Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lehet kiiktatni a kiságyat?

Mikor lehet kiiktatni a kiságyat?

Figyelt kérdés
2 éves szülinapra kapott a gyerkőc egy keretes heverőt.Egyébként úgy alszik el,hogy addig játszik a kiságyban amíg el nem ájul.Szeretném ha a kiságyat szét lehetne szedni,helyszűke miatt is,de attól félek nem fog elaludni az új ágyban,elcsámborog majd,mert ott nem lesz rács,ami megfogja.Mit tanácsoltok,Drasztikusan cseréljük,vagy szoktassuk?
2012. nov. 2. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesen kapott rendes heverőt a kisfiam. Nem volt semmi gond, már első este nagyon jót aludt rajta. Nem mászkált ki vagy ilyesmi.
2012. nov. 2. 10:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
szintén 2,5 éves volt a fiam,amikor új ágyat kapott.elmagyaráztam neki,hogy ebből sem szabad kijönni,ha gond van szóljon és megyek.nagyon ritkán jön ki az ágyból.mondjuk ő nem úgy aludt el,mint a gyereked,nem játszott alvás előtt
2012. nov. 2. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Rakjátok el a rácsoságyat, ne legyen választási lehetősége, mert aztán még fél év múlva is ott lesz mindkét ágy.

Pár hétig lehet hogy nehézkes lesz az altatás, lehet hogy csámborogni fog, de aztán majd megszokja.

Igaz, csak 20 hós volt, mikor keretes ágyat kapott a rácsos helyett a gyerekem, kb 3-4 hétig alig bírtam elaltatni (pedig előtte egyedül aludt el), és sokszor mászkált is, éjjel is, néha a nappaliban találtam hajnalban a szőnyegen fekve, úgy aludt. Kemény egy hónap volt, de megérte, most már imádja az ágyát, és el tud aludni egyedül is és mászkálás sincs már.

2012. nov. 2. 13:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak úgy lehet kiiktatni, ha végleg elrakjátok. Ne legyen választási lehetősége. Nehéz döntés ez, véget ér egy korszak. Nem lehet tudni hogyan reagál rá csak ha meglépitek ezt a döntést. Biztos lesz visszaesés, biztos változni fog valami, de utána jobb lesz, vagy meg sem viseli.

Mi 1,5 hónapja váltottunk, akkor volt 1,5 éves a kislányunk. Folyton beakadt éjszaka a lába, folyton felkelt erre, kicsi volt a helye. Félelmetes lépés volt az biztos. A kiságyat eladtuk és pont úgy alakult, hogy amikor megjött a nagyobb ágy, el is vitték a kiságyat. Folyamatosan magyaráztam neki, hogy ezt elviszik, de most rakja össze Apa az új ágyat, már ebben fog aludni, stb. Nem láttam rajta semmit, nem igazán izgatta a dolog. Tetszett neki az új ágya. Viszont nappal a 2,5 órás alvás kb 1 hónapig 1-1,5 órára csökkent. 2 hét után jött a mélypont, borzalmasan aludt, félt benne, mert a 6. éjjel leesett róla, átesett a lesésgátlón sajna :( Szerencsére azóta sem történt ilyen. Kemény 1 hét volt, de azóta sokkal jobb. Nappal is jókat alszik benne és már éjjel is. Továbbra is egyedül alszik el benne, nappal feküdtem mellé kb 3×, aztán vagy 2 napig kijött, de egyszer kellett csak visszavinnem és ott maradt. Éjjel 1× jött át eddig, de az a kemény időszakban volt. És már 5 napja jön át reggel hozzánk ha felkelt, eddig szólt h mi menjünk át. De ez nem baj, még picit lustizunk a mi ágyunkon. És ő hálózsákban alszik, ezért is féltem tőle, de szépen közlekedik benne :) Ja és ő egy olyan kisgyerek, aki nehezen szokja meg a változásokat.

Az elején megbántam h ezt tettem, nem kellett volna még lecserélni, de viszonylag hamar helyre állt a rend. Ügyesek ők! Hamar tudnak alkalmazkodni.

2012. nov. 2. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam júliusban töltötte a kettőt. 1 hónapja kapott új ágyat. Először megmutattuk az újságban a hirdetést, aztán együtt vettük meg, ott a boltban ki is próbálta, ő választhatta ki a matrac mintáját is. A férjem rögtön szétszedte a kiságyat, sőt el is vitte apósomékhoz, hogy ne foglalja a helyet. Míg apa szerelt, mi ketten a matracon néztük a kiskutyákat, próbáltuk kiválasztani a legaranyosabbat. Kiterítettem a másik szobában, ráfeküdtem, és ódákat zengtem, milyen jó érzés a fájós hátamnak, milyen kényelmes (ez komoly, tényleg jót tett a hátamnak). A kisfiamnak nagyon tetszett az új ágy, persze, mi ketten is lelkendeztünk, hogy ilyen gyönyörű nagyfiús ágyat még nem is láttunk. Nem beszélve a leesésgátlóról: az az ágy karja, amivel egész éjjel leli őt, így vigyázz rá. Erre kapott is az ágy egy nagy puszit. Nagyon szereti.

Én a drasztikus cserét javaslom, amíg látja a megszokott kiságyat, vissza fogja húzni a szíve.

2012. nov. 2. 23:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Csak én úgy látom rajta,hogy(mivel még nem beszél)még nem érti meg azt hogy ebben kell majd aludnia.Olyan kis szeleburdi.
2012. nov. 3. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!