Mondanátok véleményt, ti szülőként melyik megoldást látjátok hozzátok közel állónak, vagy helyesnek?
Abban igaza van a barátotoknak, hogy a fiadat ti rontottátok el.
Nagyon sok szülő esik abba a hibába, hogy az anyának állandóan szüksége van az anyja jelenlétére.
Ha egy kisgyerek nem szokja meg már 6-7 hónapos korában, hogy egyedül is ellegyen, egyedül is tudjon játszani, hogy nem mindig érvényesítheti az akaratát, anyás lesz és nem lesz sem önálló, sem a közösségbe nem tud beilleszkedni. Legalább is nagyon nehezen.
Most már nem tudtok mást tenni, mint egy jó pszichológus tanácsát kikérni és követni. Le kell "választanod" magadról a fiadat, ha boldognak akarod látni.
Vidd el pszichológushoz, rejtetten arra akarsz kilyukadni,h lehet aspergeres. Lehet. Az nem valami hatalmas nagy baj, nagyon tág a skála, nem minden aspergeres kakatón. (azt hiszem így hívják)
Az nem baj, ha anyás, mikor legyen anyás, ha nem kisgyermekkorban??? 13-14 évesen már nem lesz az, ahogy kamaszodnak nagyon változnak a fiúk, hidd el!
Szerintem van abban valami, amit barátod mond, és amit első ír...Ln fiam is eléggé anyás(2 éves) viszont már kisebb korától odafigyelek arra, hogy ne ugorjak egyből, ha "nyöszörög" egyet.Mostanában sokszor van, hogy rászólok, hogy ne csinálja ezt azt, persze megteszi és jön nyöszörögve,hogy adjak neki puszit.Én meg mondom neki, hogy ne szórakozzon,rászóltam egy csomószor, szót kellett volna fogadnia...Lehet sokaknak ez túl szigorú hozzáállás,de nem akarom, hogy azt érezze, hogy körülötte forog a világ.
Viszont!A ti fiatok ti látjátok minden nap,ti ismeritek igazán,szóval ti tudjátok a legjobban mi lenne a megoldás.Ti neveltétek eddig(nyilván a barátod máshogy csinálta volna)és ezután is veletek lesz, szóval ha úgy érzitek kell segítség,akkor magadra hallgass ne másra.
Nem kakatón, hanem katatón.
Ôszintén szólva az általad leírtak alapján inkább asperger mint szeparációs szorongás... Vidd szakemberhez, nevelési tanácsadóhoz.
Az autizmusnak sokféle fajája és fokozata van. Nem akarom rád hozni a frászt, de nézesd meg szakemberrel mindenképp, la lehet, többel is. A repkedést biztos nem véletlenül írtad, ez nyilván nem a szepraáviós szorongás jele, aminek négyéves egyébkéntsem kéne ilyen mértékűnek lennie, másrészt pedig nem betegség (te használtad ezt a szót). Amit a baráttok mondaott, az butaság. Nyilvánvalóan kell a gyerekkel foglalkozni. A joint tekeréssel viszont szerintem nem azt akarta mondani, hogy drogos lesz miattad a kisfiú, hanem hogy kamaszkorában is a szoknyádon fog ülni, önállótlan lesz.
Egy szó mint száz, ha megnézeted a kisfiút, azal ártani biztos nem ártasz. Valami biztosan nincs rendben, majd a szakember megmondja, hogy mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!