Nagyon aggódom kislányom miatt.11 hónapos és nem gagyog. Áááá, öööö, maximum ennyit mond, sikongat. Nevére hallgat, pápát int, puszit küld. Konduktorhoz járunk, mert még csak ülni tud és kúszni. Akinek volt hasonló problémája, kérem írjon!?
Szia! Nálunk is hasonló a helyzet a beszéddel, most 12 hónapos, és még a hümmögésen kívül nem sokat mond...
Nálunk későn kezdett el ülni, mászni(8-10 hó), azt is úgy hogy elvittük dévény tornára, az sokat segített neki (gyenge az izomzata).
Még nem pápázik, integet, mutogat, nem igazán játszik a játékaival, inkább csak odamászik érte és a szájába veszi. Próbáljuk neki mutogatni, eddig inkább kevesebb sikerrel...
Most a tornászunk azt javasolta hogy vigyük el fejlesztő gyógytornára... de oda kell szakbeutaló. Úgyhogy elvisszük egy neurológiai vizsgálatra és majd elválik mit mondanak, remélem nem találnak semmit. Én ezen kívül hogy le van maradva az átlagtól (nem a szupergyerekektől) nem tapasztalok mást, érdeklődő kezdi felfedezni a maga módján a világot.
Köszönöm, hogy írtál. LÁnyom 6 hónaposan kezdett forogni, én már akkor aggódtam, de az orvos és a védőnő szerint is teljesen normálisan fejlődött. Az én gondolatom igazolódott be, miszerint le van maradva. 9-10 hónaposan ült fel és kezdett kúszni. Mára néha négykézláb hintázik, de nem indul el. A beszéde is aggaszt, hiszen azért már két szótagos szavakat kellene mondani, vagy legalábbis halandzsáznia. Pénteken megyünk először tornára, megkérdezem a konduktort, hogy Ő mit gondol erről.
Remélem Nálatok sem lesz semmi gond, és behozza a lemaradást a Pici!
Kedves Kérdező!
Mi lett a babáddal? Behozta aztán a lemaradást? Szépen fejlődött tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!