Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kiderül, hogy a refluxa...

Ha kiderül, hogy a refluxa miatt kellemetlen a lehelete az 5 éves gyerekemnek, mit tud ellene tenni a gasztroenterológus?

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 11:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: a lányodnak is kellemetlen volt a lehelete? Milyen gyógyszert kapott, mit nem lehet ennie?
2012. dec. 4. 16:54
 12/16 A kérdező kommentje:
Egyébként a manduláján fehér göbök vannak. Ezek is okozhatják a rémes leheletet?
2012. dec. 4. 16:57
 13/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: igen, kellemetlen volt a lehelete, és állandóan savat büfögött vagy hányt ki. "csak" gyerekorvoshoz vittem, aki írt fel gyógyszert és azokat az ételeket, gyümölcsöket, innivalókat, ami termeli a savat, eltiltotta. Nem kellett megtükrözni, ez nekem új. Biztos van ilyen, de nekünk nem kellett ez a vizsgálat. Kaptunk egy lapot a tiltott és javasolt ételekről, azóta alig-alig savazik. Jobbulást a gyermekednek!
2012. dec. 4. 19:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Barátnőm fia is refluxos, őket a gyerekorvosuk gyerekgasztrora utalta, ott állapították meg neki tükrözéssel a refluxot. Így kapott igazolást, hogy emelt családi pótlékra jogosult, itt állapítják meg a gyógyszereit, és ide kell járnia félévente kontrollra. Neki 8 éves korában derült ki ez a betegség, most 14 éves, sokat javult az állapota, de tökéletes soha nem lesz.
2012. dec. 4. 21:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos a gyerekkori reflux egészen más mint a csecsemőkori. A csecsemőkori kinőhető, a gyerekkorit már felnőtt refluxként említik, ami sajnos maradandó. De odafigyeléssel karban tartható. De sokszor a gyerekkori reflux valami ok miatt jön elő. Pl tejallergia, tejcukorérzékenység. Ennek utána kell járni, de "csak" gyerekorvos nem tud, kell a szakorvos. Mindenkinek szíve joga, hogy hova viszi a gyermekét. De egy szakorvos csak szakorvos. Én amikor megállapította a gyerekorvos a refluxot és gyógyszert is írt fel azonnal mentünk gasztroshoz aki kivizsgálta. Ki is derült a kiváltó ok valamint más gyógyszert más ütemezésben írt fel. Én inkább a szakorvosban bízok.
2012. dec. 5. 10:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném, hogy nálatok mi volt a kiváltó ok?
2012. dec. 5. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!