Férjetek otthon marad, ha Te és a pici egyszerre vagytok betegek?
Kisfiam 17 hónapos, alig látok ki a fejemből, úgy megfáztam, rosszul vagyok. A kisfiam szerencére már jobban van, így rengeteg energiát igényel :), ami nekem most kevés van. Ráadásul azért még ő is beteg...
A férjem meg elment dolgozni, pedig saját cég, nem feltétlenül kellett mennie...
A megfázás kellemetlen, de pl. Neocitrannal át lehet vészelni a legrosszabb részét. Ne kezdj most nagytakarításba, de egy 17 hós ellátása azért belefér. Persze nehéz, de hát kinek könnyű.
Én egy megfázás miatt nem tartanám itthon munkából a férjem. Ha veszélyesen magas láz vagy súlyos a helyzet, akkor nyilván igen.
Nálunk hasonló volt a helyzet múlthéten. Azzal a különbséggel, hogy alig tudtam felkelni, annyira rosszul voltam, bevenni nemsok mindent lehetett, 37. hetes kismama vagyok és két beteg gyerekkel hagyott magamra, pedig csak egy napot kértem, mert tényleg nagyon rosszul voltam és alig tudtam felkelni a 2 és 4 éves beteghez +magamat ellátni.
És ő szombaton is elment, pedig nem lett volna fontos és ő sem alkalmazott, saját idejét osztja be.
De túl vagyunk rajta.
Ilyenért nem maradt itthon, hogy lázadnak voltunk a gyerekkel. Megoldottam, feküdtünk mind ketten, mesét néztünk, az ágyban rajzoltunk, olvastam neki... Ebédet rendeltem, egész nap fel sem öltöztünk olyankor!
Egyszer maradt otthon a férjem, mikor a talpamban az ízület begyulladt, nem tudtam csak fél làbon ugrálni. Na akkor otthon maradt a gyerekkel, míg elmentem a reumára, kaptam injekciót, kenőcsöt gyógyszert, de másnap már ment dolgozni, mi meg lányommal otthon egész nap.
Nem marad itthon, megy dolgozni ugyan úgy.
Ha esetleg egyszerre vagyunk betegek a lányommal, akkor itthon maradunk. Csak szellőzésre megyünk ki.
A férjem bevásárol. Felírom neki, hogy mit kell hoznia, pénz úgyis mindig van nála.
Ő intéz el ilyenkor mindent! Ha hazajön, akkor a lányunkat átveszi én pedig tudok tartalmasabban is pihenni.
Amikor a lányunk alszik (du. 2 óra hossza), akkor én is pihenek.
Egyébként a lányunk, ha folyik az orra, nem érzi jól magát (eddig ez volt a legnagyobb "betegsége" szerencsére), akkor kicsit nyomottabb a hangulata és nem pörög ezerrel.
Nálunk sem marad itthon!
Én sem várom el! Nehezen, de azért valahogy ellátom a gyereket! Ez egy ilyen szakma!:)
Ha hazaért,átveszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!