Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 15 hónapos gyereknek...

Egy 15 hónapos gyereknek felesleges elmagyaráznom, hogy mit miért ne tegyen, mert mondjuk veszélyes? Megérti már?

Figyelt kérdés
elég eleven, és ha nemet mondok neki, tudom, el kellene magyarázni, hogy miért ne tegye, megérti már 15 hónaposan?
2012. nov. 26. 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha meg nem is érti pontosan a magyarázatot, a hangsűly komolyságából, a hanglejtésből érezheti, érzi, hogy komoly a dolog, anya komolyan beszél:).

Egyébként szerintem több mindent megértenek, mint gondolnánk:), persze nem hosszú körmondatokban, hanem egyszerűen fogalmazva.

2012. nov. 26. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam lassan 16 hónapos lesz. Igazi kis gazfickó, mindenben benne van. Az apjával nem győzzük el pakolni a törékeny dolgokat. Mindenhová felmászik, mindent lepakol mindent össze törik, de szó szertint. Naponta legalább egy millószor szólunk rá, szépen csunyán. De semmi se használ. Nagyon okos gyerek, mert látom rajta hogy érti, csak dacos és azért se csinálja amit kérünk.
2012. nov. 26. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy megérti-e, de az mindenképp jó, ha ahhoz szokik hozzá, hogy csak azért nem szabad, mert valaki azt mondta, hanem igenis a dolgoknak van okuk és miértjük, és ezeket neki is tudnia szabad/kell. A hosszas magyarázatot azért feleslegesnek tartom.
2012. nov. 26. 14:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha az ő szintjén, egyszerűen magyarázod el, akkor megérti. Az már más kérdés, hogy hajlandó lesz-e betartani a szabályt, mert hát ott van az a fene nagy kíváncsiság.

Nekem a fiamnál így vált be: pl folyton a tűzhelyet piszkálta. Odavittem, hozzáértem a tűzhelyhez, elkezdtem jajgatni, hogy jaj, de forró, nagyon bibis lett a kezem, nagyon fáj. Aztán elmondtam, na látod, anya milyen buta volt, hozzányúlt, pedig azt nem szabad, és most fáj neki. Te ne legyél ilyen buta. Ezt több alkalommal is megcsináltam, és nem piszkálgatta utána a tűzhelyet.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a nem szabad önmagában nem elég, kell mellé a magyarázat is, hogy értse a gyerek, miért is nem szabad.

2012. nov. 26. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!