Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 és fél éves gyereknél ezek...

4 és fél éves gyereknél ezek még beleférnek, vagy gyanús?

Figyelt kérdés

Szóval 4 és fél éves és az oviban ha körbeállnak, mondókáznak, elmutogatják a mondókát, ő csak áll vigyázzállásban mellettük, ugyanez van ha együtt játszik a többi gyerek, ő egyedül, nem szívesen csinál irányított tevékenységet, pl rajz, koncentrációt igénylő feladat. Ha szólunk neki, sokszor meg se hallja, pl tornázik, de ha mondjuk mit csináljon, simán képes mást csinálni, hacsak nem megállítjuk és az arcát felénk fordítjuk, megvárjuk míg azt mondja, figyel. Nem érti a viccet: pl ha azt mondja az apja, hogy megeszlek, akkor nem nevet vagy huncutkodik, hanem fél, hogy ő már nem lesz ha megeszik, ezért ilyesmit azóta nem is mond..

Mire gyanakodnátok?

2012. okt. 25. 09:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Már a gyógytornász hölgy is mondta, hogy a mozgása az általános idegrendszeri fejletlenség miatt olyan, amilyen, és csináljuk az előírt tornát a mi hetünkön, de az anyuka az ő hetén nem. A párom az apuka.

6 hónapra született, de egy éves koráig járt dévényre, de ugye az csak masszírozás, utána sehova, de fejlesztő, se semmi, mert anyukája szerint minden rendben van vele:(

2012. okt. 25. 12:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Az idegrendszeri éretlenséget hol fejlesztik, milyen intézetben? Mert a korai fejlesztőt talán már kinőtte sajnos.
2012. okt. 25. 12:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy akiket időben nem fejlesztenek, mi lesz velük?
2012. okt. 25. 12:24
 14/16 anonim ***** válasza:

2. vagyok megint.

igen, igaza van az egyik válaszolónak, idegrendszeri éretlenségre is utalhat. nem tudok sokat arról, de azt olvastam, hogy ha kap fejlesztést a gyerek akkor iskolás korra kinövi, ez mindenféleképpen pozitív :)

persze, hiába tippelgetünk mi itt, ettől nektek nem lesz könnyebb.

a koraiba 3 éves korig kell bekerülni, tehát oda már nem viheted, de nagyon sok alapítvány van aki ezekkel a problémákkal foglalkozik és mindben egy felméréssel kezdődik ahol ugye megmondják mi a baj.

beírod a googlebe, biztos kidob.

én pesten a a heim pál kórházat tudom, hogy ott van ilyen felmérés és terápiák is, delej utca talán.

egyébként a tsmt torna akkor is nagyon jó ha csak minden 2. héten csináljátok, az idegrendszert így is azért kellőképpen tudjátok stimulálni!

egyébként ha megengedsz egy gondolatot, nagyon szép tőled, hogy a párod gyerekéért ennyit teszel, megmelengetted a szívemet :)

2012. okt. 25. 12:53
 15/16 anonim ***** válasza:

A downos kislány anyukája vagyok. Sajnos az intézetekkel kapcsolatban nem tudok segíteni, szlovákiai anyuka vagyok, de a google megér egy próbát. Ami biztos, mindenképpen foglalkozni kell vele. Esetleg kérdezzétek meg az ovónéniket, tudnak - e segíteni ezzel kapcsolatban (hova, merre vigyétek, hogy tudtok neki segíteni).

Elgondolkodtató, hogy az anyukája ennyire félvállról veszi a dolgokat és egy idegen próbál segíteni a gyerkőcnek. Le a kalappal előtted! :) Ha nem ismered meg az apukát, elveszik a gyerek és esélye sincs ... belegondolni is rossz. Ne érts félre, az apát nem hibáztatom, az anyuka a felelőtlen és ő dugja homokba a fejét.

2012. okt. 25. 13:29
 16/16 anonim ***** válasza:

"Már a gyógytornász hölgy is mondta, hogy a mozgása az általános idegrendszeri fejletlenség miatt olyan, amilyen"

Ebből kiindulhattok,hogy valószínű emiatt van a probléma a gyermekkel .

Mikor az én fiamat felmérte 4,5 évesen a TSMT terapeuta botrányosan rossz eredményt kaptunk ,aki ért hozzá az a gyerek mozgásából tud kövezteteni az idegrendszer állapotára,érettségére .

Mivel a mozgáson keresztül képes fejlődni az idegrendszer emiatt a legfontosabb valamiféle idegrendszerfejlesztő torna ,ez az alap,de mint olvasom ezt ti már csináljátok is,csak sajnos nem rendszeres a torna ,de nem a ti hibátokból.

Ha ilyen komoly viselkedésbeli problémákkal küzd a gyermek mint leírtad,akkor ha most nem fejlesztitek,akkor később már nem lesz olyan hatásos,de ezt leírtam már szerintem egy másik kérdésednél is :-) ,kár ,hogy csak ti vagytok ennyire elhivatottak a gyermek megsegítésében...

Az is nagyon jót tesz,ha a gyermek annyit és úgy tud mozogni ahogy csak akar hintázzon ,bukfenceljen,szaltózzon,ugráljon,álljon fejen stb. .

2012. okt. 25. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!