Ti mikor kezdtétek a bölcsit?
Kedves első, és aki korán vitte!
Hogy viselte a gyereketek? Előtte sokat voltatok társaságban, játszóházban, játszótéren? Nem magam miatt aggódok, hanem a lányom miatt, h hogy fogja majd fogadni a változást! Én is 18-19 hónaposan tervezem! Bár fél év múlva lesz csak aktuális, de szeretném őt felkészíteni! :) És már most nézem a bölcsiket... Ill. magán vagy állami bölcsire szavaztok!?
20hósan fél napos bölcsibe adtam, első nap beszokott. Azért vittem mert nagyon hiányolta a gyerektársaságot, imádja a bölcsit, sokkal kiegyensúlyozottabb azóta, itthon sokat tengett-lengett, akkor is ha napi 2szer vittem le a kertbe/játszótérre/utcára.
Most a napjaink úgy telnek hogy délelőtt ott van, reggeliznek, 1-2óra kerti vagy benti játék, vannak foglalkozások, megebédelnek és amikor a többiek mennek aludni, én elhozom, itthon alszik 2, 2és fél órát és könnyen eltelik estig az idő velünk játékkal.
A gondozók többször mondták h nagyon élvezi az ottlétet, jó h beadtuk mert ez ennek a gyereknek kell, vannak kisgyerekek akiknek ilyen korban még anyuka kell, ő nem ilyen, ezt én is láttam rajta.
Szóval szerintem ez személyiségfüggő és nem felkészítésfüggő, beszélgetni lehet róla és sokat vinni közösségbe, de h ott mire hogy reagál egy kisgyerek, az a személyiségének a függvénye. A gondozók pedig szólnak ha nem érzi ott jól magát hogy ne sérüljön, inkább ki kell venni és más megoldást találni. Szomszédékhoz egy néni jár felügyelni a kisfiút egész nap, ő egy visszahúzódóbb kisfiú, neki még sok lenne a bölcsi.
A miénk magánbölcsi, simába nem vennék fel, második babával vagyok várandós.
Első vagyok.
Mi előtte nem nagyon jártunk pl. játszótérre, vagy ringatóra, ha erre gondolsz.Van egy ismerős kisfiú, vele játszott néha, de úgy igazán gyerektársasága nem volt, csak felnőtt.Jól viselte, 2 hét alatt beszokott.Persze voltak sírások, de nem sok.
Mondhatom, hogy könnyen és zökkenőmentesen szokott be.Nem beteges, az elején sem volt az.
Most múlt 2 és fél, imádja a böcsit, sok a pajtás, és szerintem ami nem elhanyagolható, hogy rengeteget tanult-tanul ott!
Nagyon elégedett vagyok a gondozónőkkel, az egész intézménnyel.
Mi állami bölcsibe járunk, de sokban hasonlít egy magánhoz, pl egy csoportban 9-10 gyermek van 2 gondozónőre.Sokat foglalkoznak velük, szeretik őket.Szuper csapat, ha fizetnének sem vinném át sehova:))
Ne aggódj, minden rendben lesz!Ha sír is, hidd el, az csak neked szól, amint elmégy tényleg abbahagyják, és játszanak!Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!