Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet valahogy segíteni a...

Lehet valahogy segíteni a járáshoz való félelmének leküzdésében?

Figyelt kérdés

A kislányom 12hónapos, nagyon jól tudom, hogy még időben van, nem gond hogy még nem jár. Már kb.3hónapja szépen sétálgat amikor a kezeit fogjuk, sőt már 1kézzel is ügyeskedik egy ideje, de teljes mértékben látszik rajta hogy retteg egyedül elindulni. Nem igazán tudom megfogalmazni mit is látok rajta amikor olyan szituba kerül hogy véletlenül elenged mindent, egyszerűen úgy látom rajta hogy nagyon-nagyon fél. Volt olyan amikor még álldogálni tanult, hogy hátraesett és megütötte a fejecskéjét esetleg ennek tudható be a félelme? Oldalazva egykezes kapaszkodással szó szerint szalad.

Kérlek ne "hurrogjatok" le, hogy ilyet kérdezek, de hátha volt valaki hasonló szituban. Tényleg nem sürgetni akarom a járását, csak egy kicsit aggódok, hogy nehogy valami lelki eredetű probléma legyen a hátterében.

Előre is köszi a válaszokat.

2012. okt. 27. 15:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Esetleg járássegítő használatán nem gondolkodtatok?Kisfiam 8 hónapos és ő is hasonlóan "rohan",ahogy a te kislányod.Én még ugyan nem szereztem be,mert ugye mi is időben vagyunk bőven,viszont én nem látom rajta azt a féle félelmet,amiről Te beszélsz.Ezek nagyon játékos,vidám eszközök,amik elterelik a figyelmét magáról a félelemről.Lehet hasznos volna Nektek.Vagy esetleg kölcsön is kérhetnél egy ismerősödtől kipróbálni,hogy lássátok használ-e?
2012. okt. 27. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű ne sétáltasd sem két, sem egy kézzel és szépen kialakul a saját egyensúlyérzéke és elindul egyedül!!!!
2012. okt. 27. 15:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod :)

Van járássegítőnk is és imádja, de csak akkor ha mindkét kezével markolhatja. Sokszor szoktuk úgy elhelyezni neki, hogy kb.30cm-re legyen a fogókája attól amibe éppen kapaszkodik, hogy hátha legalább átkapaszkodik bele vagy 1 lépést megtesz míg átkapaszkodik, de inkább leül és átnyúl a járássegítőhöz. :(

2012. okt. 27. 16:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is a 2. válaszolónak van igaza, éppen azért nem szabad kézenfogva járatni a gyereket, mert akkor nem magától tanulja meg, hogyan kell, nem tanul meg esni (!), míg feláll, tehát megtöröd a természetes mozgásfejlődését.

Hagyd békén, hadd essen-keljen, másszon, kússzon, kapaszkodjon, és akkor nem fog félni!

2012. okt. 27. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!