Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdett el gyereked...

Mikor kezdett el gyereked társassal/dominóval játszani? 3 éves lesz az enyém, milyet hozzon a Jézuska? Ajánlanátok vmi jót?

Figyelt kérdés
2012. dec. 1. 08:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én gyermekem 2,5 éves, de a tesója dominójával úgy tud játszani, hogy kirakosgatja, meg visszapakolja, ennyi. Kicsi még hozzá, meg a társasokhoz is. Legalábbis az enyém nem tud megülni mellette, nem érdekli még! A helyedben inkább valami építő, fejlesztő játékot vennék!
2012. dec. 1. 09:57
 2/3 anonim ***** válasza:

3,5 éves a fiam,rendes sima pöttyös dominóval,rendes szabályok szerint játszik vele,nagyon ügyes.most kap társast.

a lotti karotti-t és ezt:

[link]

nagyon ügyes,nagyon kis kezdetleges társas.nehézségi fokokkal ha nő a gyerek.

2012. dec. 1. 13:33
 3/3 anonim ***** válasza:

A fiam most volt 3 éves, és kb 1-2 hónapja játszunk dominóval (a mamánál az van). Még nem számos, pöttyös, hanem gyümölcsös dominó, és még nem önállóan, hanem felfordított lapokkal játszunk, és én kérdezem tőle, hogy "dinnyéd vagy epred?" és odateszi. Ha nincs, húz... Egyet végigjátszunk, ha másodikat kezdünk, az már nem megy végig...

Itthon memóriával játszunk, 10-12 párral, ebből le tudunk játszani 2-3-at is.

A társast is elkezdtük kb 1 hónapja: volt még nekem olyan társasom, amin lovakkal kell körbe menni, és a dobókocka szines, színekre kell lépni. Már első alkalommal ügyesen rakta a bábut, meg is lepődtem, hogy honnan tudja.

Szintén egy egyszerű társasom is volt: A-ból B-be kell eljutni pöttyös dobókockával, ennél kb. 70%-ban ügyesen lelépi ahányat dobott....

Most karácsonyra fog kapni Bogyó babóca úton az oviba társast, szintén ilyen A-ből B-be eljutós, számos dobókockás. De láttam Kisvakondosat, ami színes dobókockás.

A fiam már régóta számol, megszámol dolgokat, 10-ig már ügyesen 90%-ban jól. Van, hogy egy dolgot többször számol, meg van, hogy bohóckodik, de szerintem már ilyen alap társassal tudunk játszani. Szerintem ti is elkezdhetitek. Én már unom az állandó autó sorba pakolást és garázs építést... :o) Pedig ezeket imádja :o)

2012. dec. 1. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!