Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy 2 éves kislány nem...

Ha egy 2 éves kislány nem lego duplozik kell ösztönözni?

Figyelt kérdés

Van itthon a 4 éves fiam időnként előveszi. A kicsi inkább szerepjátékozik: főz a babáinak, megvizsgálja őket, altatja átöltözteti őket. Szeret rajzolni letörólhető táblán, sokszor kéri hogy olvassak napközven is, Anna Peti a kedvenc. Egyedül is lapozgatja meséli mi van a képen. Imád biciklizni és homokozni, (ott is azt jázltsza hogy főz) csúzdázni.

Sterintetek vegyek valami izgi duplo kiegészítőt hogy érdekelje vagy a kedvenceit gyarapítsam (pl vágható zöldségek, háztartàsi gép, mesekönyvek) ?

2012. nov. 24. 23:32
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocs a hibákért telefonról pötyögök.
2012. nov. 24. 23:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem. Mi felnőttek sem szeretjük ugyanazt csinálni. Lehet később szeretni fogja, de szerintem hadd játsszon azzal, amit most szeret szegény.
2012. nov. 24. 23:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért kellene ösztönözni? Inkább azt keresd meg, hogy őt mi érdekli, ne akarj rákényszeríteni valamit, amit nem szeret - egyelőre. Később még az sem kizárt, hogy érdekelni fogja majd, de nem értem, hogy miért kellene ezen pörögni amúgy...
2012. nov. 24. 23:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem én sem szerettem soha de még a kinder figurát sem összerakni. Inkább azt vegyél neki amit szeret és örömét leli benne. Lehet az gondolja, hogy mivel az a bátyé akkor az fiús játék nem lányos mint a babázás. Bár lehet ehhez még kicsi, hogy ilyenen gondolkozzon.
2012. nov. 24. 23:53
 5/9 anonim ***** válasza:

lehető nem szeret legozni van ilyen:)de van lego friends az csajos hát ha jobban bejön neki

[link]

2012. nov. 25. 05:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem,miért akarod ösztönözni,olyanra amit nem szeret csinálni?Mi felnőttek sem szeretünk mindent csinálni.Mint írtad,a "nőiesebb" dolgok foglalkoztatják,azokat csinálja élvezettel,hadd csinálja,ha annyira felkeltené a figyelmét a legózás akkor azt tenné venné:),az én 2 éves lányom motorozik és autózik,ritkán játtszik a babakocsival vagy a konyhájával,csak mikor nagyon utánozni akar,na olyankor viszont tálakat,paradicsomot stb. elhordja a saját konyhájába.
2012. nov. 25. 07:40
 7/9 anonim ***** válasza:

a fiam három éves,és még csak most kezdi érdekelni.ő is olyan,mint a te lányod,egész nap azt szeretné,ha olvasnék neki,szintén AnnaPetiGergő

most már épít egyedülés elég ügyesen,eddig nem érdekelte

szerintem hagyd,majd magától elkezdi,ha akarja

2012. nov. 25. 08:57
 8/9 anonim ***** válasza:

A lányom sem épít a legoból, hanem azzal is szerepjátékozik. A figurákkal játszik inkább, eteti őket, ide mennek, oda mennek. :)

Amúgy a Friends legoért ő is meg van őrülve, de ahhoz még kicsi. Abban nagyon sok apró darab van, én ennyi idősen nem vennék még.

2012. nov. 25. 09:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Lehúztam a karácsonyi listáról. Ahhoz elég drága hogy csak porfogó legyen.
2012. nov. 25. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!