Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovi előtt külföldre költözés?

Ovi előtt külföldre költözés?

Figyelt kérdés

Májusban lesz egy olyan lehetőség,hogy párom Németországban dolgozhat.Azt mondta,hogy 2-3 hónap után mi is utána megyünk.Tehát augusztusban már mi is kint leszünk.De a lányom akkor lesz 3,5 éves és mehetne oviba,de hogyan?

Sajnos nem beszélek jól (szinte alig)nyelvet,bár az angolt jobban megértem.Addig is gőzerővel nekiállok a tanulásának,de oviba nem tudom,hogy írassam be.

Itthon se igazán tudom,hogy hogyan megy ennek a menete,hát még kint,ahol idegenek leszünk.

Költözött így ki valaki?

2012. okt. 16. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:

A külföldre költözéstöl nem kell félni, ha férjed kint biztosítva lesz és elég pénzt keres, hogy mindent fizessen és eltartson titieket.

èn németországban élek, habár férjem német.Rengeteg magyar van felénk, föleg az informatikában és a helyi egyetemen tanítanak, dolgoznak.

A legfontosabb hogy itt kint biztosítva legyetek.

Az oviért szinte minden tartományban fizetni kell. Mi Hessenben lakunk egy kis faluban, itt kb 150€/ hó a félnapos ovi+ 70 étkezés ha ott akarom arra hagyni. Ez az önkormányzati ovi, magán ovi pár faluval odébb van az 700€ kajával együtt.

Hely kevés van, így tuti csak szeptembertöl vennék fel a lányodat. Nyelv nem gond, a gyerek pikk pakk bele tanul, te meg járhatsz addig nyelv iskolába míg ö oviban van.

A menete az ovinak nagyon egyszerü, ahova költöztök ott úgy is be kell jelentkeznetek lakcímre, ez mindig a tanácsházán kell megtenni, és itt megkérdezitek mi a menete az ovinak, ott elküldenek ahova csak kell.

Szóval ettöl ne félj.

Ha férjed eleget fog keresni akkor hajrá.

2012. okt. 16. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi is jövőre költözünk ki szintén Németországba. Párom már kinn dolgozik pár éve, így nekünk ő intézi. Valóban nem kell félni, nagyon hamar meg fogják tanulni a nyelvet, sokkal fogékonyabbak, mint mi felnőttek. A kollégák gyermekei már jobban nyomják a nyelvet, mint ők. Nagyon segítőkészek kinn, így csatlakozom az előttem válaszolóhoz, hogy ne aggódj. Mi is nagyon várjuk már!
2012. okt. 16. 13:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Ilyen dolgokban nem vagyok talpra esett,sajnos,de igyekszem.Attól nem félek,hogy a gyerkőcökkel mi lesz.Lánykám okos,(melyik gyerek nem az ebben a korban?)A fiam (1 éves) meg hamar belejön.Úgy az egésztől félek,mert még külföldön sem jártam,de nem látom értelmét,hogy itthon nyomorogjunk.Használtan veszem a ruhákat a gyerekeknek,nem tudok minden nap gyümölcsöt adni nekik,magamnak már évek óta nem vettem semmit,fodrászhoz meg vagy 6 éve nem mentem.Már lassan becsukott szemmel csinálom a frizurámat. :)

Nem így kezdtük,de már itt tartunk és elég elkeserítő a dolog.

Ha csak ezeken tudunk változtatni azzal,hogy kimegyünk,már megérte.Saját ház sem fontos.Sosem volt olyanom,még gyerekként sem,tehát nem gond. :)

2012. okt. 16. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok.

Ami nagyon fontos, hogy tudjátok hogy kitudtok-e jönni abból amit a férjed keres majd. Lesz-e biztosításotok és ennyi.

Az ovit írtam már mennyi kb, a lakások változóak, mi falun élünk itt volt egy 3 szobás lakásunk 800€ volt +200€ rezsi. az alap háztartási szükségletek+ étkezés kicsit drágább mint otthon, de sok külömbség nincsen.

Hát ha férjed nem fog igazán jól keresni akkor a fodrászt itt is elfelejtheted mert 30€ alatt rád sem néznek még a falusi legeldugottabb fodrász sem.

itt ami nagyon drága a szolgáltatások. pl folyik a wc-ben a víz egy szerelö kb 30-50€-s óradíjban jön ki + anyag költség. Nekünk a parabolát 400-t szerelték fel és ebben maga a parabola és a munka díj volt csak, beltéri egység és egyebek nem. Szóval a németországi élet nagyon drága, így a környezetemböl is azt látom, hogy azok tudnak normál életet élni ahol a férj minimum 2000€-t megkeresi. ha ezalatt lesz 2 gyerekkel akkor nem lesz jobb életed mint otthon.

a biztosítás a legfontosabb, mert a gyerekek mindig betegek lehetnek.

2012. okt. 16. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!