Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesnek mitől fájhat a feje?

3 évesnek mitől fájhat a feje?

Figyelt kérdés
Már a kis tesója születése előtt pár nappal fájlalta a fejét. Most, hogy megszületett, majd minden nap reggel panaszkodik fejfájásra. Összefügghet a kis tesó születésével? Voltunk szemészeten a héten, nincs semmi problémája a szemével. Nem tudok már mire gondolni, ezért gondoltam, hogy talán pszichés ez nála. Gyerekorvos megvizsgálta a héten, és egészségesnek titulálta. Szerinte nem valós a fejfájása.
2012. okt. 30. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Ki a fejfájós a családban? Az ilyen kicsiknek főleg utánzásból és figyelemfelkeltésből fáj a fejük. Annál is inkább lelki lehet, mert a tényleg fejfájással járó betegségekkor se panaszolják azt ennyi idősen. Kicsik még hozzá.
2012. okt. 30. 18:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs fejfájós a családban. Nem láthatta senkitől. Nem akarok fellengzős lenni, de a 3 évesekhez képest sokkal fejlettebb értelmileg-
2012. okt. 30. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
laborvizsgálat volt? Amúgy meg ez a hülye változékony idő is okozhatja,a gyerekek is megérzik a frontokat. Ha keveset iszik,attól is fájhat a feje. Persze a legtöbb doki inkább pszichésnek mondja, minthogy kiderítené az okát
2012. okt. 31. 08:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Laborvizsgálat most következik. Igen, nagyon keveset iszik manapság, erre gondoltam én is. A dokink azt mondta, hogy ha a labor is negatív, akkor neurológia. Aggódom miatta. Most azért szedjük a vitaminokat, és itatom egész nap. Törekszem arra, hogy ne érezzen semmiben hátrányt, mert kis tesója született. Amíg a picur alszik, vele játszom, és együtt látjuk el a kicsit, bevonom mindenbe. Remélem elmúlik ez a fejfájásos mizéria. Amúgy meg ha nagy baj lenne, nem 5 percig fájna a kis feje úgy gondolom. Még egy dolog eszembe jutott, hogy most nem tudunk kimozdulni a levegőre, mert a picit nem vihetem még, ezért a nagy sem levegőzik. Egész nap a szobában kuksol szegényke, ettől is fájhat a feje, nem?
2012. okt. 31. 08:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy ennyi idős gyerek már tudja jelezni, ha fáj a feje! Az én kisfiamnak is szokott néha (általában időjárás változásnál), ő azt szokta mondani, hogy: Anya, fáj a homlokom! :)

Egy teljes vérkép nem árt, azzal rosszat nem teszel, esetleg valami vitamin vagy ásványi anyag hiánya van, és legalább kiderül!

2012. okt. 31. 13:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Persze, hogy tudja jelezni. Az én kisfiam folyékonyan, választékosan beszél. Első gyerek, nagyon sokat foglalkozunk vele és felnőttek veszik körül, ezért beszélhet ilyen nagy szókinccsel.

A fejfájást mondja, hol és hogyan fáj, nem játékosan. Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám, és válaszoltatok. Bízom benne, hogy elmúlik mihamarabb a kisfiamnak, és valami bagatell dolog miatt fájt.

2012. okt. 31. 15:02
 7/7 anonim válasza:

Talán az is közrejátszik ebben, hogy észrevette, hogy ha azt mondja, fáj a feje, rögtön nagyobb odafigyelést kap, foglalkoznak vele, aggódnak érte. Ha most született kistesója, akkor ez teljesen érthető is, hogy még jobban fel akarja hívni magára a figyelmet és jól esik neki a fokozott gondoskodás. Főleg az értelmes gyerekek nagyon leleményesek tudnak lenni az ilyesmiben. :)

Ha a leletek rendben vannak, akkor szerintem ne aggódj, de ha nem múlik el max. fél éven belül, érdemes lenne másik orvost is megkeresni. Sok betegség nem könnyen mutatható ki ilyen fiatal korban - a migrént pl. elég nehéz diagnosztizálni, így ezt sem lehet kizárni, bár való igaz, hogy az ilyen komoly fejfájások hosszabb ideig tartanak, akár órákig.

2012. nov. 2. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!