Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Belefér egy magán bölcsis...

Belefér egy magán bölcsis fegyelmezésbe, hogy egy óvónő megrángatja a 2 éves gyereket? A reggeli és délutáni összevont csoportokban elfogadható, ha óvónő van a bölcsis gyerekekkel is? Biztosan fel van készülve egy óvónő egy bölcsissel való törődésre?

Figyelt kérdés

A mi történetünk: a falunkba nincs bölcsi, így kénytelenek vagyunk magán bölcsibe íratni a gyerekünket (szerencsére az önkormányzat a felét kifizeti, de így is a fizetésem fele erre megy el, de dolgozni kell). Gondosan körülnéztünk, hogy mi esik útba munkába menet és melyik milyen ellátást biztosít. Kérdezősködtünk, sok helyre elmentünk, mire találtunk egy olyat, ami szívünkhöz közel áll és megnyugtató volt beíratni.

Ma mikor elmentem a gyerekért (sajnos éppen zárás előtt érek oda pár perccel), kicsit bekukucskáltam a kerítésen át és láttam, hogy éppen lecsúszik a kicsim a csúszdán. Mosolyogtam és éppen indultam volna befelé, mikor látom, hogy a gyerekem felvesz egy ott felejtett homokozó vödröt a földről és megnézi, hogy üres, majd kicsit arrébb dobta a fűbe, oldalra, mert érdektelennek találta. Erre odament egy óvónő és elkezdte rángatni a gyereket, hogy azonnal vegye fel a földről a vödröt. A gyerekem közben ment volna tovább csúszdázni, nem volt számára érthető, hogy mit akar az óvónő, ezért csak állt és tűrte, ahogy rángatja. Kb. 20 mp után bementem, a kisfiamat akkor engedte el és egyből hozzám szaladt a kicsim.

Én annyit mondtam jó hangosan a gyereknek, hogy legközelebb ha valaki rángatja azt rúgja bokán és kezdjen el kiabálni, hogy egy felnőtt felfigyeljen rá és megvédje.

Hallotta az óvónő, de nem szólt semmit.

Átöltöztettem a gyereket, majd mikor kifelé mentünk (még eléggé fortyogott bennem a düh) még az óvónő megállított, hogy nem rángatta a gyereket, de én csak annyit tudtam visszaszólni, hogy én láttam, mi történt.

Még szerencse, hogy a férjem is látta, így nem kell magyarázkodnom.

Nagyon érdekelne, hogy másoknak mi a véleménye, hogy diplomás óvónő, aki több évig tanul egy szakmát hogyan tehet ilyet.

Még jobb lenne, ha akár óvónők is tudnának írni.

Mielőtt bárki a gyereket kérdőjelezné meg: egy csendes, mosolygós, igazi gondozónénik kedvence típus, elfogadó és szófogadó gyerek az enyém. Sokszor megdicsérik, hogy milyen kis tündér és nem csak a családunkban, hanem minden társaságban így viselkedik.

2012. okt. 17. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy beszéltél a vezetővel. Kell is jelezni, hogy legközelebb ilyen ne történhessen meg. Elszomorító történet!!!
2012. okt. 19. 13:59
 12/14 anonim ***** válasza:
NEM FÉR BELE!
2012. nov. 6. 20:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Mindenképp beszélj az óvodavezetővel! Egyébként meg sok olyat lehetne látni még a bölcsiben, oviban amit itt leírtál, ezek mindennapos dolgok, csak te véletlenül láttad is. Sokkal durvább dolgokat is hallottam. Megtehetik és meg is teszik.
2012. nov. 13. 18:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm mesélte, hogy egy ovónővel beszélt, aki elmondta, hogy bizony vannak olyanok, akik a gyerekekre engedik a jeges hideget, hogy megfázzanak és kevesebben menjenek oviba....
2012. nov. 13. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!