Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adtok 2,5 év körüli gyereketek...

Adtok 2,5 év körüli gyereketeknek tiramisut? Többi lent.

Figyelt kérdés
Olyan tiramisut csinálok, amibe nincs tojás, csak kávé, de az is 3 az 1-ben kb. fél l vízzel csinálom. Így adnátok belőle Karácsonykor?
2012. dec. 20. 08:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én adnék. Az Ő adagjában minimális kávé lesz.
2012. dec. 20. 08:50
 2/17 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. dec. 20. 08:52
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

kóstolót és persze nem délután,de ha Te készíted,akkor koffein mentes kávét raksz belé,megoldod a problémát.

De milyen az a tiramisu,amibe nincs tojás?Ekkora gyerek már simán eszik tojást,ha csak nem súlyos allergiája van.

2012. dec. 20. 08:52
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi pl. nyers tojást felnőttként sem eszünk. Nekem is van egy nagyon finom tiramisu receptem, amibe nem kell tojás. Sőt én diabetikusan készítem, mert cukorbeteg vagyok és úgy is nagyon finom. (teljes kiörlésű babapiskótával és édesítővel, vagy nyírfacukorral)
2012. dec. 20. 08:57
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább koffeinmentes kávéval csinálnám. :) De szerintem adhatsz neki, nem lesz sok az a kávé, ami az ő adagjában lesz, ahogy az egyik hozzászóló már írta. Kellemes Ünnepeket! :)
2012. dec. 20. 09:02
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kávés desszertből nem is biztos, hogy sokat akarna enni. Bármilyen finom is, a kisgyerekek általában nem szeretik a kávés ízt.
2012. dec. 20. 09:04
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszi, mentek a zöld kezek:-).

Én sem eszek nyers tojást, a gyereknek végképp nem adnék. Ahogy az egyik válaszoló írta, Ő is ismer tojás nélküli receptet, talán ugyanazt, mint én:-). Buday féle gyors tiramisut szoktam csinálni és nagyon finom.

Boldog Karácsonyt!

2012. dec. 20. 09:18
 8/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, esetleg le tudnád írni a receptet (vagy legalább egy linket)? Próbáltam megkeresni, lehet, hogy bénán kerestem, nem találtam.
2012. dec. 20. 13:39
 9/17 A kérdező kommentje:

Leírom, de a pontos recept már nincs meg.

- 1 nagy doboz Mascarpone sajt

- ízlés szerint cukor (én 1 vaníliás cukrot és kb. 1 kisebb kanál cukrot rakok bele)

- 3 dl tejszín

- 2 csomag babapiskóta (nekem a tescós vált be, az elég puha lesz)

- kb. 5 dl híg kávé

- kakaópor.

A kávé kb. harmadát összekeverem a sajttal, a cukorral és a kemény habbá vert tejszínnel.

A kávéba belemártogatom a babapiskótákat, elkezdem lerakni egy tálba, rárakom a krémet, megszórom kakaóval és ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a krém. A tetejét megszórom kakaóval.

2012. dec. 20. 17:14
 10/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Én is hasonlóan készítem, csak én nem teszek kávét a krémbe, csak a babapiskótát mártom bele. Tudom, hogy ez nem igazi tiramisu így, de finom és biztonságos.

Én szoktam hasonló desszertet készíteni gyümölcsökkel is. Ilyenkor a piskótát gyümölcslébe, vagy elkészített szörpbe (pl. narancs, málna) mártom és a piskótát, krémet, gyümölcsöt (málna, eper, erdei gyümölcs, de bármivel el tudom képzelni) rétegezem. Természetesen ilyenkor kakaóport nem szórok rá. Úgy is nagyon finom és eléggé gyerekbarát is.

2012. dec. 20. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!