Adtok 2,5 év körüli gyereketeknek tiramisut? Többi lent.
kóstolót és persze nem délután,de ha Te készíted,akkor koffein mentes kávét raksz belé,megoldod a problémát.
De milyen az a tiramisu,amibe nincs tojás?Ekkora gyerek már simán eszik tojást,ha csak nem súlyos allergiája van.
Köszi, mentek a zöld kezek:-).
Én sem eszek nyers tojást, a gyereknek végképp nem adnék. Ahogy az egyik válaszoló írta, Ő is ismer tojás nélküli receptet, talán ugyanazt, mint én:-). Buday féle gyors tiramisut szoktam csinálni és nagyon finom.
Boldog Karácsonyt!
Leírom, de a pontos recept már nincs meg.
- 1 nagy doboz Mascarpone sajt
- ízlés szerint cukor (én 1 vaníliás cukrot és kb. 1 kisebb kanál cukrot rakok bele)
- 3 dl tejszín
- 2 csomag babapiskóta (nekem a tescós vált be, az elég puha lesz)
- kb. 5 dl híg kávé
- kakaópor.
A kávé kb. harmadát összekeverem a sajttal, a cukorral és a kemény habbá vert tejszínnel.
A kávéba belemártogatom a babapiskótákat, elkezdem lerakni egy tálba, rárakom a krémet, megszórom kakaóval és ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a krém. A tetejét megszórom kakaóval.
4-es vagyok. Én is hasonlóan készítem, csak én nem teszek kávét a krémbe, csak a babapiskótát mártom bele. Tudom, hogy ez nem igazi tiramisu így, de finom és biztonságos.
Én szoktam hasonló desszertet készíteni gyümölcsökkel is. Ilyenkor a piskótát gyümölcslébe, vagy elkészített szörpbe (pl. narancs, málna) mártom és a piskótát, krémet, gyümölcsöt (málna, eper, erdei gyümölcs, de bármivel el tudom képzelni) rétegezem. Természetesen ilyenkor kakaóport nem szórok rá. Úgy is nagyon finom és eléggé gyerekbarát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!