3 évesnek mitől fájhat a feje?
Egy ennyi idős gyerek már tudja jelezni, ha fáj a feje! Az én kisfiamnak is szokott néha (általában időjárás változásnál), ő azt szokta mondani, hogy: Anya, fáj a homlokom! :)
Egy teljes vérkép nem árt, azzal rosszat nem teszel, esetleg valami vitamin vagy ásványi anyag hiánya van, és legalább kiderül!
Persze, hogy tudja jelezni. Az én kisfiam folyékonyan, választékosan beszél. Első gyerek, nagyon sokat foglalkozunk vele és felnőttek veszik körül, ezért beszélhet ilyen nagy szókinccsel.
A fejfájást mondja, hol és hogyan fáj, nem játékosan. Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám, és válaszoltatok. Bízom benne, hogy elmúlik mihamarabb a kisfiamnak, és valami bagatell dolog miatt fájt.
Talán az is közrejátszik ebben, hogy észrevette, hogy ha azt mondja, fáj a feje, rögtön nagyobb odafigyelést kap, foglalkoznak vele, aggódnak érte. Ha most született kistesója, akkor ez teljesen érthető is, hogy még jobban fel akarja hívni magára a figyelmet és jól esik neki a fokozott gondoskodás. Főleg az értelmes gyerekek nagyon leleményesek tudnak lenni az ilyesmiben. :)
Ha a leletek rendben vannak, akkor szerintem ne aggódj, de ha nem múlik el max. fél éven belül, érdemes lenne másik orvost is megkeresni. Sok betegség nem könnyen mutatható ki ilyen fiatal korban - a migrént pl. elég nehéz diagnosztizálni, így ezt sem lehet kizárni, bár való igaz, hogy az ilyen komoly fejfájások hosszabb ideig tartanak, akár órákig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!