Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikulás és angyalka hogy van...

Mikulás és angyalka hogy van ez nálatok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2éves és nem tudom hogy mit kezdjek a mikulással és az angyallal egyáltalán mit mondjak neki létezik vagy nem létezik.Minden tele van már mikulásokkal ....Barátnom azt mondja ne hazudjak neki arrol hogy léteznek és az angyal hozza a fát meg ilyenek mert neki nagyon rossz élmény volt az amikor megtudta hogy az egéssz nem igaz most ott vagyok hogy már kezdeni kellene valamit ezzel a torténettel és nem tudom mi lenne a legjobb...

#gyerek #Angyalka #mikulés
2012. nov. 23. 23:58
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

A gyereknek KELL a mesevilág, így fejlődik és ez nem csak a Mikulásra, anygalkára vonatkozik, hanem minden mesebeli dologra.

A kicsikre ilyenkor még az ún. mágikus gondolkodás jellemző, olyan (számukra) valóságban élnek, ahol tényleg elhiszik, hogy a fogtündér jön éjjel, vagy a varázspálca királyfivá varázsolja a csúf szörnyet.

Ez nem a gyerek hülyítése, hanem természetes dolog.

Mamám óvónő, vele is sokat beszélgettem ezekről, ő azért csak jobban tudja, mint én :)

2012. nov. 24. 00:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazat adok kedves válaszolo azt hiszem ez a legjobb megoldás nem is tudom hogy miért hagytam tele beszélni a fejem hol ott tudom én is hogy milyen jo volt hinni annak idején hogy léteznek .Talán felnotként is hiszunk sok olyan dologba ami nem is létezik csak jo érzéssel tolt el :-D Koszonom szépen
2012. nov. 24. 00:16
 3/8 anonim ***** válasza:
igaza van az elsőnek és nagyon jol leírta.én is csak azt tudom mondani,hogy bizony erre szükségük van,de azért túl spirázni se kell a dolgot,el se tudom képzelni miért eshet ez rosszul némelyeknek,ha megtudják az gazságot,én jót nevettem rajta és utána is nagyon élveztem,hogy meghitt és varázslatos volt a karácsony még utána is,még ma is.ezek a dolgok addig és úgy léteznek ameddig,és ahogy hiszünk benne i is.
2012. nov. 24. 07:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk van mikulás, jézuska van angyalka helyett, lesz majd fogtündér is. A jézuska hozza az ajándékot. A fát együtt díszítjük. Én sokáig hittem a jézuskában és a mikulásban is. Kb. 7-8 éves lehettem, amikor rájöttem, hogy nincs. Semmi törést nem okozott a lelkemben, és jó volt visszaemlékezni, ahogy vártam a mikulást (élvezettel pucoltam a csizmámat), és a jézuskát,hogy megérkezzen. Ha megjött a jézuska, mindég csöngetett a kis csöngőjével, én meg szaladtam a szobába.
2012. nov. 24. 08:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem.És hogy jobb ha egyutt diszitunk fát vagy azt is inkább Jézuska hozza?emlékszem nekem milyen nagy orom volt amikor megláttam a fát de viszot az is nagyon szép lehet amikor a család egyutt disziti.
2012. nov. 24. 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:
A lányom 8 éves koráig hitt benne.Már fura volt mert a hasonló korúak mind mondták neki hogy nincs is Jézuska stb.Most is azt mondja hogy olyan jó volt hinni benne és sajnálja hogy már nem olyan kicsi:)Most mindent elkövet hogy a kis tesói minél tovább higgyenek benne.a Fa díszítést döntsd el hogy szeretnétek .Nálunk egy darabig a Jézuska hozta azt is de amikor nem tudtuk már megoldani hogy ne legyen otthon onnantól együtt díszítettük.
2012. nov. 24. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Én most vagyok 20 éves, és 10 éves koromig hittem ezekben. Életem legszebb élményei voltak. Igaz már az utolsó 1-2 évben csúfoltak miatta, de a gyereknek el lehet mondani hogy sokan nem hisznek benne és nem kell mondogatni h de igenis létezik, mert akkor kicsúfolják. De persze ezt majd sokkal később.

Nálunk úgy volt, hogy mikulást béreltek a szüleim, aki mindig bejött hozzánk és a puttonyából adott ajándékot, nem csak mikuláscsomagot édességekkel. A nagyszülők mikulásától meg csomagot kaptunk, aki a cipőnkben hagyta ha odakészítettük szép tisztán az ajtó elé. Énekeltünk neki dalokat.

Van ugye olyan mikulás is, akinek csak mű a szakálla, arra vagy azt mondták nekünk hogy még fiatal mikulás, vagy azt hogy szakállvédő hogy ne fázzon meg a szakálla a nagy hidegben . :D

A karácsony meg úgy volt, hogy a fát a jézuska hozza meg az angyalkák, és ők díszítik fel és rakják alá az ajándékokat.

Délután elmentünk vagy a nagyszülőkhöz, vagy lefeküdtünk aludni, mert addig a jézuska nem hozza a fát. Az ajándékokat csak később rakták alá általában, a mise után mire hazaértünk ott várt. De ez kortól is függ persze.

Ja, és mise után még beugrottunk a nagyszülőkhöz, mert oda is vitt a jézuska ajándékot. És csak azután mentünk haza.

Ilyen kisgyereknek még nem kell bérelt mikulás mert megijed, az jobb ha legalább már van egy testvére. Az ajándékokat meg nyilván korábban kell bontania.

Én is ugyanígy fogom csinálni a gyerekeimnek, ennél nincs szebb gyerekkori emlékem. És még most 20 évesen is jobban várom a karácsonyt mint sok más gyerek, annyira megmaradtak a szép emlékeim.

2012. nov. 24. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk Mikulás és Jézuska, és húsvéti nyuszi van.

A fát egyenlőre feldíszítjük amíg alszik, de majd később együtt fogjuk.

2 éves lesz hamarosan a lányom, és tavaly olyan boldog volt amikor meglátta a fát és a csillagszórókat.

2012. nov. 27. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!