Adjam vagy ne adjam másfél évesemnek?
Figyelt kérdés
Most jövünk a gyógyszertárból. C-vitamin cseppet vettem neki. A gyógyszertárosnak elmondtam, hogy másfél évesnek kellene. Ajánlott egyet ami jó árban van (JutaVit c-vitamin cseppek), én meg ugye megvettem. De most olvasom, hogy 3 éves kor alatt nem javasolt a fogyasztása.2012. dec. 19. 11:12
1/7 anonim válasza:
Kérdezd meg a gyerekorvost. Amúgy szerintem nem lesz semmi baja tőle, csak kevesebbet adjál neki. VAlószínű azért nem javasolt, mert magasabb a C vitamin tartalma
2/7 Golan Trevize válasza:
Általában azért írják rá, hogy nem javasolt, mert nem végeztek klinikai teszteket 3 évesnél fiatalabbal, és nem vállalják emiatt a következményeket.
3/7 anonim válasza:
Ne aggódj nem lesz semmi baja a C-vitamintól,arról nem is beszélve,hogy kutatások igazolják a magas C-vitamin bevitel megakadályozza a rák kialakulását.Nekünk pl a doki 2 éveseknek van Rinathiolt írt fel,már akkor is mikor 1 éves volt a fiam és azt mondták felel adagot nyugodtan szedhet.Mondjuk a C-vitamin más,nem lesz semmi baja,főleg ha gyógyszertárban ezt adták,nem véletlenül.
4/7 A kérdező kommentje:
10 cseppben van 50mg. Ennyit ajánlanak 14 éves kor alatt. Nem szeretnék neki túl sokat adni, mert azért a vesét megterheli.
2012. dec. 19. 11:39
5/7 anonim válasza:
Mi Cebiont használunk kb. fél éves kora óta az nagyon jó, azt ajánlom!!!
6/7 A kérdező kommentje:
Tavaly én is cebiont vettem, de most már ez van itthon. Lehet, hogy akkor adok neki 5 cseppet naponta, ha nem kapok más tanácsot.
2012. dec. 19. 13:35
7/7 anonim válasza:
nyugodtan adhatsz neki, a veséje lebontja a felesleget. az eddig elégnek hitt ajánlott c-vitamin szükséglet a legújabb kutatások szerint közel tizede a szükségesnek. a dobozra írt minimum kb csak arra elég, hogy ne okozzon hiánybetegséget. különben is a C-vitamint szinte képtelenség túladagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!