Hány éves kortól olvastok esti mesét, verses mesét a kicsiknek, és hány éves kortól kap saját - leporelló - mesekönyvet, és mit? Milyen mesekönyvet?
1 éves kora óta de volt másfél éves mikor megtanult 5 percre nyugton maradni meseolvasás közbe
most 2.5éves és állandoan mesét hallgatna és hozza a könyvet
Ebéd után 7 hós korától meséltem a fiamnak, esti mesét kb. másfél évesen kérte.
Leporellóból: Kisvakond, Altató, Sün Balázs, Este van, este van; A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Csudajó a piacon stb.
Mesekönyv: Boribon, Anna, Peti, Gergő, Bogyó és Babóca, Kippkopp, Szutyejev: Vidám mesék, Öreg néne őzikéje, Micimackó, Bartos Erika verseskönyvek, Szabó Magda: Ki hol lakik stb.
Volt már 1 éves korától könyve, kb. 5 percig kötötte le. Most másfél éves elmúlt, és kb. 1 hete kezdett végigülni egy mesét.
Kedvence egy Micimackós könyv, Zenéljünk együtt Micimackóval a címe. Leporelló könyve is van, azokból többnyire pályát épít az autóinak. :) De az egyiket, az Iciri-piciri kismacskát szereti, ha végigolvasom.
Többnyire azokat szereti, amibe bele lehet vonni, lehet csinálni valamit hozzá, a Micimackósban pl. dobolnak a lábukkal, tapsolnak.
Az én fiam júliusban töltötte a kettőt. 6 hónapos volt, mikor elkezdték érdekelni a képeskönyvek, 1 éves kora óta szereti hallgatni a meséket. 1,5 évesen ő már unta a rövid meséket, hosszabbakat olvastam neki pl: Franklin Tv könyvek. Jó ideje bevezettük az esti meseolvasást is, sőt már a délutáni alváshoz is kell neki a mese. Sok saját könyve van. Jó lenne, ha megírnád milyen korú gyerekekről van szó, fiúk, vagy lányok?
Az én fiam könyvtárában ezek vannak ( a teljesség igénye nélkül):
-Franklin TV könyvek
-Barátaim: Tigris és Micimackó
-Óriások és Törpék
-Nyúl Péter kalandjai
-Öreg néne őzikéje
-Szutyejev: Vidám mesék
-Hóc,hóc katona: mondókák bölcsődéseknek
Ezek papírlapos könyvek.
Leporellók
-Kiskakas gyémánt félkrajcárja
-József Attila :Altató
-A három kismalac
-Piroska és a Farkas (ezt úgy mesélem, hogy a farkas nem esz meg senkit, csak bedugja őket az ágy alá)
-Bújj elő sorozat: Traktor Tóni, Dömper Dani, Tűzoltó Tomi, Mozdony Marci
-Tóparti mondókák
-Erdőszéli mondókák
-Zengő ABC
Nagyon szereti a térbeli mesekönyveket is:
-Köszönöm barátom
-Nézd csak sorozat: Ebből a Nézd csak, mit eszik van meg neki
Két éves kortól már nyugodtan adhatsz papírlapos mesekönyvet, ha ismeri azokat, mert meg tudják tanulni, hogy óvatosan bánjanak velük.
Kisfiam fürdős könyvet kapott először (az a műanyag, amiben minden oldalon 1 állat van és a kádban lehet vele játszani). Ezt kb 6 hónaposan kapta.
Az első papír, leporellós könyvet 1,5 évesen vettük, de nem érdekelte.
2 éves kora óta olvasunk neki mesét, de csak este tud rá figyelni, napközben elrohan.
Nálunk Boribon, Maszat a mostani kedvenc, de korábban vettem zenélős, hangokat kiadó könyveket (kb 1,5-2 éves korak között).
3 hónapos korától olvasunk neki. Eleinte leporellos könyvei voltak. Jópár áldozatul esett olvasási szenvedélyének :) Azóta vannak könyvei, mostanra már szerintem úgy 200 körül járunk. Felsorolni sok lenne, sok a klasszikus. Nekem valahogy nem jönnek be a mai modern mesék. Bogyó és Babóca viszont van. :)
Halkan jegyzem meg, mi is könyvmolyok vagyunk a férjemmel, több ezres minőségi könyvállománnyal. Hála égnek a gyerkőc is imádja a meséket-verseket, örökölte tőlünk az olvasás szeretetét.
Egy, három, öt, öt és tíz (de neki már saját ízlése van).
A zenélős mesekönyvet nem tartom sokra, elvész a mesekönyv igazi lényege. (én is könyvmoly vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!