Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondanátok véleményt, ti...

Mondanátok véleményt, ti szülőként melyik megoldást látjátok hozzátok közel állónak, vagy helyesnek?

Figyelt kérdés
van egy 4 éves fiam. nagyon anyás, az oviban is csak részlegesen oldódik fel, reggelente szinte retteg, pánikol, h mennünk kell. ez hullámokban tör rá, néha szívesen megy. (csak délig van ott, az alvás külön tortúra, csak velem, v közeli családtaggal, az ő megszokott módján történik). egy ideje katasztrófa a helyzet az oviban nappal is. a férjemmel arra gondoltunk, h mindenképp elvinnénk szakemberhez, mivel, hha van, amiben tudunk neki segíteni, persze, h megtesszük. (mostanában hümmög, repked a kezével, ha brámi rossz történik, ez már évek óta szokása. emellett több furcsasága van). de a legrosszabb,hogy nem tud tőlem elszakadni, látom rajta, h szenved. ezért gyermekszichológusra gondoltunk első körben, hátha tud neki segíteni. ezt tegnap elmondtam 2 barátomnak, akikkel nagyon közeli viszonyban vagyok, az egyik, egy pasi, közölte, h majd 13 évesen a jointját is tekerjem majd meg... nem értettem. mert, h szerinte a gyerek van a középpontban és nem mi. azért csinál mindent, amit csinál, h rá figyeljünk. és szerinte a megoldás erre a szigor, h ha pl. sír vmiért, v szólít, akkor hagyjuk ott, ne foglalkozzunk vele. mondtam neki, h nem értek egyet vele, én látom, érzem, hogy vmi nem kerek és a férjem is és szeretnénk segíteni neki. erre csak azt szajkózta, h márpedig neki van igaza, a gyerek mindig a középpontban akar lenni, ezért sír az oviban, v vonul félre, mert akkor is rá figyelnek. (az óvónők is felvetették, h vmi nem ok, ők azt mondták, h nem kellően szocializált. én ebből nem vettem észre itthon semmit, mert itthon nem ilyen. sokat olvastam erről a napokban, bizonyos betegség tipikus tüneteit produkálja az oviban és ebből kevesebbet, de néhányat itthon is hétközben).ezt is elmondtam a barátomnak, aki azt mondta, h gondolkozzak el azon, amit ő mondott, mert igaza van, nem kell a gyerekkel foglalkozni. akárhogy is próbálom megerőszakolni magam, a legkisebb mértékben sem tudok azonosulni ezzel, mivel szeretném a gyermekemet boldognak látni. hozzáteszem, gyermekkoromban én is nagyon anyás voltam, emlékszem mennyire kétségbe voltam esve, pl. egy tábor alkalmával. végigsírtam az egészet és nem tudtak semmivel megnyugtatni. csak akkoriban ugye a szigort alkalmazták a szülők. a barátom azt is mondta, h ő is mindig a figyelem középpontjába akart lenni (én a fiaman ezt nem tapasztalom, csak annyit, h anyás, nagyon), mivel egyidősek vagyunk, ő sem kapott anno segítséget, most pszichiáterhez jár, gyógyszereket szed. (meg hát tini korban drogozott is, szóval nem értem, h miért épp nekem hozta ezt fel...) én pont ezt az évekig tartó szenvedést szeretném megkönnyíteni és látni, hogy a fiam végre nélkülem is tud igazán boldog lenni. ti mit gondoltok?
2012. nov. 24. 16:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én tuti kivizsgáltatnám szakemberekkel, mert ez nem normális dolog ennyi idősen.
2012. nov. 24. 23:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát én az én két és fél évesemmel tudok példálózni előtted.Nagyon-nagyon-nagyon nehezen oldódott fel a bölcsibe,szinte egy év kellett,h jól érezze magát ott -nem az anyahiány miatt,a sokadalom miatt.A szobatisztaságnál jöttek az igazi gondok,nem akart szólni a dadusoknak sehogyan sem.Hát én ekkor felkerestem egy családterapeutát és egymagam elmentem,elbeszélgettünk mi lehet a gond,v mi nem,megerősített,h szerinte sincs gond a fiammal,egyszerűen ő ilyen,ezt fogadják el a bölcsibe is.Egy-két dologra adott jó tanácsot,és felnyitotta a szemem.Ezeket a fiam jelenlétében megbeszéltük a bölcsis gondozónénikkel és azóta minden szuper!!!Már büntibe is van néha,mert rosszalkodik.

Ezzel az egésszel nem azt akarom erősíteni,h nálatok sincs semmi gond,de igenis lépjetek vmerre!!!!És ezt a gyerek nélkül első körben csak a szülők beszélgessenek egy el szakemberrel többen is javasolták nekünk is.Szerintem feltétlen keressetek fel szakembert,v kezdjétek a gyerekorvosnál,majd ő segít továbblépni.Bármilyen nehéz is szembe kell nézni a dolgokkal,sokkal jobb és könnyebb,ha a szitukat megfelelően tudjátok kezelni!Sok sikert és kitartást!Esetleg majdan az eredményekről is beszámolhatsz nekünk!

Ja,még annyit,h én sajnos úgy nevelkedtem amit a barátod tanácsolt,nem nagyon foglalkoztak velem és én ezt senkinek se kívánom!!!Éjszakákra egyedül voltunk hagyva nővéremmel-akkor voltunk akkorák,h tesóm épp elérte a villanykapcsolót a wc-be...-14 évesen azért dolgoztam végig az egész nyarat,h a tankönyveimet megvehessem...-pedig lett volna rávalójuk,csak mindig önimádóak voltak.Na,mindegy is,ezt nem szabad,nem lehet megtenni egy gyermekkel és soha ne is tedd!!!Ha pusziért megy oda az a gyermek annak oka van,egy puszika egy kis szeretgetés bárminél többet ér,jól csinálod,szerintem nem attól lesz vki kevésbé anyás,h szeretet igénylés esetén elutasítod.Ettől csak elfordul tőled,a világtól....ez nem megoldás...

2012. nov. 25. 14:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért egy 2,5 éves és egy 4 éves között elég nagy a különbség...

AZ, hogy csecsemő kora óta "szeparációs szorongása" van kisebb-nagyobb megszakításokkal, az nagyon nem normális.

A hümmögés és a repkedés meg kifejezetten nem jó jel. Főleg, hogy írod, hogy ennél több furcsasága is van.

2012. nov. 25. 14:09
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es vok,gondoltam ki se lehetne hagyni,h ne kössön belém vki,ez már csak ilyen itt.....

Csak arra akartam utalni,h én már ilyen apróbb problémánál is utánajártam és azt írtam,h igenis vigyék el vmerre!!!Ennyi......

Mindig ez a kötözködés.......sajnálom az ilyeneket,akiknek csak ez a szórakozásuk marad....

2012. nov. 25. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!