Mi a módja annak, hogy felvételt nyerjünk egy olyan iskolába, ahová nem tartozunk körzetileg?
Köszönöm a válaszod!
Ilyenkor a családi pótlékkal mi történik? Az a nagyszülőknek kell igényelni?
Szívesen.
Hát ezt sajnos nem tudom.
Jelentkezz át te is a nagyihoz.:)
AMúgy igen, a barátnőmék is átjelentkeztek, és bent vannak a környék legjobb iskolájában.:)
Nálunk ez úgy működik, hogy a kb. 30 panelházból 15 panel a cigány iskolához tartozik (nem fogom szépíteni, cigány képző és kész), 10 panel egy semmilyen iskolához tartozik. Azaz se rossz, se jó.
Mi abba a panelba lakunk, amelyik körzetileg a legjobb kerületi iskolák közé tartoznak.
Nálunk ideiglenesen 8 gyermek "lakik", csak hogy felvegyék őket a jó iskolába.
Ez burkolt titok, mindenki tudja, hogy így működik.
Köszi!!!
Azt meg tudod mondani, hogy ilyenkor csak tartozkodási helyként kell szerepelnie a nagyszülők címének vagy rendes címként? Mert az oviban tudom, hogy csak a tartózkodási hely kellett.
5. válaszoló, nekem pont ez a problémám!
Direkt azért költöztünk el nemrég, mert ahol laktunk ott rengeteg kisebbségi volt. Ahol most lakunk ott nincs, de aki van, az az összes ebbe a suliba jár és teljesen el vagyok keseredve :(((( Emiatt csináltuk az egész költözősdit, hercehurcát, erre ugyanott vagyunk...
A tartózkodási helyét kell a gyereknek és az egyik szülőnek a jó suli körzetébe áttenni. Nálunk legalábbis ezt csinálják, akik így kerülnek be más körzetes iskolákba. A felvétel után visszajelentkezhettek.
És igen, sajnos ha biztosra akarsz menni, akkor ezt meg kell tenni, mi nem tettük, nem is kerültünk be. (Bár hozzáteszem, a mi körzetes sulink annyira „menő”, hogy több olyan gyereket ismerek a szomszéd házakból, akiket nem vettek fel, pedig hótziher, hogy körzetesek – csak hát annyian átjelentkeztek, hogy a valódi körzetesek nem fértek be. Elég fura helyzet.
Nálunk elfogadják a tartózkodási helyet. Mondjuk már szeptembertől odajárnak a skacok, de még nálunk vannak bejelentve.
Én ezen nem problémázom, "elférnek".
Viszont nem egy szülőpáros csinálja ezt. Szerencsére jó a közösség és meg lehet ezt a dolgot beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!