Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Magánember kiadhatja a saját...

Magánember kiadhatja a saját mesekönyvét vagy regényét?

Figyelt kérdés
milyen lehetőségek vannak egy saját mesekönyv forgalmazásának?
2011. szept. 16. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Megírod, felkeresel vele néhány kiadót, aztán vagy vállalják, hogy kiadják, vagy nem.Nem olcsó mulatság, mert a kiadásért fizetned kell.Ha jó könyvet írtál és sokan veszik, akkor lesz némi hasznod belőle.Ha nem veszik, akkor így jártál....
2011. szept. 16. 18:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Felkereshetsz kiadókat a kéziratoddal, de első könyveseket finanszírozását nem valószínű, hogy vállalják, mert milliókat kell belefektetni, a piac kicsi, a könyváruházak pedig általában csak bizományba veszik át a könyveket (vagyis csak akkor lesz belőle pénz, ha eladták). Így nagyobb esélyed van, ha pl. hiánypótló szakkönyv, mintha szépirodalom.

További lehetőség, ha fizetsz egy kiadónak, hogy gondozza a könyvedet: lektorálás, grafika, nyomdai előkészítés, nyomda, csomagolás, szállítás, terjesztés, reklám... stb. Vannak kiadók, akik foglalkoznak ilyesmivel, pl. a Könyvműhely vagy a Novum - keress rájuk. Többféle együttműködési konstrukciót szoktak felajánlani.

Harmadik út, ha mindezt magad felvállalod: kiadod és kereskedsz vele. ISBN számot lehet kérni a Széchenyi Könyvtártól (4 vagy 6 ? köteles példányt kell adni neki "cserébe") és meg kell oldani, hogy számlát tudj adni a tevékenységedről. Mielőtt nekiállsz, érdemes nyomdáktól árajánlatot kérni és az alapján elkezdeni számolni, megéri-e egyáltalán - x tőkéből, mennyi darabot és milyen áron tudnál eladni; és átgondolni, hogyan éred a reménybeli célközönséged (internet, rendezvények... stb.).

2011. szept. 17. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Én maszekban nyomtattattam ki a verseskötetem, 50 db, ajándékba adtam 1-2 embernek és hogy egy kicsit térüljenek a költségek 1000 ft-ért vehették meg a barátok, ismerősök. Tudom furán hangzik, de nem akarok kiadni azért rengeteg pénzt, hogy elosztogassam csak. :) Most készül a második kötet. Kiadóhoz is lehet menni, én azért nem mentem, mert mindenhol azt hallom, hogy 2-3 hónap után visszaírnak, hogy jó-jó, folytasd az írást, de ők ezt most nem adnák ki.

Mindenesetre sok szerencsét! :)

16/L

2011. szept. 18. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:

A Magyar Elektronikus Könyvtárnak is elküldheted:

[link]

Nem feltétel, hogy előtte nyomtatásban is megjelenjen.

2011. szept. 30. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!