21 hónapos ehet a tiramisuból, ha a krémben nyers tojássárgája van?
Nem adok az 5 évesemnek sem nyers tojásos cuccot. És a kávé is kérdéses, bár ha nem eszik sokat belőle, akkor nem aggódnék miatta, de a tiramisu alapjáraton felnőtt kaja.
Annyi finom recept van, csinálj valami mást.
Csináld úgy, hogy ne tegyél bele nyers tojást, nagyon finoman meg lehet csinálni úgyis. A kávét pedig ki tudod úgy játszani, hogy macikávéval csinálod, ízre ugyanolyan, de mégsem koffeines.
Nagyon finomra meg lehet csinálni és gyerekbarát lesz a süti.
Egyszer a barátnőm lánya észrevétlenül belekóstolt (igazi mászó bajnok, már akkor felmászott akárhová, nem is gondolta senki), akkor volt kb egy éves. Nem lett baja, de aggódott mindenki rendesen.
De én szándékosan nem adnék neki. Én is imádom a tiramisut, de mióta a lányom megszületett, nem nagyon eszünk. Ő is 21 hónapos.
Amúgy most jut eszembe, kb 2 hónapja tesóméknál születésnapoztunk, és ott adtak a lányomnak is a tiramisuból. Ő meg jóízűen eszegette.
Amúgy a nőgyógyászomat kérdeztem még terhesen, hogy ehetek-e tiramisut, mert hogy nyers tojás van benne. Erre közölte, hogy egészen nyugodtan, azért a mai bolti tojások elég alapos vizsgálaton mennek keresztül, szóval nem sok esély van rá, hogy baj legyen tőle. Ennek ellenére nem ettem akkor sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!