Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka akinek a...

Van itt olyan anyuka akinek a gyereke kicsi kora óta szemüveges? Könnyen megszokta? Piszkálták ezért pl. oviban vagy akárhol hogy szemüveges?

Figyelt kérdés
Tudom hogy az csak egy szemüveg, de úgy elkeseredtem hogy most már mindig szemüveget kell használnia!
2012. dec. 13. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, hiszen jobban lát így, ügyesebbé is válhat ennélfogva.

Lányom 21 hónapos volt amikor szemüveget kapott, és egy percig sem sajnáltam őt ez miatt, örültem, hogy végre lát, mert előtte állandóan csetlett-botlott. Könnyen megszokta, szinte pánikba esett amikor levettük. Most 2,5 éves, tehát 9 hónapja hordja, és már szépen megtanulta hogyan kell lerakni, le is veszi persze sokszor, amikor olyat játszik, hogy megy aludni, de már tudja, hogy a polcra kell tenni (nekem mindig az az aggodalmam, hogy egyszer rossz helyre teszi és véletlenül rálépek). A szemüvegével tehát nincs probléma, viszont amit nem szeret az a szemtapasz. Ezzel sokat harcolunk, egész nap kéne hordania, de csak fél napokat szokta.

Lányom még nem jár közösségbe, de játszótéren már előfordult, hogy megbámulták. Ez szerintem nem annyira a szemüveg, inkább a szemtapasz miatt van. Sok gyerek nem érti miért van leragasztva a szeme, kérdezősködnek, és sokszor olyasmire gondolnak, hogy történt valami a szemével (pl. kiszúrta). A kisebbek pedig meg akarják fogni, egyszer egy kisfiú majdnem le is szedte a fejéről, így lányomban kialakult egy fajta távolságtartás, félelem a kortársaitól. De hogy csúfolták volna olyan nem történt, inkább csak csodálkoznak.

Ma már nagyon divatos gyerekszemüvegek vannak, biztos ti is találtok olyat ami a gyermekednek jól áll. Mennyi idős és milyen dioptriái vannak?

2012. dec. 13. 23:01
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!1.5 éves a lányom,az egyik szeme -6 os a másik +2 es!Nekünk is ragasztani is kell a szemecskéit egész napra.Még nincs kész a szemüvege de ragasztástól én is nagyon félek:( Meg Ő elég nehéz eset,szerintem nehéz játszma lesz mire elviseli magán egyáltalán a szemüveget,nemhogy a tapaszt!Kislányodnak miért kell ragasztani a szemét?A bőrét nem bántotta a tapasz?Köszönöm a válaszod:)
2012. dec. 14. 14:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Óvodában dolgozok, több gyereknek van a csoportomban szemüvege. A többiek nem foglalkoznak vele, tudják, hogy nem szabad hozzányúlniuk, leverniük, levenniük, odafigyelnek egymásra. Elmondtuk, hogy azért kell, hogy jobban lásson a társuk, és ennyi. Nem is forszírozták. Egy gyereknek van csak tapasza, ugyanezzel az indokkal magyaráztuk a gyerekeknek egyszer az elején, hogy miért. A kislány szereti, mert mindenféle mintás tapasza, hercegnős, hableányyos, ilyen, olyan, minden reggel ő választ, hogy az anyukája milyet tegyen fel. Szerintem még szereti is :) Az elején amikor levették alváshoz, előfordult, hogy valaki elfelejtette felvenni mikor öltözött, de szóltunk neki és hamar megszokták :)
2012. dec. 14. 17:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy te magadban letisztázd és elfogadjad, hogy gyermekednek szemüvegre van szüksége, és ez nem tragédia. Mert ha netán azt közvetíted felé, hogy ez milyen rossz, mennyire sajnálod, stb, akkor nem fogja szívesen hordani.

Mivel még nagyon fiatal hozzá fog nőni, neki ez nem lesz egy trauma, és te is tudsz neki segíteni, ha nem csinálsz ebből nagy ügyet.

Hát a szemtapaszozás az nem egy leányálom, de ha elég következetes vagy menni fog az is. Nálunk az első két hét teljesen hibátlan volt, reggel feltettük, este fürdéskor levettük. Aztán szépen rájött, hogy ezt leszedheti akár ő maga is, és akkor kezdődtek a bajok. Mivel nem finom mozdulatokkal szedte le, volt, hogy már kisebesedett a ragtapasz alatt a bőre. Mostanra kialakultak bizonyos szabályok, vannak dolgok amiket mindig csakis szemtapaszban csinálunk, pl. ha megyünk valahova (utcán, játszótéren, vendégségben szinte soha nem veszi le, mert lefoglalják a körülmények), mesenézés csak szemtapasszal, ha hív, hogy menjek vele legózni azt is csak tapasszal, stb. És a bőre is jól bírja, nem tudom talán már hozzászokott. De amúgy már nagyon unom, hogy nap mint nap ezen kell vitáznunk, és hogy kb az egész napi programunkat e köré kell szerveznem és igazítanom.

Mi az elején úgy csináltuk, hogy amikor kész lett a szemüveg, akkor az első két-három nap még nem tapaszoztunk, hogy szokja meg.

Lányomnak azért kell takarni, mert tompalátó, és így állítólag újra beindul a lusta szeme. +5 és +7 a dioptriái, nem kancsal.

2012. dec. 14. 22:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,persze megpróbálom nem tragédiaként felfogni, csak elsőre esett nagyon rosszul!Úgy tervezem én is hogy először a szemüveget szokja meg és utána tapasz.Neki is azért kell mert a minuszos szemét nem használja,Ő is tompa látó.Már 9 hónapja ragasztod a szemét?Meddig kell amúgy?Nem gondoltam hogy ilyen sokáig!
2012. dec. 15. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyénileg változik, hogy meddig. Nálunk úgy van, hogy 3 havonta megyünk kontrollra, és mindig akkor szokták megmondani, hogy kell e még. Legközelebb márciusban megyünk, addigra már egy éve lesz, hogy takarjuk. Nagyon remélem, hogy ez már az utolsó kör... Úgy tudom, minél fiatalabb a gyerek, annál hamarabb lehet elérni a kívánt eredményt, illetve az is sokat számít, hogy napi hány órát viseli, minél többet, annál jobb. Ha keveset hordja az is jó, de akkor lassabb a javulás.

Amúgy hogy vettétek észre, hogy nem lát jól?

2012. dec. 15. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:

az én lányom 6 hónapos kora óta szemüveges.Eleinte Ő is lekapkodta,de mára már megszokta(3 éves) Neki csak egy héten 2-szer kell ragasztani a szemét felváltva,mert Ő kancsal is.

A bölcsiben csak eleinte kérdezgették tőle,hogy mi van rajta,meg hogy miért,de a gondozónők elmagyarázták a többieknek,hogy miért van szemüvege,de nem szedték le róla sosem.

Fel a fejjel!

2012. dec. 15. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Elkészült a szemüveg?
2012. dec. 28. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!