Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden rendben van vele?

Minden rendben van vele?

Figyelt kérdés
Kisfiam augusztusban töltötte be a 2 évet. Kiegyensúlyzott gyermek megérteti magát, de nem beszél. Sokan mondják, hogy majd beindul, meg majd fogom még azt kívánni, hogy legyen egy kis csend, de mindenhol azt olvasom, hogy 2 évesen már fecseg. A nem-et tudja mondani, de azt mindenre. Mindenkit anyá-nak szólít. Tata, vau vau, van. Ezek az érthetőek. Próbálok neki segíteni, elmagyarázni képekkel, hogy ez egy alma és látom, rajta, hogy próbálkozik, de nem megy :( Kezdek megijedni
2012. nov. 6. 01:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Én fiam 1,5 éves de nagyjából ugyan ez a helyzet, de ő csak az anyu ésapu szót használja.

Én is aggódom, most gondolkodom hova vigyem fejlesztésre.

2012. nov. 6. 02:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Még az oviban is van egy csomó gyerek aki alig tud beszélni.

A szomszédunkban is van egy kisfiú, aki két és fél éves volt, amikor elkezdett beszélni és amire oviba ment, addigra nagyjából megértette magát. Oviban viszont gyorsan fejlődésnek indult.

Esetleg beszélj a védőnővel, hogy ajánljon Nektek valakit, aki meg tud nyugtatni és segít valami beszéd gyakorlásos feladatok összeállításában.

2012. nov. 6. 06:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha minden más téren jól fejlődik, akkor nincs semmi gond. Milyen a beszédértése? Megérti, amit mondtok neki? Képes egyszerű utasítások végrehajtására?/pl hozd ide a labdát!/Meg tudja magát értetni, ha valamire szüksége van? Ha igen, akkor nem kell aggódni, a gyerekek különböző ütemben fejlődnek. Amivel te otthon segíthetsz: az jó ha képeket nézegettek, de nem szavak kimondásával kell kezdeni, hanem hangutánzó hangokkal, szótagokkal, mit mond a kutya, hogy csinál a boci, hogy zúg az autó, stb. Ha ezeket már tudja utánozni, jöhetnek a mozgásos mondókák. Egyszerű mondókák, amiket el kell mutogatni, és először még csak mutogatja veled, majd később ki is tud mondani egy-egy szótagot. Kérdezd meg a védőnőt, van-e a környéketeken olyan játszóház, vagy valami ahol tartanak ilyen foglalkozásokat. Mi a 2 éves lányommal járunk egy mondókaklubba, rengeteg jó dolgot tanulnak ott a picik. Ha nincs ilyen lehetőség, a youtoubon is van sok ilyen videó. Ja, és erőltetni viszont nem kell, mert akkor félni fog a beszédtől, csak a maga tempójában. Sok sikert!
2012. nov. 6. 08:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmi baja nincs. Megkésett beszédfejlődésről lányoknál 3 év után beszélünk, fiúknál még később . Ne izgulj. Azok a gyerekek akik később kezdenek beszélni, hamar behozzák a kezdeti lemaradást. Az én fiam két és fél évesen kezdte, de mire óvodába ment már ott tartott, mint a többi.
2012. nov. 6. 10:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :) Most megnyugodtam egy kicsit. A hangutánzás megy neki a motort az autót meg a kutyust utánozza. Teljesen megérteti magát és engem is megért. Ha azt mondom, hogy pakolj össze, össze pakol. Minden másban szépen fejlődik. Csak ez a beszéd dolog nem megy, pedig 2 évesen vissza kellett volna menni a szemészetre, csak a feltétele az volt, hogy tudjon beszélni.
2012. nov. 6. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Beszélni nem tudó gyereket is meg tudnak nézni gyerekszemészeten. Olyan ábrákat mutatnak neki, amin különböző irányba fordított m betűhöz hasonló rajz van. A kezével kell utánoznia.
2012. nov. 6. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 4 évesen volt látás vizsgálaton (4 éves státusz vizsgálat része). Ott E betű alak volt egyre kisebb méretben, és azt kellett a fiamnak MUTOGATNIA (szóval meg sem kellett szólalnia), hogy az E betű melyik irányban nyitott. Jó pofák a dokik :)
2012. nov. 7. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!