Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a szülőről, aki gyermekét pár hetes kora óta a nagymamával nevelteti (most 7 éves) és a munka és egyebek miatt sosem foglalkozik vele?

Figyelt kérdés
Ne vessetek meg érte, de efölött képtelen vagyok napirendre térni. Van a családunkban egy nő, akinek a kislányát már 2 hetes korától a nagymama neveli mert az anyjának dolgoznia kellett. Ez azóta is így van. (Akkor is így volt amikor nem volt munkahelye.) A mamánál van hétköznap, hétvégén, télen-nyáron majdnem, hogy mindig. Egyszer pedzegettem csak ezt a témát, mire annyit kaptam válaszul, hogy a nagymama nagyon is jól nevelte a gyermeket és, hogy ez azért kellett, hogy így legyen mert az anyának dolgoznia kellett. (mert az apa például egy ideig munkanélküli volt) Na de kérdem én, ha valaki tudja, hogy szinte soha sem tud majd foglalkozni a gyermekével, miért hozza őt mégis világra? Hallom a rokonoktól néha, hogy mennyit sír a kislány amikor rájön, hogy nem jönnek érte a szülei ... Volt, hogy bár hétvégén a szülők otthon voltak (vagyis csak az apa, az anya csak késő este) mégis ott hagyták, sőt volt olyan, hogy egy teljes hétig, vagy akár kettőig is a nagymamánál volt. Emellett ha beteg, sosem viszik orvoshoz...Van, hogy hetekig beteg, rettentő csúnyán köhög, taknyos. Amikor találkozunk velük azt mutatják, nekik mindennél fontosabb a gyermekük, de én ezt ezek alapján mégsem így látom. Nagyon sokat sír szegény, sokat hiányoznak neki a szülei. Nem is értem igazán, miért van ez így ... Nektek mi a véleményetek erről?
2012. dec. 6. 19:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kicsit úti egymást az, hogy a nagymama neveli es hogy a szülők nem viszik orvoshoz hetekig. Ha a nagymama neveli, akkor ő vinné, nem? Amúgy meg az ő dolguk. Az én családokban is van olyan, aki nem bírt a "véletlenül" fogant elso gyerekkel, aztán valahogy megint terhes lett, szinten véletlenül -apuka nem akart gyereket- es azóta a hétvégét, minden szünetet a gyerekek a nagyszülőknel töltenek. Igaz, anyuka nem dolgozik....
2012. dec. 6. 19:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Úgy értve a nevelést, hogy mindig nála van. Ő sem híve annak, hogy orvoshoz kell vinni a beteg gyereket, korábban azt volt a véleménye, hogy aki beteg majd meggyógyul. És itt nem csak a hétvégékről, hanem a hétköznapokról is szó van ... Nem akarok én ítélkezni, csak napirendre nem tudok térni fölötte és kíváncsi voltam mások hogyan vélekednek erről!
2012. dec. 6. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha rokonod, és úgy érzed, felelősséggel tartozol, akkor menj és beszélj az illetékesekkel.

Ha meg nem annyira közeli, akkor nem tudsz mit tenni.

Szomorúan hangzik, de hidd el, ennél rosszabb gyereksorsok is vannak sajnos...

2012. dec. 6. 19:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Tudom, csak én ezt a kislányt is sajnálom. Nekem is van egy kislányom sosem tudnám csak úgy otthagyni még a nagyszülőknél sem úgy, hogy nem is szólok, hogy nem fogok menni érte, pláne ha tudom, hogy sírni fog majd mielőtt elalszik!
2012. dec. 6. 19:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Már írtál ki egyszer kérdést ugye, jópár hónapja? Mert nagyon ismerős a sztori.....

Egyébként nagyon szomorú, mert az egy dolog, h az anya lepasszolja a nagymamának, ha az aktív, tud gondoskodni az unokáról, azt írom ez még nem akkora baj (persze azért nem mindegy, h a gyerek sír -e az anyja után, mert az sem egészséges); de az hogyha beteg nem viszik orvoshoz , az nagyon nagy baj!!

2012. dec. 6. 19:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem, nekem ez az első ilyen jellegű kérdésem. Miért tenném fel ugyanazt a kérdést kétszer?
2012. dec. 6. 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:
Miért ne? tudod hányan írnak ki többször egy kérdést?:) De ez mindegy is. Ott is egy ilyen kisgyerek volt, h nem foglalkoztak vele a szülei, a nagyanyja meg nem vitte orvoshoz, pedig csúnyán köhögött...a kérdező vmilyen rokonuk volt.
2012. dec. 6. 19:43
 8/11 anonim ***** válasza:
25%
Az a véleményem,hogy sok embernek az okoz örömet ha más életében vájkálhat.
2012. dec. 6. 20:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem vájkálok én senki életében! Egyszerűen csak látom, mert gyakran ott zajlanak az események a szemem előtt. Én úgy vélem, ha két ember vállal egy gyermeket akkor arról gondoskodni kell,szeretni kell őt, biztosítani neki azokat olyan alapvető dolgokat mint például ha beteg, eljusson orvoshoz... És egyszerűen csak nem értem ezt az egészet, hogy miért nem igyekeznek valami megoldást találni arra, hogy kicsit több időt fordítsanak rá. De mindegy ha csak a rosszindulatot hozzátok ki a kérdésből, akkor tárgytalan. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, de köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 7. 09:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Ők ezt a megoldást találták a gyereknevelésre. Ha a nagymama szerti és jól nevelei akkor semmi gond.. a nagyi lett az anyukája. apuka miért nincs is a képpen? Mert sem apuka sem anyuka nem érett a szülői szerepre.. de miért vállalták.. mert nem akartak gyilkosok lenni. miért nem jut el időben orvoshoz? Mert valszeg a nagyi úgy ítéli meg,ohgy egy kis nátha és köhögés még nem a világ vége.. de talán egy hosszabb magasabb lázzal már levinné. hogy a kislány sír? Igen ,mert ő nem úgy dolgozza fel mint a szülei nagyszülője. szómorú,ohgy ez a kislányt megviseli 8 hány éves gyerek?) De tényleg vannak ennél szomorúbb gyerek sorsok. Van fedél a feje felett, kap enni, gondoskodnak róla és még szerette is kap igaz nem olyat mint érdemelne de szeretik.
2012. dec. 7. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!