Miért akar mindég elszökni a 27 hónapos kisfiam?
Ez egy nagyon veszélyes dolog. èn ezt elszaladgálásnak hívom. lányom is 2 éves és ö is pár hónapja müveli, de kezd leszokni róla.
Ilyenkor érdemes mindenhova babakocsit vinni, és elöre megmondani neki, ha elszalad nem hallgat a stopppp-ra akkor egyszerüen bekötöd a babakocsiba. valószínü 1-3 alkalommal elöfog fordulni hogy babakocsiba kell kötnöd és ordító gyerekkel haza baggyognod. de ha kitartó vagy és követklezetes vagy is az elszaladgálás nem megengedett, vagy minimum a stoppra kell hallgatnia akkor kb pár hét alatt leszokik róla.
Persze be fog próbálkozni mindig, de nem fog annyira elszaladgálni.
lányomnál ez bejött. aztán most mikor a kistesó született újra kezdte, és megint újra tréningeztem, de már kezd hatni és már hallgat a Stoppra.
off.
28 hónapos lányom ugyanezt csinálja,már mindent kipróbáltam.Ezért hátizsákos babahámot használok.
De nagyon várom az ötleteket,a megoldásra.....
meg kell nevelni :)
tudom, most nagy okosságot mondtam :D
én azt csináltam, hogy ha elszaladt, nem fogta meg a kezem akkor mentünk haza. volt nagy hiszti, sírás-rívás, de aztán megértette.
közben persze tanítottuk, hogy az autók veszélyesek, körül kell nézni, stb...
még az hozott nagy változást a fiamnál, hogy sétáknál azt játszottuk, hogy ő egy autó, én meg mondtam, hogy piros a lámpa mikor nagyon előre sietett. akkor megállt, majd ha utolértem akkor mondtam, hogy sárga, zöld, mehet! :)
3. vagyok. azt lehagytam, hogy elég sok idő volt, vagy 2-3 hónap mire normális tudtunk sétálni.
na meg azt elfejtettem írni, hogy hetente 2x kivittem egy mezőre ahol kedvére rohangálhatott, szerintem ez is segített neki, hogy volt lehetősége leveztni az energiáit :)
Köszönöm a válaszaitokat a "babakocsiba való beültetésről" csak annyit hogy már ezelőtt egy fél évvel is kimászott kb.3mp alatt az öt pontos biztonsági öv közzűl! :D
A motorozás sajnos szintén élég nehéz dolog vele mert kb.20km/h sebességig feltud gyorsúlni és amíg utat lát szintén nem áll meg így inkább szaladunk vele (esti kocogás gyanánt)!
Kitalálhatnák már az automata fékezős mocikat is a gyerkőcöknek nem?
Valószínűleg megpróbálok vele határozottabb lenni és az első elszaladásnál hazavinni.
Köszönöm a válaszokat,ha eszetekbe jut még valami szívesen veszem!
27 hónapos ikerfiaimnál, már mindent kipróbáltam
babahám-utálták
babakocsi-kimásznak
erősebb rászólás-sikertelen
Most kötelezően fogják a kezemet séta közben, néha csak 10 métert megyünk, mert leülnek a földre egy "kis" hisztivel,na ekkor irány haza és délután újra próbálkozunk.Néha már eljutunk a boltba is ami tölünk 10 perces sétára van. Kitartó vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!