtam, de az oviban elég jól beilleszkedett, és tudott szerezni barátnőket, méghozzá nagyon jókat, és ezt ugye nem nekem köszönheti. 3 éves koráig nem sok szorosabb kapcsolata volt nekem köszönhetően. Könyvtárba, játszóházba vittem, nagyokat sétáltunk, de én nem nagyon tudtam szóba elegyedni anyukákkal sosem.

Jól írták előttem, írasd be valamilyen közösségbe, sportra, ilyesmire, ahol barátokat szerezhet az ovin kívül. Én is így fogok tenni, de majd később mert most még csak 4 éves múlt.

Engem is érdekelne, hogy merre laksz, hátha közel :-)

2012. dec. 24. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!