Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyermeket mennyire tud...

3 éves gyermeket mennyire tud vigyázni a könyvekre?

Figyelt kérdés
Örökbefogadás előtt állunk és "gyerekbiztossá" akarom tenni a házat. A nappaliban a polcrendszeren lesz hely a játéktárolóknak, de a "felnőtt" könyveket vagy eldobozolom, vagy elérhető magasságban maradnak. A nevelőszülők szerint lapozgatja a nagyobb gyerekek tankönyveit is szépen, de nem igazán hagyták még egyedül könyvekkel. Szerintetek megrongálja majd őket,ha nem figyelek oda?
2012. nov. 5. 12:26
 1/7 A kérdező kommentje:
*gyermeked
2012. nov. 5. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű:) A fiam egyszer ült l játszani felnőtt könyvekkel, amíg én elmentem a wc-re, mire kijöttem, hatalmas tornyot épített belőle. Amikor meg akarta vizsgálni, mondtam, hogy anya nagyon vigyáz ezekre a könyvekre, vigyázzon ő is , nehogy elszakadjanak - azóta vigyáz, nagyon nem is nyúl hozzájuk. érdekesebbek a saját könyvei, bár azokban már van sajnos szakadás, egy egy óvatlan mozdulat miatt:(
2012. nov. 5. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:

A nappaliban azért nem kell elpakolni szerintem a felnőtt könyveket. Szépen megtanulja hogy azokhoz csak óvatosan anya apa felügyelete mellett nyúlunk:)

Nekem 3 gyerekem van a legnagyobb 5 éves ő már nagyon szépen bánik velük, de a 3 évesem kis rontópál több mesekönyvet tépett már szét, de csak azért mert elkövettem azt a hibát hogy nagyon szépen kérte könyörgött érte és bent hagytam nála a szobájában mikor aludni ment:)

Ez lett a vége.

Felügyelet mellett mesekönyvezik azóta, tehát csak akkor amikor én is ott vagyok, vagy pedig a vastag kemény lapú leporellókat nézegetheti egyedül (bár ha jó erőben van azt is képes kettétépni).

A legkisebbem 14 hónapos na ő abszolut nem könyv-kompatibilis még, de azért a nappalit nem pakolom el.

A lényeg hogy egy 3 éves annyira már nem kicsi tehát megérti ha nem szabad valamit:)

2012. nov. 5. 12:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam kicsit. Én is úgy gondoltam, hogy a szobájába játékot se nagyon pakolok, szinte csak alvás céljára használjuk majd. De ezek csak az elképzelések, majd kialakul :)
2012. nov. 5. 12:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Lányom jó pár könyvet eltépett!

Nem direkt, ahogy lapozza, megfogja a papír sarkát, és eltépődik.

Olyan is volt hogy összefirkálta. Talált egy tollat, gondolta rajzol, elővette férjem egyik könyvét, 7.000 Ft-volt, szépen összefirkálta.

Megesnek ezek a dolgok, még nem annyira tudják mit lehet, mit nem!

1 évesen volt a kereztelője. Volt egy szép arany fülbevalóm, 80.000 Ft volt, erre megfogta mí az ölemben tartottam, és mise közben ösze nyomta, eltört!

Össze firkálta a bútorokat, még jó hogy usírkrétàcal, le lehetett mosni.

Kanapén, szőnyegen van jó pár folt általa ami örök.

Székek, nincs gusztusom ráülni, annyira mocskos, mert ha eszik, minden a két lába közé pereg. 2 hónapja áthúzattuk a székeket, de már meg sem látszik. Sok minden tönkre megy, de annyi boldogságot örömet ad a gyerek, az elmondani nem lehet!!

2012. nov. 5. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam három évesen nagyon ügyesen bánik a könyvvel, eltépni szinte sose tépi el, de olyan előfordul, hogy lapozás közben meggyűri az oldalt. Szerintem ez attól is függ, hogy kicsi korától szoktatva van e a könyvekhez. Ő sem papírkönyvvel kezdte, hanem leporellóval. Persze, az elején előfordultak balesetek, egyszer pl. a pár órája vásárolt könyvére ömlött ki egy csomó innivaló. Most már inkább a firkálásra kell figyelni, mert ha toll vagy ceruza kerül a kezébe, minden veszélyben van. A lényeg a fokozatosság: kezdjétek ti is leporellóval, aztán ha jól bánik vele, mehet a papírkönyv. Azt meg nyugodtan tisztázd vele, hogy melyik az ő polca, és melyik a tietek, ahonnan csak akkor lehet elvenni könyvet, ha ti beleegyeztek. Egy hároméves már sok mindent megért. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
2012. nov. 5. 16:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Persze, értem én, nem az a kérdés, hogy a gyereket válasszam vagy a könyveket :) :)

Maradtam annál a verziónál, hogy saját polca lesz, azon az ő könyvei és játékai, de mellette otthagyom a könyveket és ha látom, hogy szemezget velük, elmondom, hogy nem szabad. Amit láttam,hogy a saját dolgaira nagyon vigyáz, ha tornyot épít és a labda ledönti, fel kell függeszteni a labdázást, hogy a mű újraépülhessen :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. nov. 5. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!