Ha a gyerked a korai fejlesztőn kersztül jár fejlesztésekre akkor bekerül valamilyen "rendszerbe"? Ha igen onnan ki is lehet kerülni?
Nekem kicsit az az érzésem mintha inkább Te szégyellnéd kicsit, hogy a gyerekednek szüksége van a korai fejlesztésre, nem így van?
A kérdésed feltevésének módja valamiért ezt sugallta nekem, ne haragudj, ha tévednék.
Örülj, hogy van lehetőséged fejlesztőbe hordani, így megkapja azt a kis pluszt is ami még jobban segíti az egészséges életet.
Nem lesz ettől megbélyegezve, ugyan már. Amúgy mire gondolsz? Hogy az iskolában a felvételnél rákérdeznének?
Semmi hátránya nem származik belőle, se most, se később, még ha meg is kérdeznék.
nem! a "bélyeg" amire te gondolsz az az SNI kód (sajátos nevelési igényű), erről valóban nagyon nehéz levenni a gyereket mivel az ovi, suli 3x pénzt fizet ezekért a gyerekekét.
de ezt nem a korai adja hanem bizottság, olyan 4-5 éves korban lehet eddig eljutni, ha valóban komolyabb problémái vannak a gyereknek.
a koraival is bekerül egy rendszerbe de semmit nem von maga után. minket pl. a nevelési tanácsadó átvett a koraiból, ez annyit jelent, hogy átküldték a fiam papírjait és onnantól ők kapják a 2500.-ot :)
igen szerintem az lehet akkor SNI ...
és azt egy bizottság dönti el? vagy a korai fejlesztő? minket egy bizottság elé küldtek...
szóval elég hülyén fogalmaztam, az ovi, suli kap pénzt értük.
normál esetben 2500Ft jár egy gyerekért, ha van SNI kód akkor 7500.- :)
bizottság adja, pl. a vadaskert kiadhatja vagy a beszédvizsgáló központ, többet így hirtelen nem tudok, de biztos több van.
korai fejlesztő, kórházak, alapítványok nem adhatnak ki SNI kódot csak BNO kódot, az a fejlesztéshez ill. emelt összegű családihoz kell.
SNI kóddal pedig ingyen fejlesztéseket kaptok, pl. heti 6ot is akár :)
elég bonyolult, de hidd el, tudni fogod ha olyan helyre kerültök, azok eleve nagyon komplexen vizsgálják, befektetik a gyereket és 1-2 hétig tartanak ezek a kivizsgálások, egy 1-2 órás felmérésért nem adják azt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!