Van jobb a gyógyszertárinál?
Amit leírtál az tényleg ekcémára utal. A kisebbik gyermekem és én magam is ebben a betegségben szenvedünk, saját bőrömön tapasztalom, hogy a legfontosabb a krémezés. A gyermekorvos ki tud írni egy ún. zsírzó krémet, ezzel minél sűrűbben kend be! A patikai fürdetőt( tubusos) egy szép üvegbe töltve kis vízzel egyenletesen felhígítva, kézmosásra és fürdéshez is könnyebben használható.
Bevált még a szteroid mentes Exxema Repair nevű krém, amikor felreped, ez gyorsítja a gyógyulást.
Remélem segítettem! Nekünk ez vált be...
Voltatok allergia vizsgálaton?
Az én kisfiamnál 1 évesen kezdődtek a tünetek. A bőrgyógyász mindig csak felírta a kencéket, mondván ilyen a bőre. Aztán 3,5 évesen egyre durvább tünetek jöttek. Már sírt szegény. Orvostól orvosig mentünk, mindig leráztak hogy vegyek ilyen olyan krémet. Amik persze nem értek semmit.
Aztán egyszer fül-orr-gégészeten landoltunk, mondom nézzék már meg mi lehet a baj, hogy 3 hetente kruppos. Beutaltál laborba, mindenfélére letesztelték és kiderült, hogy allergiás a tojásra. Onnan kezdve nem adtam neki és a bőre szépen javulni kezdett. De még nem volt az igazi. Sokat olvastam, hogy a tojásallergiával együtt jár a tejallergia is. Ígyhát tettem egy próbát és nem adtam neki tejet. Napokon belül olyan szép lett a bőre, hogy én is meglepődtem, hisz az allergiavizsgálat nem mutatta ki a tejet. Mondtam a dokinak és közölte, hogy sokszor nem mutatja ki...
Szóval, szép lett a bőre. Aztán egyszer teszteltem, kapott este, majd másnap reggel tejet. Délre már ramatyul nézett ki, és sajnos neki a szája is szárad, sebesedik ilyenkor... Többször próbálgattam, hogy nem kapott tejet, aztán megint kapott pár hét múlva. És mindig ez van! Nemsokára viszem gasztroenterológiára, kiváncsi vagyok ott mit mondanak. Amúgy lassan 5 éves lesz már.
Még jó, hogy hónapokkal előbb kértem időpontot, amikor még voltak tünetei...De ez a magyar eü.
az ekcémának is oka van. Járj utána!
Nálunk mindenki ekcémás, a 2 gyerek más másra, plusz mi felnőttek is. De idő kellett mire rájöttünk a kiváltó okra!
utolsó válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!