Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Semmilyen pékárút nem eszik...

Semmilyen pékárút nem eszik közel két éves lányom. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sem kenyeret, sem kiflit, kalácsot. Nagy ritkán kakaós csigát de van hogy abból is csak pár falatot eszik. Kicsit nehézkesek így a reggelik és a vacsorák. Ha szendvicset készítek leeszi a felvágottat, zöldséget, de a kenyér megmarad... próbáltam, hogy falatokban a szájába csempészem felvágottba burkolva úgy meg kiköpi. :( Nem tudom mit tehetnék? Valakinek ötlet vagy tapasztalat? Vagy majd egyszer csak kelleni fog Neki, ne erőltessem? Segítsetek! Köszönöm!

2012. nov. 5. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
süss kenyeret te. nálunk csodát tett :)
2012. nov. 5. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokáig ez volt a kisfiammal. 1 éves kora előtt egy egész kiflit megevett még magában is. Aztán teljesen leszokott a pékáruról. Sokáig a reggelije joghurt és banán volt, aztán másfél éves korától müzli vagy kukoricapehely tejjel, vacsorára pedig pl. tejbegrízt evett. Most már elmúlt 2 éves, és néha megeszik egy szelet kenyeret vagy egy kiflit, de még mindig van olyan, hogy csak a szalámit eszi le róla. Szerintem ne erőltesd. Én azt szoktam csinálni, hogy katonákat teszek elé, és ha nem eszi meg belőlük a kenyeret, nem kap több szalámit sem, csak ha elfogynak a kenyérdarabok. Akkor inkább adok neki még valami mást.
2012. nov. 5. 15:40
 3/5 anonim ***** válasza:

nálunk is volt ilyen időszak. akkoriban mese-uzsit csináltam nekik, pl járművek, meg állatok formájára vágtam a kenyeret és komplett kis képeket csináltam a tányérjukra, vagy bermuda-szendvicsnek elkészítve már megették szívesebben, illetve kis katonákat/falatkákat adtam nekik, úgy jobban fogyott belőle.

meg csináltam kelt tésztás édes meg nem édes dolgokat pl lekváros buktát, almás pitét, bolognai raguval töltött batyut, ilyesmiket... amiket én csináltam azt sokkal szívesebben megették mint a boltit - meg is értem - aztán ráálltam az otthoni kenyérsütésre ,azóta nincs ilyen gond, hogy kiköpködnék a kenyérfélét...

2012. nov. 5. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én két gyerekem dettó. 4,5 és 2 évesek, nálunk az egyetlen pékárú, ami igazából nem is az, de legalább elfogy, az az abonett kenyér!
2012. nov. 5. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez még mindig jobb,mint az én fiam aki csak kenyeret eszik,nem kell rá semmi!!!
2012. nov. 6. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!