Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is volt hasonló problém...

Másnak is volt hasonló problémája?

Figyelt kérdés
Van egy kislányom aki lassan 2,5 éves. A bajom az, hogy nem hajlandó egyedül lépcsőzni, mindig cipelnem kell. Zárószinten lakunk egy 4 emeletes panelba, szóval elég fárasztó a 10 kg-os gyerekkel. Nem várom el, hogy egyedül mássza meg mind a 4 szintet, mert tudom hogy ahhoz még kicsi (mellesleg elbírna vele), de egyszerűen egy lépést tenni se hajlandó. Sok mindent kipróbáltam már: csalogattam, ígérgettem, de semmi. És nem is arra volnék kíváncsi, hogy ilyen esetben mi válik be, hanem hogy ha másnál is volt ilyen, az írja meg, hogy a gyerek hány éves korától volt hajlandó önállóan közlekedni???
2012. dec. 4. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:
A fiam már 3 és fél éves is elmúlt és mostanában kezd csak leszokni erről. Mi is 4 emeletesben lakunk legfelül, lift nincs. Ő is már bő 1 éve le és fel is tud menni, mégis cipeltetné magát mindig. Mostanra felfogta, hogy a súlya miatt már nem bírjuk el. Vagy általában van nálunk csomag és akkor azt mondjuk, hogy a csomaggal együtt őt már nem tudjuk felhozni. Néha végighisztizi az egész lépcsőházat, de valahogy feljön. Sajnos 16 kilósan már nem bírjuk és nem is akarjuk le-föl hordozni...
2012. dec. 4. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:

21 hós a kislányom

Mi is megkínlódtunk vele, de már feljön szépen. Tehát Te kislányodnak már bőven fel kéne mennie magától. Amíg nem állsz a sarkadra, cipelheted sztem.

Nálunk úgy volt, hogy már a nyáron, 17 hósan egyedül jött-ment. Kikérte magának, ha segíteni akarok. Aztán jött az ősz, fel kellett öltözni jobban, más cipő, és nem jött fel. Próbáltam mindent, de nem vált be. Nem akartam h végig üvöltse a házat, ezért folyton felvettem. Ezt ő tudta is, 1 lépést sem tett. Én is itt kérdeztem meg, sajna már nincs meg a kérdésem. Nálunk a matricázás volt be. Itt azt mondták kicsi még hozzá, de egyből bevált. Az elején folyton nálam volt a matrica és már kapta is ahogy megtette a távot. Aztán szépen elhagytuk. Már csak akkor kap, ha lefele és felfele is szépen jött, itthon ha hazaértünk. Sok türelem kellett hozzá, mert közölte h nem kell matrica, vegyem fel. De mégis csalogattam vele. Aztán még bevált a lépcsők számolása is. Ezt itt tanácsolták. Már ő kéri h számoljam a lépcsőket. Most elég nehéz jönnie ennyire beöltözve, így mindig fogom a kezét, nehogy megbillenjen, de már így is jó, mert ruhástól van vagy 13 kg + a szatyrok. Tuti nem cipelem. Ma pl hisztizett, felhoztam a cuccot és visszamentem érte, így ölben hoztam fel.

Hát tény h hosszabb idő sokkal míg megvárod h felérjen, de legyél kitartó.

A szomszédom úgy csinálta, h otthagyta lent a gyereket, ő előre ment a cuccokkal, a gyerek utána a maga tempójában és bekopogott otthon ha felért. Ez a nyáron volt, akkor volt 2 éves a kislány. Én sosem merném otthagyni, h feljövök és majd jön utánam, de ilyen is van...

Biztos van amit nagyon szeret, azzal próbálkozz. Nekem kekszet is ajánlottak, h azzal próbáljam motiválni, de kaja helyett inkább a matricát választottam.

Egyébként mi a 3.-on lakunk, de a pincéből jövünk fel, ami így 4 emelet (magasföldszint van)

2012. dec. 4. 20:51
 3/5 anonim ***** válasza:
A lányom 2 éves. Az öccse 3 hós. A 3.on lakunk, lift nincs. Már mikor még pocakos voltam barátkoztattam a gondolattal, hogy anya nem bír már el meg nem is szabad, de akkor még azért apa vitte le föl. Most általában a kicsi a hasamon van hordozóban, a nagy meg jön mellettem kézenfogva. Nagyon ügyesen lépcsőzik és szereti is hálistennek. De neki is vannak makacs pillanatai, de szerencsére eddig csak akkor mikor apa is velünk van. Ha hármasban megyünk sétálni, esélytelen, hogy máshogy jöjjön fel mint a saját lábán. Szóval nekünk a kistesó sokat lendített a dolgon, enélkül nem tudom hogy menne neki a lépcsőzés.
2012. dec. 4. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
2012. dec. 4. 20:56
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm akik eddig írtak. jöhetnek még kommentek, örömmel veszem. sajnos én nem tehetem meg, hogy otthagyom, majd csak jön, mert amilyen ügyetlenke, tuti leesne, azt meg nem akarom.
2012. dec. 4. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!