Szülők, minimális anyagi lehetőségekkel, hogyan oldjátok meg a karácsonyt - és hogyan élitek meg hogy nem úgy tudtok rászánni mint szeretnétek? Minden érdekel, amit csak megosztanátok velem.
Nekem a nagyobb lány, 4 éves, és 2,5 éves a fiúcska és hát idén minden eddiginél rosszabbul állok. Már most azon agyalok hogy miből és hogyan tudnám a lehető legtakarékosabban de mégis úgy alakítani a dolgokat, hogy azért az ünnep szépsége megmaradjon és árnyékolja be nekik a pénztelenség.
Arra gondoltam, gyűjtünk szép tobozokat és befestjük zöldre, majd a rég nem használt gyögyöket ráragasztjuk és így lesz egy csomó házikészítésű kis ajándékunk pl óvónéniknek meg dadusoknak, akár a nagyiknak is.
Meg hogy majd pattogatunk kukoricát és felfűzzük girlandnak, meg papírból angyalkákat gyártunk a fára, esetleg fél dióhéjba kisjézust maradék anyagokból... a képeslapokat is magunk készítünk és postázunk. Egy kis mézeskalácsot is sütünk majd, nem sokat mert elég húzós lenne árban, de az illat miatt muszáj, meg az hozzátartozik szerintem a karácsonyhoz. Meg a linzer, az olcsóbb és ugyanúgy lehet karácsonyi formákra szaggatni.
A fő ajándék megvan a lányomnak: babaházat kap, már egy éve dugdosom :) a fiamnak még vadásznom kell majd valamit. Kapnak majd 1-1 könyvet is, + van ötletem hogy milyen társasjátékot készítsek nekik, - de más ne mfog beleférni a pénztárcámba... olyan gáz, a többi anyukától már most azt hallgatom az oviban/játszótéren, hogy mi mindent halmoztak fel karácsonyi ajándéknak...
csak én vagyok ilyen béna szülő, hogy örülök hogy megélünk (éppcsak) és nincs köztartozásom és két kicsit nevelek nagyon szerényen de tisztességesen? komolyan mikor elmondtam hogy nekem mit kapnak majd kb úgy néztek rám int egy ufora, hogy csak ennyit(Nincsen nagy család se hogy majd kiosztom kitől mit kérek...) ?????? Olyan hülyén éreztem magamat, de komolyan, szinte megalázó volt a pillantásuk meg minden!
Nekem az ünnepvárás fontos a karácsonyban, a készülődés és hogy teljenek el az élménnyel amit a karácsonyi időszak összessége ad nekik, nem a konkrét tárgyak. Mondjátok meg, tényleg én látom rosszul????
Én a karácsonnyal szemfüles vagyok. Már kora ősszel elkezdem a gyűjtögetést. Átgondolom, hogy kinek mire van szüksége, minek örülne. Apróságokra is odafigyelek, hogy pl. ilyenkor veszem meg a csomagolópapírt 100 Ft-ért és nem december 23-án 300-ért. Vagy a virágosnál veszek hatalmas celofánt 50Ft/ív, mint a méregdrága ajándéktasakokat (ez egyébként vicces, mert évek óta ugyanazok forognak a családban, mert gondosan eltesszük).
Sosem az ajándék értékét nézem. Mindig vadászom a jó cuccokat, sokszor a sátras könyvvásárokon szoktam remek könyveket találni 200-500 Ft között.
Még kora ősszel vettem anyukámnak egy nagyon szép tunikát, 70 %-os kedvezménnyel.
Mindig jó előre vásárolok, hogy ne a karácsony előtti héten kelljen a tömegnyomorban idegeskednem, hanem akkor már valóban készülődhessünk, díszítsünk, sütiket süssünk, együtt legyünk.
Nálunk egy-egy ajándék lesz tőlünk, mert a nagyszülők, nagynénik is adnak a gyerekeknek.
2 éves kislányomnak állatos lego duplo, 4 éves kisfiamnak tescos vonatszett. Kb 4-4 ezer ft értékben.
Adventi naptárt készítek nekik, abba minden napra lesz vmi: rágó, matrica, nyalóka, kis apróságok.
Fogunk ajtódíszt csinálni, a Mikulásnak sütit, ablakra üvegfestékkel díszítést, mézes kalács figurákat (ezeket ajándékba is a dédiknek), szegfűszeges narancsot a szobába, karácsonyfa díszt tobozból, dióból, kartonból (tavaly kapott a fiam egy karácsonyi kifestőt, jobbnál-jobb képek vannak benne, sablonnak való)
Karácsonyi dalokat, meséket is nézünk majd decemberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!