Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szokott rá a gyermekete...

Hogyan szokott rá a gyermeketek az éjszakai szobatisztaságra?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves múlt,nappalra már 2 éves kora óta szobatiszta,nemrég kijelentette,hogy nem akarja felvenni a pelenkát,viszont nem bírja ki pisilés nélkül az éjszakát,pedig este már nem iszik,csak egy-egy kortyot.Legtöbbszőr nem ébred fel arra,hogy bepisil.Próbáltam,hogy egyszer éjszaka megpisiltetem,ez be is jött,így nincs bepisilés,csak azt hallottam,hogy ez nem jó megoldás.Tanácstalan vagyok.Kérlek írjátok meg ti hogyan csináltátok.Köszönöm.
2009. aug. 12. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Pedig kb. ez a menete, ahogy te is írtad. Mi 3 hónappal a 3. szülinapja elött hagytuk el nappalra a pelust. Déli és éjszakai alváshoz még megtartottuk. S figyeltük, ha száraz maradt a pelenka, mindig megdícsértük. Mi is mondtuk, hogy szóljon, de nem ébredt fel. S fokozatosan elhagytuk, elöször a déli alvásnál, majd pár hónap múlva (mikor egy hétig száraz pelussal kelt) éjszakára is. Persze kisebb malör azért elöfordult. De így tanulta meg, gyakorlással. Teljesen szobatiszták 3,5 éves kora óta vagyunk.

Beszélj a kisfiaddal (már röviddel a cél elött vagytok), hogy ha pl. egy hétig száraz a pelus, akkor már "élesben" lehet próbálkozni, de addig nem, mert félsz, hogy megfázik (mert ugye nem szól).

2009. aug. 12. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Próbáltam beszélni vele,de hallani sem akar a pelusról,kipróbáltam azt is,hogy amikor elalszik ráadom,de reggel alig tudtam megvígasztalni,mert kibukott,hogy ráadtam.Váltig azt hajtogatja,hogy ő fel fog ébredni,ha pisilnie kell,és szól.Persze nem így történik.Egyszerűen nemtudom,hogy mit tegyek.Amúgy mikorra kell egy egészséges gyereknek éjszakára is szobatisztának lennie?
2009. aug. 12. 23:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a ti esetetekben az éjszaki felébresztés a jó megoldás. És ezt fokozatosan mindig későbbre kell helyezni, egyszercsak eljuttok odáig, hogy nem kell kelteni.

Ha nem akar pelust, szerintem ne tegyél rá, ez nem jó a kis lelkének.

Véleményem szerint hiába mondogatod neki, hogy ne pisiljen be, és hiába ígérsz neki jutalmat érte. Hiszen az idegrendszer fejlődési szintje határozza meg azt, hogy álmában ne engedje el a záróizmokat. Ez nem tudatos dolog.

2009. aug. 13. 17:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,hát én is erre gondoltam,hajnal fél 2-vel kezdtük,most 3-4 óra körűl szoktam megpisiltetni.Szerencsére,nincs kibukás,hogy felébresztem,pisil,aztán vissza megy az ágyba,és már alszik is tovább.Én is azért nem merem vissza ráadni a pelenkát,mert lehet,hogy már megalázónak érzi,és én is attól félek,hogy azzal még jobban ártanék neki.Csak az aggaszt,hogy azt hallottam a rádióban egy szakértőtől,hogy ne ébresszük fel a kicsit pisiltetni.
2009. aug. 13. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

A szakértők szava nem mindig szent, sőőőőt. Ha meghallgatsz egy másik szakértőt, valszínűleg egész mást mond. Minden gerek és család egyedi, így a szokások, a nevelés, a fejlődé is. Szerintem az anya tudja legjobban, hogy mi jó a gyerekének. (persze nem mindenben, de ilyen dolgokban igen)

2009. aug. 13. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi,végül tényleg sok hülyeséget hallottam a védőnőmtől is,amit még a gyerekorvos is másként gondolt.Hát akkor folytatom így.Még egyszer köszi.
2009. aug. 13. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!