Van olyan, aki nem viszi karácsony előtti utolsó pár napban oviba a gyermekét, nehogy összeszedjen valamit az ünnepekre? Nyilván arra gondolok, aki megteheti.
Nekem egy ismerösöm már egész decemberben nem viszi mert egyszer 25-én kerültek egy vírus fertözéssel korházba az egész kara´csonyi ünnepeket ott voltak,azóta ovodás csemetéi nem mehetnek csak az iskolások.
Nekem még kicsik a gyerekek, de szoktam olyat csinálni, hogy ha elutazunk (és elég gyakran) akkor nem viszem közösségbe a gyerekeket elötte 2 héttel.
Persze nem lehet mindentöl megvédeni, de azért ha betegek szinte mindig elötte közösségben voltunk.
nem kifejezetten a betegségek miatt marad itthon, hanem mert a beteg kicsivel itthon vagyok éppen úgyis, ezért ma és holnap a nagy is velünk marad, hogy kicsit lazítson, nem igazán szereti az ovit úgysem. Jövő héten h-k-sz megy, mert készülnek a karácsonyi ünnepségre, de cs-p itthon lesz.
amikor nincs ünnepvárás, akkor is szoktam olyat, hogy hétfőn vagy pénteken ovimentes napot tartok nekik ha épp úgy van szabadnapom. egyébként az enyémek minden karácsonykor betegek voltak, legalább az egyik ha nem mindkettő :S és ez teljesen függetlenül alakult az ovitól, ha előtte két hétig itthon voltak akkor is sikerült lerobbanniuk valahogyan
Hát igen én erősen gondolkozom rajta miután különösebb tünetek nélkül hazahoztak ( a két ovisom) a kicsinek (14 hós) zsinórban egy durva torokgyulladást lázzal köhögéssel majd egy hányós hasmenőset előtte pedig egy héttel mielőtt ez az egész kezdődött volna vmi kötőhártyagyulladást...
Úgyhogy ma meg holnap nem mennek a nagyobbak se, amúgy is minusz 8 fok van jeges szél és nincs kocsim mert apa elment vele 3 napra melózni úgyhogy egyértelmű hogy maradunk itthon, nem is baj mert legalább kreatívkodunk, hangolódunk az ünnepre, összedobok egy mézes tésztát stb.
Jövőhéten hétfőn nem mennek, kedden szerdán még nem tudom, csüt. csak azért mert akkor lesz a karácsonyi ünnepély ahol a fiam szerepel (ezért is gondolom hogy kedd szerdán mennie kellene gyakorolni a szerepét, de a huga akkor sem megy valószínű). És pénteken már biztos nem mennek.
Mondjuk az óvónénik nem bánatosak mert mindig elmondják többször is hogy most ezért most azért ne jöjjenek már mert úgyis itthon vagyok és ha az iskolában szünet van akkor ne vigyem őket, ha bármilyen értekezlet van ami miatt korábban kéne elhozni őket akkor se vigyem őket egyáltalán és ha betegségek vannak az oviban mint ez a kötőhártya vagy hasmenős hányós is volt akkor is mindig jelzik hogy ne vigyem őket jaj nehogy hazahozzanak vmit...
Tehát legjobb lenne ha havonta egy hétre néznének csak be a gyerekeim szerintük:)) Na ez meg a másik véglet én úgy gondolom.
Férjemnek van még szabija, nekem már csak a kötelező, így terv szerint 18-án (jövő kedd) megy utoljára a fiunk bölcsibe.
2-án még mindketten szabin leszünk, így 3-án kezd újra.
Én is csak valószínűleg szerdáig viszem bölcsibe a fiamat. A mamák szabadságon lesznek már, és szeretnének unokázni egy kicsit. Vagy ők jönnek vagy mi megyünk hozzájuk.
Egyébként a fiam 3 éves, ez a negyedik karácsonya (az elsőkor még csak 6 hetes volt) és eddig minden december 26-án úgy ébredtünk, hogy lázas a gyerek!
Én se viszem már jövőhéten.Többek között azért mert 3 hete két hétig beteg volt, múlt héten már vittem oviba, a héten megint elkezdett köhögni, de nem volt vészes így vittem őt.Ma reggelre már nagyon csúnyán köhögött, így nem is vittem.Ha hétfőig kikúrálnak, már akkor se vinném.
Kedden lesz a karácsonyi ünnepség, arra biviszem ha nem lesz rosszabbúl, de akkor is csak annyira hogy 9 re megyünk és ahogy vége az ünnepségnek hozom is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!