Egy 15 hónapos gyereknek felesleges elmagyaráznom, hogy mit miért ne tegyen, mert mondjuk veszélyes? Megérti már?
Ha meg nem is érti pontosan a magyarázatot, a hangsűly komolyságából, a hanglejtésből érezheti, érzi, hogy komoly a dolog, anya komolyan beszél:).
Egyébként szerintem több mindent megértenek, mint gondolnánk:), persze nem hosszú körmondatokban, hanem egyszerűen fogalmazva.
Ha az ő szintjén, egyszerűen magyarázod el, akkor megérti. Az már más kérdés, hogy hajlandó lesz-e betartani a szabályt, mert hát ott van az a fene nagy kíváncsiság.
Nekem a fiamnál így vált be: pl folyton a tűzhelyet piszkálta. Odavittem, hozzáértem a tűzhelyhez, elkezdtem jajgatni, hogy jaj, de forró, nagyon bibis lett a kezem, nagyon fáj. Aztán elmondtam, na látod, anya milyen buta volt, hozzányúlt, pedig azt nem szabad, és most fáj neki. Te ne legyél ilyen buta. Ezt több alkalommal is megcsináltam, és nem piszkálgatta utána a tűzhelyet.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nem szabad önmagában nem elég, kell mellé a magyarázat is, hogy értse a gyerek, miért is nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!