Mikulás és angyalka hogy van ez nálatok?
A gyereknek KELL a mesevilág, így fejlődik és ez nem csak a Mikulásra, anygalkára vonatkozik, hanem minden mesebeli dologra.
A kicsikre ilyenkor még az ún. mágikus gondolkodás jellemző, olyan (számukra) valóságban élnek, ahol tényleg elhiszik, hogy a fogtündér jön éjjel, vagy a varázspálca királyfivá varázsolja a csúf szörnyet.
Ez nem a gyerek hülyítése, hanem természetes dolog.
Mamám óvónő, vele is sokat beszélgettem ezekről, ő azért csak jobban tudja, mint én :)
Én most vagyok 20 éves, és 10 éves koromig hittem ezekben. Életem legszebb élményei voltak. Igaz már az utolsó 1-2 évben csúfoltak miatta, de a gyereknek el lehet mondani hogy sokan nem hisznek benne és nem kell mondogatni h de igenis létezik, mert akkor kicsúfolják. De persze ezt majd sokkal később.
Nálunk úgy volt, hogy mikulást béreltek a szüleim, aki mindig bejött hozzánk és a puttonyából adott ajándékot, nem csak mikuláscsomagot édességekkel. A nagyszülők mikulásától meg csomagot kaptunk, aki a cipőnkben hagyta ha odakészítettük szép tisztán az ajtó elé. Énekeltünk neki dalokat.
Van ugye olyan mikulás is, akinek csak mű a szakálla, arra vagy azt mondták nekünk hogy még fiatal mikulás, vagy azt hogy szakállvédő hogy ne fázzon meg a szakálla a nagy hidegben . :D
A karácsony meg úgy volt, hogy a fát a jézuska hozza meg az angyalkák, és ők díszítik fel és rakják alá az ajándékokat.
Délután elmentünk vagy a nagyszülőkhöz, vagy lefeküdtünk aludni, mert addig a jézuska nem hozza a fát. Az ajándékokat csak később rakták alá általában, a mise után mire hazaértünk ott várt. De ez kortól is függ persze.
Ja, és mise után még beugrottunk a nagyszülőkhöz, mert oda is vitt a jézuska ajándékot. És csak azután mentünk haza.
Ilyen kisgyereknek még nem kell bérelt mikulás mert megijed, az jobb ha legalább már van egy testvére. Az ajándékokat meg nyilván korábban kell bontania.
Én is ugyanígy fogom csinálni a gyerekeimnek, ennél nincs szebb gyerekkori emlékem. És még most 20 évesen is jobban várom a karácsonyt mint sok más gyerek, annyira megmaradtak a szép emlékeim.
Nálunk Mikulás és Jézuska, és húsvéti nyuszi van.
A fát egyenlőre feldíszítjük amíg alszik, de majd később együtt fogjuk.
2 éves lesz hamarosan a lányom, és tavaly olyan boldog volt amikor meglátta a fát és a csillagszórókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!