Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnak majd a bölcsiben...

Mit szólnak majd a bölcsiben a gondozónők?

Figyelt kérdés
Kislányom 23 hónapos,két éves kora utána bölcsibe szeretném adni,mert dolgoznom kell.Nem hajlandó egyedül enni egy két kanálnál többet.Fogom a kezét úgy eszünk,de ha elengedem akkor ő is leteszi a kanalat.Cumisüvegből sokat iszik,pohárból nagyon keveset segítséggel.Néha felébred a délutáni alvás közben és sírdogál.Mindezzel mit kezdenek majd a bölcsiben?Félek!
2012. dec. 18. 16:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%

semmit nem fognak ezzel kezdeni a bölcsiben. vagy iszik pohárból vagy szomjas lesz, vagy eszik egyedül kanállal, vagy éhes marad. pár ilyen alkalom után rájön, hogy meg kell magát erőltetnie ahhoz, hogy kielégítse az igényét, hidd el, ezen sok gyerek átesik különösebb gond nélkül, ti is hamar túl lesztek ezen.

esetleg te már otthon megejtheted ezt, csak poharat rakj ki és ne etesd meg. 2-3 nap után meglátod milyen önálló lesz :)

na meg a bölcsiben ott a "csordaszellem", majd látja a többi gyereket... :)

2012. dec. 18. 17:01
 2/19 anonim ***** válasza:
46%
Semmit nem eszik akkor nem eszik ha nem iszik akkor nem iszik, kész. Majd rájön, hogy nem otthon van.
2012. dec. 18. 17:05
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem óvodába megy, nincsen előírva, hogy mit kell már tudnia :) És ne legyen bűntudatod. Nekem nagyon az volt, de a fiam jól viselte a beszoktatást (szerintem én többet bőgtem:)) és nagyon élvezi a bölcsit. Sokat fejlődött: pl. ő nem beszélt, ma már összetett mondatokat mond, énekel és felsorolja az egész csoportot elalvás előtt... na meg nem evett csak 3 féle ételt, mára eljutott odáig, hogy hajlandó legalább megkóstolni mindent.

Cumisüveget, alvórongyit mi is viszünk be.

Szóval látom, hogy figyelnek rá és a rendszer meg a csordaszellem jót tett neki. Augusztusban volt 2, szeptember óta jár és óta most először beteg.

2012. dec. 18. 17:06
 4/19 anonim ***** válasza:
55%

Első kettő elég bunkó, vagy szar a bölcsi amit ismernek.

Az én lányom bölcsijében, nem marad sem éhes, sem szomjas egy gyerek sem hasonló esetben. Azért a gondozók hogy segítsenek. Természetesen igyekszenek ösztönözni a gyereket az önállóságra, de ha nem megy segítenek. Az étkezéseknél simán megetetik a gyereket, és nálunk lehet bevinni cumisüveget is, amit ha végképp nem fogadja el a poharat odaadnak. Nem kiképzőtábvannakorba megy hanem bölcsibe. A legtöbb gyerek viszont pillanatok alatt alkalmazkodik a körülményekhez, és utánozza a többit. Miért pont a te kislányod lenne másképp. Nyugi! Neked nehezebb lesz elfogadni mint neki.

2012. dec. 18. 17:27
 5/19 anonim ***** válasza:
65%
Ha jó a bölcsi, akkor nem úgy fogják csinálni, ahogy az első kettő leírja. A jó bölcsiben még nincsenek előírások. Ott a gondozónők rá fogják vezetni a kislányod, hogy egyedül egyen, hogy egyedül, pohárból igyon. Nem katonai tábor ez, hogy nem eszel, nem iszol egyedül, akkor éhes, szomjas maradsz. Ne aggódj, beszélgess a gondozónőkkel mielőtt elkezdené a bölcsit, mondd el, hogy még nem tudja ezeket jól, segítsék benne, te is igyekszel otthon szoktatni. És próbálgasd is szoktatni az egyedül evésre, ivásra. Ja a másik, hogy a közösségnek nagyon nagy ereje van, ha azt látja a kislányod, hogy xy egyedül eszik, iszik, sokkal előbb fogja ő is csinálni, mint otthon a te unszolásodra. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. dec. 18. 18:13
 6/19 anonim ***** válasza:
66%

Az én lányom sem tudott egyedül enni,és csak sportkupakos üvegekből ivott.Segítettek neki enni,bevihettem az üvegét és abból ivott.Mostmár egyedül tud enni is és már itthon is csak pohárból iszik.

Alvás terén még nem tudom,hogy lesz,mert délben hazahozom.de azt mondták,hogy nem lesz gond azzal sem.

2012. dec. 18. 18:16
 7/19 anonim ***** válasza:
62%
Ó, jan. 7.-én, 23 hónaposan kezdi a lányom a bölcsit. Egyáltalán nem eszik önállóan, és cumisüvegből iszik. Vele együtt 10en lesznek a csoportban. A gondozónő azt mondta, hogy majd tanítják enni (ETETIK!, tehát nem fog éhen maradni), és tanítják inni is, de ettől függetlenül lehet bevinni cumisüveget. Nálunk szerintem rendesek. Egy kisfiút említett, aki hasonlóan volt az evés-ivással mikor bekerült, és 2 hónap alatt önállósodott. Bölcsije is válogatja, de ha bemész, kérdezd meg, hgoyan viszonyulnak a kérdéshez.
2012. dec. 18. 18:20
 8/19 anonim ***** válasza:
45%

4. válaszoló!

első vagyok és kikérem magamnak, hogy bunkó vagyok :O

egy rossz szót nem írtam! én fiam is átesett ezen 2 évesen, már a beszoktatás alatt megtanult szépen, pohárból inni és kanállal hatékonyan enni mert összesen 15 perc van náluk a kajára.

ebben mi a bunkóság? gondozónéni is poont azt mondta amit írtam, nekik nincs idejük a 25 gyereket egyesével megetetni, ha éhes marad, majd másnap ügyesebben és kitartóbban próbálkozik, így is lett, nem volt gond ebből. de hogy ezért bunkó lennék?!?

2012. dec. 18. 18:26
 9/19 anonim ***** válasza:
58%
Már bocsi, de akkor a te gyereked nem bölcsibe járt. Ott nem lehet 25 gyerek egy csoportban. Normális bölcsiben nem így működik. Az a bunkóság, hogy ilyenekkel ilyesztgetsz egy anyukát aki éppen most fog átmenni az egyik legnehezebb időszakon. Ráadásul úgy hogy nem állja meg a helyét amit írsz.
2012. dec. 18. 18:48
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!Biztos vagyok benne hogy én "bele fogok halni",de kislányom élvezni fogja:)
2012. dec. 18. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!